Armagetron

• 2 Odpowiedzi
  • 616 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Armagetron
« dnia: Luty 16, 2008, 23:15:18 »
Zna ktoś tę grę? Jeśli nie to zapraszam na www.armagetronad.net
Jest świetna, najlepsza interpretacja gry Tron - swoją drogą zasady są genialnie wymyślone. Przez internet można w to gra i grać. Ale z racji tego, że na normalnym PCie raczej nie poświęcam się tej grze, to pomyślałem, czy by sobie jej nie przypomnieć na PDA. Sterowanie to w końcu praktycznie tylko strzałki.
Gra dostępna jest na Windows, Linux i MacOS, jednak o wersji PPC nikt nawet nie pomyślał.
Są jednak źródła - da się coś z tym zrobić? Byłby ktoś w stanie to przekompilować? Fajnie by pograć przez WiFi było.

A jeśli nic nie da rady, to są może jakieś odpowiedniki tej gry?

Odp: Armagetron
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 17, 2008, 02:20:26 »
Zna ktoś tę grę? Jeśli nie to zapraszam na www.armagetronad.net
Jest świetna, najlepsza interpretacja gry Tron - swoją drogą zasady są genialnie wymyślone. Przez internet można w to gra i grać. Ale z racji tego, że na normalnym PCie raczej nie poświęcam się tej grze, to pomyślałem, czy by sobie jej nie przypomnieć na PDA. Sterowanie to w końcu praktycznie tylko strzałki.
Gra dostępna jest na Windows, Linux i MacOS, jednak o wersji PPC nikt nawet nie pomyślał.
Są jednak źródła - da się coś z tym zrobić? Byłby ktoś w stanie to przekompilować? Fajnie by pograć przez WiFi było.

A jeśli nic nie da rady, to są może jakieś odpowiedniki tej gry?

Tron w 3D
Tron w 2D

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Odp: Armagetron
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2008, 21:38:14 »
Ten w 3D nie działa -szary ekran, na VGA.  2D olewam, taki mam na komórce :E