Problem z ustawieniem ilosci ram w wm03se

• 9 Odpowiedzi
  • 599 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ustawieniem ilosci ram w wm03se
« dnia: Wrzesień 20, 2007, 19:01:55 »
Witam
Posiadam pda Sprint PPC6600(europejski odpowiednik to qtek9090) mam na nim windows mobile2003se(najnowsza wersja od verizon). Zakupilem ostatnio do niego karte 2GB i chcialem ustawic max ilosc ramu gdyz juz nie musze nic pakowac na wirtualny starage. Jednak sie nie da ciagle wraca do poczatkowych ustawien 64mb na pliki, 64mb na ram. Czy jest jakis trick albo sposob na ustawienie tego jak chce(czyli max ram) Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam AwoniX

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Odp: Problem z ustawieniem ilosci ram w wm03se
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2007, 20:05:04 »
Niet.

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2007, 20:14:28 »
Nie ustawisz wszystkiego na ram, tak żeby było 0 na storage, gdyż zapisują się też tam ustawienia programów, poeksperymentuj i przesuń maxymalnie daleko jak się da, ale nie do końca, na Compacie mam zostawione ok 10mb

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2007, 20:25:48 »
Wiem o tym. I tak tez chce zrobic jednak to sie wlasnie nie udaje. Zawsze stara sie na sile ustawic po swojemu 50%/50%. Moze da sie jakos wymusic to ustawienie w rejestrze albo cos. Jestem poczatkujacy i nie wiem gdzie mozna "grzebac" w takim pda.
Pozdrawiam AwoniX

*

nothin

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2007, 07:41:30 »
stwórz pusty klucz, coby to tak wyglądało i zrób softreset.
HKCU\Software\Microsoft\Shell\NeverDorkMemory

i teraz: minimalna wartośc, przy której wszystko śmiga, i suwak nie wraca, jest dla każdego modelu inna, więc musisz znaleźć swoją.

od razu mówię, ma wm05/06 można sobie darować ten temat.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2007, 21:42:45 wysłana przez nothin »

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 21, 2007, 14:53:07 »
Dziala  :grin: Dziekuje bardzo mam teraz piekne 100MB ramu ;)
Pozdrawiam Łukasz

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 21, 2007, 21:31:19 »

i tu moje pytanie, mam WM 60 i nie mozna nic przestawić, czy jest jakaś możliwość. Mam goły system i automapę. Po odpaleniu Automapy nie moge dodać pliku z POI, bo "za mało pamieci" i mapa pada.... można to jakoś poprzestawiać. Może jakiś programik... help!

*

nothin

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 21, 2007, 21:33:47 »

i tu moje pytanie, mam WM 60 i nie mozna nic przestawić, czy jest jakaś możliwość. Mam goły system i automapę. Po odpaleniu Automapy nie moge dodać pliku z POI, bo "za mało pamieci" i mapa pada.... można to jakoś poprzestawiać. Może jakiś programik... help!

programik, trochę poczytać i będzie lepiej...
a jeszcze warto dodać swój sprzęt do profilu i będzie bosko. jaką masz maszynę.....
jak już pisalem, na wm06 TA metoda z wpisem do rejestru nie będzie działać, bo podział pamięci zasadniczo się różni(i to BOLI).

p.s.wizard(maszyna, na której operuję) fabrycznie ma jakieś 26 mb pamięci.
ja aktualnie mam 33-34, a gdy trzeba - 38 mb mem free. i system nie jest goły...
i też wm06.

słowa kluczowe:
oxios memory (hibernate)
hklm/init
edytor rejestru
/windows/startup
mobione.pl
custom ROM
pbar

i inne...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2007, 21:43:52 wysłana przez nothin »

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 21, 2007, 21:47:12 »
Ok, już sie poprawiam: Sprzęt to AXIM x50v, WM6... przepraszam za zamieszanie, ale często tu nie goszczę...

dzięki za szybką odpowiedź, ale chyba niestety będę się musiał poddać... dla tak "zaawansowanego usera" Twoje rady brzmią jak hieroglify jakieś.... no cóż... albo powrót do wm2003SE, albo jazda bez POI....

Ale dziękuję

Pozdrawiam

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 21, 2007, 22:02:21 »
Może jakiś gigantyczny plik z POI próbujesz przetworzyć? Goły system i AM nie chce ruszyć? Nie chce mi się wierzyć.
Pytania:
1. Jaka wersja AM?
2. Gdzie zainstalowana?
3. Jaki duży plki z POI?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2007, 22:04:11 wysłana przez AMi »