Problem z Inboxem.

• 4 Odpowiedzi
  • 347 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z Inboxem.
« dnia: Luty 06, 2005, 16:47:10 »
Witam, to moja pierwsza wypowiedz na tym forum a raczej pytanie.

W „InBoxie” mam ustawionych kilka kont e-mail i od jakiegoś czasu gdy odbieram pocztę to zamiast listy odebrane np. z konta „X” zamiast znajdować się w Inbox konta „X” to są zapisywane Inbox ActiveSync – taki problem mam od kilku dni wcześniej nie miałem, poczta odebrana poprawnie się lokowała w przypisanych dla konta ”Inboxach”.
Proszę o pomoc bo jest to bardzo uciążliwe!.
(nic nie konfigurowałem, problem występuje przy połączeniu przez: USB, GPRS oraz jak na PC tak i na Mac).

[Dodano: 2005-02-06 17:44:01]
Dodam jeszcze jedno pytanko.
Czy PocketGadu potrafi sam uaktywnić GPRS oraz nie rozłączać podczas oczekiwania na wiadomość, bo ja musze najpierw włączyć „IE” który uaktywnia GPRS a potem uruchamiam PocketGadu ale nawet podczas działania PocketGadu GPRS się wyłącza po tym samym czasie – gdzie mogę skonfigurować aktywność GPRSa.

Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z Inboxem.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 06, 2005, 18:28:18 »
Odbierana poczta w pocketowym InBoxie nie moze byc zapisywana do folderu ActiveSync. Tam trafia tylko poczta synchronizowana z PC, czyli z Outlooka. Po prostu wydaje ci sie ze trafia tam poczta pobierana na PDA :).  

Nie musisz wlaczac IE by PDA polaczyl sie z internetem. Wystarczy ze klikniesz na ikonke ze strzalkami na gornym pasku zadan systemu operacyjnego i tam wybierzesz polaczenie internetowe. Czas automatycznego rozlaczania konfiguruje sie w ustawieniach polaczenia w menu settings -> connections -> connections -> edycja wybranego polaczenia.

Problem z Inboxem.
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 06, 2005, 19:09:47 »
Fajno ale nie lubię wodolejstwa  chyba ze kolega zajmuje się pisaniem książek to stąd to przyzwyczajenie.

<.... Po prostu wydaje ci sie ze trafia tam poczta pobierana na PDA...>

Nie wydaje mi się !!! podczas odbierania poczty nowe listy pojawiają się w Inbox ActiveSync !!! a nie w Inboxie wybranego konta.

<....Wystarczy ze klikniesz na ikonke ze strzalkami na gornym pasku zadan systemu operacyjnego i tam wybierzesz polaczenie internetowe....>

No nie wiem ale chyba na oczy mi się rzuciło bo nic takiego tam nie mam, mam nadzieje ze rozmawiamy o PocketPC 2002 !!!

<....Czas automatycznego rozlaczania konfiguruje sie w ustawieniach polaczenia w menu settings -> connections -> connections -> edycja wybranego polaczenia...>

Ta zakladka z tymi ustawieniami wiem ze istnieje bo ustawiałem ta GPRSa na IDE
Aaa.. i nie ma tam czego kolwiek o czasie połączenia !!!

Pozdrawiam i życzę udanej twórczość.
XDAU

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
Problem z Inboxem.
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 06, 2005, 19:30:24 »
Cytat: XDAU
Fajno ale nie lubię wodolejstwa  chyba ze kolega zajmuje się pisaniem książek to stąd to przyzwyczajenie.
Jakiego wodolejstwa? Masz prostą i wyczerpującą odpowiedź na swoje pytanie, a ty wyskakujesz tu z jakimiś zarzutamni wyssanymi z palca. Zastanów się zanim coś napiszesz, bo to, że Kuba chce ci pomóc to jego dobra wola, a nie obowiązek.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z Inboxem.
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 06, 2005, 19:33:01 »

Dlaczego obrazasz mnie juz na wstepie?

<.... Po prostu wydaje ci sie ze trafia tam poczta pobierana na PDA...>

Nie wydaje mi się !!! podczas odbierania poczty nowe listy pojawiają się w Inbox ActiveSync !!! a nie w Inboxie wybranego konta.

Jesli laczysz sie przez USB to poczta moze tam trafiac przez automatyczne synchronizowane zawartosci Outlooka. Ale gdy robisz to przez GPRS to nie ma takiej mozliwosci. No chyba ze ostro namieszales w systemowym rejestrze i pozamieniales w ten sposob konta, ale jeszcze nigdy sie z tym nie spotkalem.

<....Wystarczy ze klikniesz na ikonke ze strzalkami na gornym pasku zadan systemu operacyjnego i tam wybierzesz polaczenie internetowe....>

No nie wiem ale chyba na oczy mi się rzuciło bo nic takiego tam nie mam, mam nadzieje ze rozmawiamy o PocketPC 2002 !!!

Skad ja mam wiedziec o czym rozmawiamy. Gdybys byl tak uprzejmy i od razu na poczatku napisal jakiego masz palmtopa to byloby znacznie prosciej wiesz? Wiec prosze napisz jeszcze raz jaki to PDA. By polaczyc sie z interentem na PPC 2002 wystarczy wejsc do menu Settings -> zakladka Connections -> Connections -> i kliknac w przycisk Connect. Mozna to tez znacznie skrocic instalujac programy takie jak Spb GPRS Monitor - jeden klik w ikonke na ekranie Today i jestes w sieci.

<....Czas automatycznego rozlaczania konfiguruje sie w ustawieniach polaczenia w menu settings -> connections -> connections -> edycja wybranego polaczenia...>

Ta zakladka z tymi ustawieniami wiem ze istnieje bo ustawiałem ta GPRSa na IDE
Aaa.. i nie ma tam czego kolwiek o czasie połączenia !!!

Nie posiadam PDA z PPC 2002 wiec nie pamietam dokladnie gdzie to bylo, ale wydaje mi sie ze byla taka pozycja w czasie konfigurowania polaczenia. Ponadto polaczenie nie powinno sie samo rozlaczac bo Pocket Gadu caly czas wysyla informacje do serwera i pobiera z serwera - tzw sygnal aktywnosci, co po prostu generuje ruch na laczu.