PPC + nokia 6310i czy da sie wgrać gry java prze IRDA???

• 3 Odpowiedzi
  • 794 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

bogoos666

« dnia: Luty 08, 2006, 18:22:54 »
witam

mam pytanie do użytkowników PPC, mam PDA dell axim X3i i nokie 6310i. chciałbym wiedzieć czy istnieje aplikacja na PPC dzięki której można wgrać do nokii 6310i gry i aplikacje java. próbowałem przez ezOBEX ale nawet nie da sie wczytać pliku *.jar. total comander też nie daje rady, bo telefon odrzuca dane.

z góry dziękuje i pozdrawiam

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2006, 12:35:09 »
Mozna przeslac przez BT lub IR do Nokii . Moim zdaniem nie ma to raczej sensu. Zameczysz staruszke  :D  
Sprawdz  jakie aplikacje /gry chodza  pod N 6310i ,sciagnij na swojego pocketa i probuj przesylac do N.

*

bogoos666

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2006, 12:38:14 »
mam pare aplikacji do tej nokii, ale nie wiem jak je wysłać. jak próbuje przez total comandera to wysyła, ale dostaje komunikat o błędzie że telefon odrzucił dane. prze ezOBEX dane sie wysyłają ale nie ma ich w telefonie. jakim jeszcze programem moge spróbować??

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 09, 2006, 18:27:35 »
a faktycznie ,Ty masz tylko WLAN w  swoim PDA. Moze przez Nokia pc suit mozna sie dostac do pamieci 6310i nastepnie exlorera i wtedy dalo by sie chociaz zaladowac z komputera....   przesylasz z della do kompa a z kompa do N.
Moze poprostu N nie przyjmowac tych aplikacji. Wyslij mi jakas gre to sprawdze u siebie. Tez mam 6310i .
Aprobuj tez sciagnac jakas z internetu prosto od Nokii (sms -platnym ,albo z jakiejs strony- czyli ladujesz za free gre na strone www  i sciagasz ja w Nokii)  i sprawdzic czy wogole jakies aplikacje przyjmuje/instaluje twoja N.