problem z pocketem!!!

• 7 Odpowiedzi
  • 481 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z pocketem!!!
« dnia: Sierpień 29, 2005, 09:25:10 »
Mam problem, przeszukałem forum i nie mogę znaleźć rozwiązania.
Od wczoraraj gdy wlaczam automapa, przez jakis czas szuka mi odbiornika GPS, a jak już znajdzie port 6, to ukazuje się komunikat ze szuka sygnalu GPS i tak szuka i szuka i bez skutku. Czy to wina pocket czy moze automapa przeinstalowac, a moze walniety jest GPS.
Prosze doradzcie gdzie szukać winy.
Pozdrawiam
Dawid

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
problem z pocketem!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2005, 09:32:35 »
Moze jestes w budynku?

problem z pocketem!!!
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2005, 09:57:45 »
wlasnie nie, probowalem w aucie i na dworze. Nic nie pomaga!

problem z pocketem!!!
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2005, 10:20:13 »
Może tak zacznijmy od tego czy masz orginalną wersje Automapy ,tylko szczerze bo jak masz tą nielegalną to normalne,Jaki to pocket??Jaki odbiornik,Gdzie masz mapy zainstalowane?Napisz więcej

*

Offline lipciopda

• 6801
problem z pocketem!!!
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 29, 2005, 10:24:46 »
papuut - zainstaluj sobie z dzialu download program http://www.pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=49&sortby=t&sort=asc&f_id=187
i nim sprawdz czy GPS dziala czy nie

*

Offline jadsadah

• **
  • 127
  • Sprzęt: Eten X800, HTC HD
problem z pocketem!!!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 29, 2005, 11:52:22 »
oryginalnosc automapy ma maly zwiazek :)
generalnie o tych problemach z nawiazywaniem polaczenia juz duzo pisali rozni ludzie, czesc z nich zauwazyla spora poprawe po ostatnich patchach.. nie wszyszcy :)
jedynym pewnym i skutecznym sposobem ktory udaje mi sie do dzis skutecznie stosowac jest : RESTART :)
po prostu restart przed kazda trasa, wlaczenie BT w pockecie, nawiazanie polaczenia z odbiornikiem poprzez menadzera BT i dopiero odpalenie AutoMapy i [wlacz GPS] w niej.
wtedy jakos nie zrywa polaczenia z odbiornikiem.
Sytuacja jaka opisales czasami zdarza sie przy niepoprawnym zamykaniu automapy (np wylaczenie pocketa podczas trwajacego polaczenia BT z odbiornikiem).

Jezeli to nie walniety odbiornik (a raczej nie) to opisany przeze mnie sposob powinien pomoc, sprawdz.
Wczesniej mozesz skorzystac z rady Lipciopda przynajmniej upewnisz sie ze odbiornik dziala.

pozdrawiam

problem z pocketem!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 29, 2005, 11:59:14 »
wszysko mam legalne, ogólnie wszytsko dzialalo ok.
mam loox 420. i gps xaiox. auto mapa na karcie sd

problem z pocketem!!!
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 31, 2005, 08:54:55 »
wielkie dzieki za wskazowki, po Waszych opisach udalo mi sie go przywrocic do prawidlowego stanu!
Jestescie WIELCY!
pozdr