Cześć,
Po półrocznym użytkowaniu swojego ASUSa P535 mam parę przemyśleń, ale też i pytań.
Kupiłem go z zainstalowanym WM5.0. Wszystko chodziło super, żadnej zwiechy, czas życia na jednym ładowaniu dochodził nawet do 5 dni (jak już minął okres zabawy

). Zakupiłem WA i WAD. Wszystko nadal było jak trzeba. Jakieś dwa miesiące temu kupiłem SPB Pocket Plus, Diary i Weather. Po wyłączeniu WA i WAD a zainstalowaniu tych trzech aplikacji doznałem szoku... Wszystko muliło a czas życia na ładowaniu drastycznie zmalał... do jednej doby!
Męczyłem się tak z tym w nadziei, że pojawi się na rynku jakiś soft dający funkcjonalność tych trzech. Niedawno sflashowałem PDA i mam WM6.0. Nic więcej nie instalowałem i znów cieszyłem się kilkudniowym czasem między ładowaniami, znów wszystko działało płynnie. No ale niezaprzeczalnie SPB Pocket Plus, Diary i Weather usprawniały codzienną współpracę z PDA. Zdecydowałem się na zainstalowanie już tylko SPB Diary (ta sama wersja) i ku mojemu zdziwieniu zachowanie PDA nie uległo zmianie - nadal bateria długo trzyma a pocket nie muli. Wniosek nie jest jednoznaczny: albo to WM6.0 jest taki dobry albo nie instalowanie Pocket Plus uratowało mój PDA.
Dziś wyczytałem, że ukazała się nowa wersja SBP Pocket Plus. Obawiam się jednak, że kupię upgrade, zainstaluję i znów będzie ta sama heca... jeden dzień na baterii + zamulony system.
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czego kategorycznie nie powinno się instalować z powyższych powodów? Czy nowy SPB Pocket Plus nadal tak muli i zżera baterię? Czy może jak mam WM6.0 to będzie już ok?
Pozdrawiam / Gites