problem z activesync - znikające wspisy kalendarza - help!!!

• 2 Odpowiedzi
  • 402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 29, 2007, 15:31:42 »
Witam,
używam SPV-M3000 w komplecie z PCtem (XPSP2 + AS4.2). Wcześniej synchronizowałem wszystkie pozycje (kontakty, kalendarz, notatki, emaile). W międzyczasie byłem zmuszony zrobić hard reset na pockecie, wgrałem bazy z backupu (SPb Backup) i próbowałem sparować urządzenie z kompen w ActiveSyncu. Urządzenie znalazł, skonfigurowałem co trzeba, no i pierwszy problem: błąd 8600050D. Wyczytałem gdzieś, że to problem z synchronizacją emaili. Wyłączyłem tę pozycję i poszło (wcześniej dopisałem odpowiednie pozycje w firewallu). Nadal jednak nie wiem, jak synchronizować maile.
Ale to nic, jakoś przeboleję (chociaż chętnie proszę o radę). Drugi problem jest nieco bardziej wkur... Otóż podczas synchronizacji niektóre wpisy w kalendarzu na pockecie po prostu znikają na moich oczach z kalendarza i synchronizują się tylko pozostałe. Nie znalazłem niczego, co by różniło jedne wpisy od drugich (chyba, że czas utworzenia, ale tego przecież nie pamiętam). Czy ktoś może ma jakiś pomysł o co chodzi i jak sobie z tym poradzić?
Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline rola

• 21
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2007, 16:45:18 »
Może masz ustawioną autoarchiwizację w Outlooku? Sprawdź jej opcję i ewentualnie wyciągnij wpisy z archiwum.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2007, 12:09:32 »
autoarchiwizację mam włączoną. ale to się dzieje nawet przy wyłączonym outlook'u.