Problem z synchronizacja i outlookiem

• 7 Odpowiedzi
  • 766 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Hikari

• **
  • 200
  • Sprzęt: HTC HD2
« dnia: Czerwiec 21, 2004, 23:37:26 »
Witam,

Mam pewniej problem - jak przeniesc e-maile z palmtopa do outlook'a jesli te wczesniej byly w PC skasowane?

Problem wyglada tak: musialem dzisiaj zrobic restore danych calego palma. Po tym nie wiem dlaczego, ale wszystkie maile, ktore byly na palmie znalazly sie w Deleted Items w Outlooku na PC. Ja niestety od razu to skasowalem :/ Potem okazalo sie, ze nie ma ich w outlooko wogole (tzn. komp przeniosl je z katalogow do deleted items, a ja to skasowalem).

Na szczescie wszystko siedzi sobie bezpiecznie w palmie, ale jak teraz robie synchronizacje to komputer zamiast kopiowac maile do outlooka to kasuje je w palmie. Jak to odwrocic?

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2004, 02:01:14 »
sprubuj easy recovery z ontrack

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2004, 07:31:14 »
Ale mi chodzi o przeniesienie maili z palma do outlooka. To, co zostalo skasowane jest juz na pewno nadpisane.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2004, 09:34:19 »
Obawaim sie, ze prosta metoda nie istnieje. Ostatecznie mozliwa jest niezbyt wygodna sztuczka , wyslanie tych emaili na inny swoj adres i ponowne odczytanie.

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2004, 10:29:45 »
:/

Tez probowalem, ale nie da sie. Mozna wszystko forwardowac, ale w momencie synchronizacji wszystko jest kasowane z Outboxa.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2004, 10:36:41 »
Na ten czas wylacz synchronizacje emaili. Ale najlatwiej by bylo polaczyc sie z siecia bez activesync i  pc-ta, majac do dyspozycji karte ethernetowa albo wifi albo BT . Wtedy po prostu wysylasz emaile z inbox-a bez zadnej synchronizacji.

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 22, 2004, 12:31:22 »
Mozna kopiowac tresc kazdego maila i wysylac do siebie, nie przez synchronizacje ale bezposrednio na konto. Jest to o ile niewygodne, ze nie mozna po prostu zrobic forward tylko trzeba tworzyc nowa wiadomosc i wklejac tresc (duzo czasu).

MUSI BYC JAKIS SPOSOB, ZEBY ZMUSIC ACTIVESYNC'A DO SKOPIOWANIA TYCH MAILI DO OUTLOOK'A.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 23, 2004, 19:11:13 »
Niestety wyglada na to ze sposob taki nie istnieje. ActiveSync nie potrafi pobierac maili z PDA na PC. On tylko synchronizuje skrzynki. Widocznie skrzynka w PC uznawana jest za nadrzedna.

Sprawdz jeszcze jedno - wejdz do ActiveSync'a na PC, tam do menu Narzedzia -> Opcje -> zakladka Reguly i ustaw w pierwszym rozwijanym menu:

"Zawsze zastepuj elementy na moim komputerze"

Tylko polecam odznaczyc synchronizowanie czegokolwiek poza poczta, bo moze ci sie cos pomieszac np. w kalendarzu. Jak juz poczta sie przeniesie, to mozesz wrocic do poprzednich ustawien. Ale watpie by to pomoglo.