Problem z ActiveSync

• 12 Odpowiedzi
  • 895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ActiveSync
« dnia: Sierpień 26, 2005, 16:29:09 »
Z dnia na dzień przestał się synchronizować mój A730W. Cały czas ActivSync łaczy się z PDA i nie może się połaczyć.
Przeinstalowałem ActiveSync (3.8) na PC - nie pomogło. Odinstalowałem ostatnio zainastalowane aplikacje na PDA (WisBar Adv.2 i AdvanceDekstop) - też nic nie pomogło. W Was ostatnia nadzieja...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2005, 16:44:54 »
Sprobuj podlaczyc go do innego PC - bedzie wiadomo czy to wina PDA czy PC.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2005, 00:50:44 »
Ja mam tak samo od wczoraj. Wina jest ewidentnie po stronie PC, jako, ze AS nie chce sie polaczyc ani z SDA ani z MDA. Caly czas wisi komunikat 'Connecting'. Sprawdzalem tez na drugim komputerze i oba urzadzenia lacza sie bez problemu. Nie mam natomiast pojecia co moze byc przyczyna...

*

Offline kanczug

• 19211
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2005, 13:55:22 »
W ustawieniach ActiveSynca na PC trzeba sprawdzic co jest wybrane na jednej z zakladek. Nie mam go teraz przed oczami wiec nie podam dokladnej lokalizacji ... ale chodzi o przestawienie The Work na The Internet - lub odwrotnie...

Druga sprawa to moze byc firewall na PC.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2005, 14:13:29 »
Problem jest tego rodzaju, ze zanim nie ustanowie polaczenia nie mam dostepu do opcji w AS. Nie da sie nic pozmieniac zanim nie bedzie powiazania. Jako, ze przeinstalowalem AS dwa razy (probowalem w akcie desperacji nawet 4.0;) ) to powiazania zniknely.

Jesli chodzi o firewalla to chyba tez nie to, bo probowalem przy wlaczonym i wylaczonym i caly czas tak samo...

*

Offline kanczug

• 19211
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 27, 2005, 14:18:35 »
Zaraz bo widze ze mi sie juz watki pomieszaly :) Myslalem ze to jest watek na temat polaczenie PDA do netu przez AS :)) No nic... w takim razie robie sobie przerwe :))

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2005, 14:22:28 »
Hehe chwila relaksu kazdemu sie nalezy ;) Jak juz sie zrelaksujesz :D to pomysl, prosze, co z tym zrobic. Moze cos Ci przyjdzie do glowy bo mi sie juz pomysly wyczerpaly...

*

Offline kanczug

• 19211
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 27, 2005, 18:59:39 »
Sprobuj wyciac calego ActiveSynca - odinstaluj go, wytnij katalogi instalacyjne recznie, wytnij tez wszystkie jego klucze w rejestrze (ktore mogly pozostac) i usun jeszcze wszelkie jego foldery z C:Documents and Settings

[Dodano: 2005-08-27 19:00:34]
Oczywiscie potem ponownie go zainstaluj.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 27, 2005, 19:29:26 »
Zrobilem tak jak napisales. Po ponownej instalacji sytuacja jest bez zmian.. :( Nadal zielone kolko AS w pasku kolo zegara kreci sie caly czas a gdy na nie klikne AS wyglada jakby byl niepodlaczony po czym po sekundzie znow "trwa nawiazywanie polaczenia".. I tak w kolko...

*

Offline kanczug

• 19211
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 27, 2005, 20:50:56 »
To pozostaje chyba przeinstalowanie windy na PC.

*

Offline Cin-Cinek

• *
  • 63
  • Sprzęt: E50
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2005, 17:09:03 »
Nie wiem czy bedzie to mozliwe ale przywracanie systemu z dnia, w ktorym jeszcze wszystko dzialalo pomaga :)

[Dodano: 2005-08-28 17:09:26]
Chodzi mi o przywracanie systemu na PC

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 28, 2005, 18:56:03 »
Niestety "Brak dostepnych punktow przywracania"...

Problem z ActiveSync
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 29, 2005, 00:37:27 »
Znalazłem winnego: to Steganos Internet Anonym 7. Po odinstalowaniu z PC-ta AS zaczął znów rozmawiać z PDA. Dzięki Wszystkim za "natchnienie" - to właśnie opis punktów przywracania przypomniał mi, że ostatnio to instalowałem...

[Dodano: 2005-08-29 00:44:58]
Dodam jeszcze, że po usunięciu Steganosa trzeba zrestartować PC - choć Steganos tego nie żąda. A potem od nowa konfiguruje się połaczenie PDA z AS.

A może u kogoś działa Internet Anonym z AS? Może to kwestia konfiguracji Steganosa? Bo zanim sprawdziłem, czy coś da się zrobić - wyciąłem go w całości :)