Aplikacja do nawigacji po przebytych śladach?

• 6 Odpowiedzi
  • 461 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 18, 2006, 14:25:58 »
Chciałbym sie zapytać, czy istnieje taki program, który wyznacza trasy według zapisanych śladów.

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 18, 2006, 14:53:15 »
Jesli masz na mysli sledzenie drogi, a potem wskazywanie tej drogi, to chyba kazdy szanujacy sie program nawigacyjny, for example AutoMapa.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 18, 2006, 15:14:20 »
Automapa nie uwzględnia zapisanych śladów, tzn nie rozpoznaje jej jako drogi. Mi zależy na takim prog. który rozpoznaje ślad jako drogę.

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2006, 16:01:02 »
Nie ma lekko, ale polecam lekturę www.gpsmaniak.com

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2006, 17:14:49 »
Ok. W takim razie poda ktoś nazwę programu, na podstawie którego można tworzyć mapy wektorowe w oparciu o mapy np. satelitarne.

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 18, 2006, 17:25:57 »
Ok, to w takim razie nie poświęciłeś wystarczającej uwagi stronie którą Ci podałem ! JEST TAM WSZYSTKO co moim zdaniem potrzebujesz.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 18, 2006, 17:40:50 »
Sorry, faktycznie tak to jest jak chce sie wszystko od razu. Mam zamiar stworzyć dokładną mape miejsca zamieszkania. Tzn. z serwisu  http://www.geoportal.gov.pl posklejam mapy w formie obrazu.
 Potem przeniosę to do MapSource i postaram sie nałożyć siatkę wektorową. Nastepnie skalibruje mapke z gps-em i wrzuce do palma obraz i siatkę wektorową. Mam nadziej, że jest taki program który bedzie nawigował po takiej sklejance.