Problem z MS Device Emulator

• 4 Odpowiedzi
  • 367 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KarolP

• 839
« dnia: Październik 09, 2005, 19:12:07 »
Witam!

Miałem Winde 98SE i próbowałem odpalić ale niestety się nie udało. Zainstalowałem więc 2000 (Service Pack 3). Instalacja ładnie pięknie, active sync też zainstalowany, uruchamia się, ale jak próbuję cold boot to wywala trzy komunikaty z błędami. Wiecie może o co chodzi.

AMD Duron 1200, 128 MB RAM, Win2kSP3,

[Dodano: 2005-10-09 19:48:31]
Wszystko mam dobrze zrobione (tak mi się wydaje). Najpierw biorę Register Services, potem Device Manager i na końcu Cold Boot. Device Manager działa, ale Cold Boot pokazuje błąd z tym plikiem xml z tym skinem. O co chodzi?

*

Offline KarolP

• 839
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2005, 13:46:28 »
Błagam! Pomóżcie! To dla mnie takie ważne! Proszę! Cokolwiek jeśli ktokolwiek cokolwiek wie.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2005, 15:17:07 »
Jakby ktos cos wiedzial to by to napisal... najwyrazniej nikt nie spotkal sie z takim problemem. Ale nie wiem czy czasem ilosc RAMu nie bedzie tutaj przyczyna problemow...

To run one instance of the Device Emulator configured to use 64 megabytes of memory, the development computer must meet the following requirements:
- 256 MB of system memory
- 600-MHz Pentium CPU
- 50 MB of free disk space
- Microsoft ActiveSync version 3.7.1 or later

Microsoft recommends that the development computer meet the following requirements:
- 512 MB of system memory
- 1.8GHz Pentium CPU
- 50 MB of free disk space
- Microsoft ActiveSync version 3.7.1 or later

*

Offline KarolP

• 839
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2005, 22:10:59 »
Wydaje mi sie zewymagana ilosc famu to 64MB a te pozostale to dla programistow sa.Specjalnie winde 2000 xainstalowalem.A nie ma jakichs innych emulatorow ktore by daly mozliwosc zabawy windows mobile? prosze o pomoc bo bardzo i na tym zalezy

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 11, 2005, 12:01:55 »
To jest jedyny emulator ktory pozwala na uruchamianie aplikacji skompilowanych dla procesorow ARM/X-Scale, czyli normalnych programow pobieranych z internetu. Ten sam emulator, ale w nieco bardziej rozbudowanej postaci (mozna wiecej konfigurowac) wchodzi w sklad pakietu Visual Studio.