Problem Acer n50 a Nokia 6230i

• 4 Odpowiedzi
  • 358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dno

• 3
« dnia: Listopad 21, 2005, 01:25:30 »
Witam Wszystkich.
Od niedawna jestem posiadaczem takiego zestawu z aktywowanym netem w iPlusie. NIestety mam problem z polaczeniem przez bluetooth. PDA łączy się bez większych problemów natomiast przy używaniu sieci po jakimś czasie "zawiesza się transfer". Przesył danych nagle staje (sprawdzałem na liczniku danych w tel - staje i ani drgnie) a przeglądarka zgłasza komunikat że dana strona jest niedostępna. Czasami dzieje się to po 30 s od połączenia a czasami po 10 min - różnie to bywa. Pomaga tylko wyłączeni i ponownie włączenie bluetootha i ponownie nawiązanie połączenia.Testowałem połączenie przez irda na tym samym zestawie i dziła bez problemów. Połączenie na bluetooth między tym pda a nokią 6310i na której też testowałem działa bez problemu, nic się nie wiesza.
Czy może ktoś spotkał się z takim problemem albo ma jakieś sugestie ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2005, 18:58:57 »
Masz najnowszy ROM w PDA?

*

Offline dno

• 3
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2005, 23:28:38 »
Wrzuciłem najnowszy,wygląda na to że działa.Thx

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2005, 23:55:28 »
A moglbys cos wiecej powiedziec o tym zestawie - zastanawiam sie nad wymiana telefony wlasnie na Nokie 6230i - jak dlugo z wlaczonym BT dziala ten telefon?

*

Offline dno

• 3
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2005, 01:35:15 »
Troszkę się pospieszyłem :(. Problem występuje nadal. Objawy dokladnie takie same więc wygląda na to że update ROM nic nie dał. Myślę że wina nie leży w PDA tylko w sofcie tel. choż z innym sprzętem działa prawidłowo(np. z laptopem) a akurat tutaj jakas mała niekompatybilność.
Telefonik sprawuje się dobrze (poza tym jednym problemem). Brak problemów z wykrywaniem, aparat trzyma ok. 8-10h z włączonym bt i gprs przy korzystaniu z netu.
P.S. Jeśli ktoś ma jeszcze jakąś koncepcję co do problemu acer-bt-nokia bede wdzięczny za sugestie