problem z bluetooth i GPRS ...

• 1 Odpowiedzi
  • 713 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 07, 2003, 14:11:55 »
Witam,
mam problem przy laczeniu sie z internetem poprzez GPRS i bluetooth (iPAQ - t68i). Polaczenie zostaje ustanowione, ale gdy chce odwiedzic powiedzmy onet.pl, palmtop zachowuje sie tak, jakby bylo cos nie tak z serwerami onetu (time out). Oczywisice wiem ze wina lezy po mojej stronie bo dzieje sie tak ze wszytskim - zarowno z calym netem jak i poczta i innymi uslugami. Inaczej sprawa wyglada, gdy lacze sie bezposrednio z poziomu BT managera (a nie z Connections). Wtedy przystko chodzi jak nalezy ale wowczas "piecze" nad polaczeniem sprawuje wspomniany program, a nie sam PPC. Nie moge przez to korzystac z pogramow informujacych mnie o ilosci wyslanych danych, poniewaz nie wykrywaja one zadnego polaczenia.

To samo mam ze zwyklym PC. Dostaje wewnetrzne IP 172.16.XX.XX ale na tym sie konczy. W wirtualnym modemie bluetooth dopsialem dodatkowe polecenie inicjujace  +cgdcont=1,"IP","www.plusgsm.pl" Telefon poprzednio dzialal w Erze (teraz w Plusie) - w profilach mam ustawienia Ery dla WAPu, WWW i MMSow, ale dodalem tez WAP przez GPRS w plusie oraz MMSy w plusie.

Wszystko dziala poprawnie gdy korzystam z irdy.
BTW: Wiem ze ktos mial podobny problem z Looxem i t610 ale problem chyba nie zostal rozwiazany :(

Pozdrawiam
Marek D.

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2003, 20:20:06 »
Hej, ja mam ipaq3950+pleckiBT + SE68i +GPRS Monitor.
Najpeirw wlaczam BT w telefonie, pozniej BT managera w ipaqu. Poniewaz wczesniej urzadzenia sparowalem, wiec teraz widze tylko ikonke telefonu ze znakiem zapytania. Tapie na ikonke, po chwili urzadzenia sie widza. Pozniej wybieram z menu BT managera opcje zeby laczyl sie przez BT modem. Pozniej tapie na ikonle w gornym pasku, ta od GPRS Monitora i wybieram polaczenie. Oczywiscie polaczenie mam skonfigorowane w telefonie. Nastepnie uruchamiam IE i hula, ze az milo, tzn do czasu nadejscia rachunku :))
Mialem podobny objaw do Twojego gdy nie wybieralem opcji zeby polaczenie bylo przez BT modem.

zdroofko