Problem z zainstalowaniem polskiej lokalizacji.

• 5 Odpowiedzi
  • 432 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 30, 2005, 18:03:28 »
Hej.
Jestem tu nowa i całkiem zielona jeśli chodzi o palmtopy. Właśnie kupiłam h1915 i próbuję zainstalować polską lokalizację - InterWrite Pro. Problem polega na tym, że po instalacji wyskakuje okienko, że ten program nie obsługuję mojego palma... No i nie wiem, co robić. Czy można skądś ściągnąć odpowiednią nakładkę?
Z góry dziękuję za pomoc ;]

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2005, 19:22:03 »
Program ten jest platny. Byc moze ktos sprzedal Ci program dedykowany dla innego palmtopa, a nie dla iPAQ 1915. Dokladnie jaki komunikat pojawia sie na ekranie?

Jakby co to lokalizacje mozesz kupic w www.mediaoffice.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2005, 19:35:30 »
Wyskakuje komunikat, że obsługuje h1940... A dokładnie:
InterWrite (H1940) does not support the connected device type. Aplication manager will make the application available for instalation when a supported device type is connected.
Poza tym na samym początku pisze, że to jest adresowane do Pocket PC 2003 - a mam 2002. Można 2003 skądś ściągnąć?

Ale mam pytanie - znam angielski na tyle, że angielskie menu mi nie przeszkadza - chodzi jednak o polskie litery. Czy bez spolszczenia bedzie można pisać ą, ę itp i czy będą widoczne w dokumentach?
Dzięki ;]

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2005, 19:49:00 »
Do iPAQ 1915 nie da sie zainstalowac Windows Mobile 2003 for Pocket PC. Tak jak mowilem, ktos Ci sprzedal program dla innego PDA. Na tym go nie zainstalujesz.

No ale widze ze jak na nowego usera to szybko do Ciebie dociera ze nie ma sensu spolszczac systemu. Robia sie wtedy niezle smieci... Polskie litery sa widoczne w standardzie - nic nie trzeba instalowac. Natomiast jesli chcesz moc wpisywac PL znaki to polecam zakup aplikacji PocketOgonek na Allegro. 20pare zlotych a 100% satysfakcji.

http://pocketogonek.bdg.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 30, 2005, 20:06:16 »
Dzięki za informacje - nawet nie chodzi sensu stricto o pisanie, tylko o polskie znaki w dokumentach, bo będę na nim sporo czytać. Dobrze wiedzieć, że z tym Pocket PC 2003 nie wypali, to przynajmniej nie będę szukać na darmo.
Dzięki jeszcze raz za pomoc ;]

*

Offline popej

• *
  • 99
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 30, 2005, 22:56:05 »
Na dzisiaj chyba lepszym rozwiązaniem byłby Language Extender. Razem z Penreader Extender Pack i aktualną promocją 75% (kod 1586B7E9) trzeba zapłacić $10, plus VAT razem będzie jakieś 40zł.

Może przypomne: LE to wielojęzyczna klawiatura z polskim słownikiem i opcjonalnie spolszczenie programów. Penreader to wielojęzyczny system rozpoznawania pisma, oczywiście obsługuje polskie znaki.
popej