Prądożerne aplikacje

• 4 Odpowiedzi
  • 675 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gites

• *
  • 54
  • Sprzęt: ASUS P535 + 2GB, HTC HD2 + 16GB
Prądożerne aplikacje
« dnia: Październik 17, 2007, 11:50:57 »
Cześć,
Po półrocznym użytkowaniu swojego ASUSa P535 mam parę przemyśleń, ale też i pytań.
Kupiłem go z zainstalowanym WM5.0. Wszystko chodziło super, żadnej zwiechy, czas życia na jednym ładowaniu dochodził nawet do 5 dni (jak już minął okres zabawy  :P ). Zakupiłem WA i WAD. Wszystko nadal było jak trzeba. Jakieś dwa miesiące temu kupiłem SPB Pocket Plus, Diary i Weather. Po wyłączeniu WA i WAD a zainstalowaniu tych trzech aplikacji doznałem szoku... Wszystko muliło a czas życia na ładowaniu drastycznie zmalał... do jednej doby!
Męczyłem się tak z tym w nadziei, że pojawi się na rynku jakiś soft dający funkcjonalność tych trzech. Niedawno sflashowałem PDA i mam WM6.0. Nic więcej nie instalowałem i znów cieszyłem się kilkudniowym czasem między ładowaniami, znów wszystko działało płynnie. No ale niezaprzeczalnie SPB Pocket Plus, Diary i Weather usprawniały codzienną współpracę z PDA. Zdecydowałem się na zainstalowanie już tylko SPB Diary (ta sama wersja) i ku mojemu zdziwieniu zachowanie PDA nie uległo zmianie - nadal bateria długo trzyma a pocket nie muli. Wniosek nie jest jednoznaczny: albo to WM6.0 jest taki dobry albo nie instalowanie Pocket Plus uratowało mój PDA.
Dziś wyczytałem, że ukazała się nowa wersja SBP Pocket Plus. Obawiam się jednak, że kupię upgrade, zainstaluję i znów będzie ta sama heca... jeden dzień na baterii + zamulony system.
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czego kategorycznie nie powinno się instalować z powyższych powodów? Czy nowy SPB Pocket Plus nadal tak muli i zżera baterię? Czy może jak mam WM6.0 to będzie już ok?
Pozdrawiam / Gites

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Odp: Prądożerne aplikacje
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2007, 12:00:20 »
Ściągnij triala za free i sprawdź. PocketPlus ze swojego mulenia słynie :P

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2007, 12:32:51 »
No bez przesady... uzywam od dawna i jakos nie muli a mam Wizarda :) Do tego uzywam spb Weather i Time i  dokladnie tyle samo trzyma bateria, niezaleznie czy mam zainstalowane to, czy goly system po HR
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2007, 12:34:46 wysłana przez OleYek »
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline NdR

• *
  • 80
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2007, 14:40:40 »
Gdzies mi sie o uszy obilo, ze jest cos takiego jak blad ActiveSync, Niby pocket uspiony a prad zjada :( Moze tedy droga?

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 17, 2007, 18:02:52 »
Gdzies mi sie o uszy obilo, ze jest cos takiego jak blad ActiveSync, Niby pocket uspiony a prad zjada :( Moze tedy droga?
Raczej nie. To nie ma nic wspólnego z Wisbarami czy SPB.