Problem z WisBar Advance 2

• 9 Odpowiedzi
  • 665 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 19, 2005, 16:10:26 »
Problem polega na tym ze po kazdym soft resecie wyskakuje mi informacja:

"Cannot find 'WisBar Adv 2' (or one of its components).Make sure the path and file name are correct and all the required libraries are available."

Mam ustawione zeby WiBar wlaczal sie za kazdym razem po soft resecie.
Program jest wgrany na CF,instalowany przez .exe. Po tym jak za pierwszym razem tak robil, usunalem wszystko i jeszcze raz zainstalowalem(z .exe)

Nie wiem czy to ma znaczenie ale mam tez skin Juni's OSX VGA http://www.kolumbus.fi/anders.ruohio/wa/osxvga.html

Co zrobic zeby ta informacja sie nie pojawiala i WisBar wlaczal sie automatycznie po soft resecie?

I jeszcze inny problem- dosc czesto po nacisnieciu 'Start' WisBar mi sie wylacza i powraca windowsowa pulpitu i menu start. Czy tak powinno byc a jesli tak, to moze jak ta opcje wylaczyc?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2005, 16:15:21 »
No i sam sobie odpowiedziales na pytanie... wspominalem juz wiele razy ze programy uruchamiajace sie wraz ze startem systemu nalezy instlaowac do pamieci RAM. WisBar Advance jest jednym z takich programow ktory startuje od razu po soft resecie, czesto gdy karta pamieci nie jest jeszcze prawidlowo zainicjalizowana. Nie mozna instalowac wszystkiego na karte... niektore programy jak menadzery zadan i wtyczki do ekranu Today powinny byc wrane do RAMu (nie na karte czy tez File Store).

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2005, 16:26:54 »
Staram sie sledzic Twoje wypowiedzi ale akurat ta przeoczylem:)
Czyli skin musi byc tez w RAM...
Kurcze, strasznie malo mam juz tam miejsca a i tak czesto musze zrezygnowac z uzywania kilku programow na raz bo brakuje pamieci.

To przy okazji dodatkowe pytanie- czy jest mozliwosc czyszczenia RAM z niepotrzebnych plikow bez usuwania programow. Nie wiem czy to normalne zebym mial 15MB zaraz po resecie,a przy uzywaniu MobileGadu i otwarciu 2 stron IE(mam Pocket Plus) spadalo do 2-3MB a nawet mniej i trzeba zamknac choc 1 strone IE.
Ten multitasking to troche kuleje w tym moim pockecie.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2005, 16:31:07 »
witam znaczy sie jak mam na swoim sprzecie zainstalowany wisbar i nie ma z nim problemow ;]

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2005, 18:30:57 »
Moze masz juz duzo smieci takich jak tymczasowe pliki internetowe? Powiem Ci ze ja ostatnio posiedzialem z pol godzinki i odzyskalem kilka MB kasujac niepotrzebne pliki... jak np. dodatkowe skorki do WisBara, ktore instaluja sie standardowo a czlowiek z nich nie korzysta itd... mam w ten sposob ponad 20MB wolnego (pamiec Storage + Programs). A nie wszystko mam zainstalowane na karcie.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2005, 19:01:39 »
Ja sie juz tak bawie prawie godzinke. Usunalem prawie 10MB z czego 5MB to byly tymczasowe pliki internetowe.
Czy wtyczki typu Pocket Weather, Pocket Breeze zainstalowane na CF moga spowalniac prace ppc? Mam tu na mysli opoznienia przy wlaczaniu menu start(po soft resecie nawet z 10-20sek),albo wolne odswiezanie ikonek programow w "Programs"(rowniez bardziej widoczne po soft resecie). A moze takie opoznienia to normalka.Wczesniej mialem T/T3 i moze dlatego jestem na to wyczulony(w nim nigdy takie opoznienia w reakcji sie nie zdarzaly).

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 19, 2005, 21:53:52 »
Opoznienie przy pierwszym otwieraniu Menu Start po soft resecie to wina linkow w glownym folderze menu start, ktore prowadza do plikow na karcie pamieci. Ale 10 - 20 sekund to chyba lekka przesada. PocketWeather i Pocket Breeze jesli sie wlaczaja bedac na karcie to raczej moga tam ewentualnie zostac.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 19, 2005, 22:00:14 »
Moze przesadzilem, jakies 5-10 sek.;)
Dzieki za odpowiedz.

*

Offline enpa

• *
  • 82
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 20, 2005, 20:30:26 »
Cytat: piotrmd
Czy wtyczki typu Pocket Weather, Pocket Breeze zainstalowane na CF moga spowalniac prace ppc? Mam tu na mysli opoznienia przy wlaczaniu menu start(po soft resecie nawet z 10-20sek),albo wolne odswiezanie ikonek programow w "Programs"(rowniez bardziej widoczne po soft resecie). A moze takie opoznienia to normalka.Wczesniej mialem T/T3 i moze dlatego jestem na to wyczulony(w nim nigdy takie opoznienia w reakcji sie nie zdarzaly).

Sprobuj wylaczyc Wisbara i sprawdz czy nie bedzie szybciej - u mnie Wisbar niesamowicie spowalnial prace calego pocketa.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 20, 2005, 21:06:08 »
Po radzie Jakuba przeinstalowalem WisBar do RAMu i usunalem tymczasowe pliki internetowe dzieki czemu jest wyraznie szybszy. Duzo szybciej odwieza takze Menu Start po sort resecie.
Moze rowniez masz duzo smieci w pamieci....w kazdym razie mi chodzi wlasciwie tak samo z Wisbarem jak bez.