czy motorola v500 nie obsługuje internetu?

• 5 Odpowiedzi
  • 301 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 24, 2005, 20:00:25 »
Witam!

Mam problem z polaczeniem sie z internetem poprzez bluetootha z komorki motorola v500  mam ppc Asusa A730W. wg ustawien znalezionych na tej stronie mam wszytsko ok i w ppc i komorce ale ostatnio wszedlem na strone orange i sprawdzilem konfiguracje  na wap, internet itp. to w konfiguracji na internet przez gprs nie było ustawien dla mojego telefonu? czy moze to oznaczac ze moj telefon nie obsługuje takiej funkcji?
na moj aparat była tylko konfigruracja wap przez gprs a na wiekszosc nokii takie i takie!
 wiec nie wiem co jest grane:((

POMOCY

*

Offline baja

• **
  • 125
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 24, 2005, 21:34:48 »
osobiscie nie mialem do czynienia z tym aparatem ale samo posiadanie przez niego BT czy gprs/edge nie znaczy ze bedzie dzialal. musi potrafic spelniac funkcje modemu ! a z tego co mi sie wydaje to ten aparacik tego nie potrafi...

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2005, 00:20:24 »
ktos kiedys walczyl tu z 500-ka ale nie pamietam czy sie udal ale generalnie z tym telefonem mialem ja problemy i kilka innych osob nawet ze zwyklym wyslaniem plikow

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
  • Sprzęt: Mio 168, MioMap3.2, MapaMap3.x
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2005, 13:42:52 »
Amigo200,

Motorola V500 potrafi obsługiwać Internet. Miałem ten aparat i korzystałem z WAP oraz surfowałem po internecie używając go jako modemu GPRS przez Bluetooth ale z laptopem (tam trzeba było na laptopie zainstalować oprogramowanie PhoneTools, które między innymi konfigurowało tę usługę, jakkolwiek można chyba to zrobić także i bez PhoneTools). Mój kolega obecnie używa V500 z Ipaq hx4700 i bez problemu używa łącza internetowego przez bluetooth, między innymi rejestrował tak TomToma i pobierał aktualizacje. Tylko kwestia konfiguracji i posiadania takiej usługi aktywnej u operatora komórkowego.
Jeśli masz możliwość, spróbuj najpierw z laptopem, będzie łatwiej.

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 25, 2005, 22:50:43 »
ja mialam moto v500 ktora sluzyla za modem bt dla mojego looxa, i musze powiedziec, ze nie bylo z nia zadnych problemow
skonfigurowalam pda zgodnie z opisem na pdaclub :)

*

Anonymous

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 26, 2005, 12:17:08 »
"Tylko kwestia konfiguracji i posiadania takiej usługi aktywnej u operatora komórkowego"

czyli musialbym zadzwonic do operatora i zapytac sie o ta usługe?