PPC jako telefon

• 13 Odpowiedzi
  • 987 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rakur

• 16
  • Sprzęt: Axim X30 H, Keiser
PPC jako telefon
« dnia: Styczeń 17, 2006, 20:14:14 »
Witam,

Czy ktos z was uzywa "zwyklego" ppc jako telefonu? Chodzi mi o to czy trzymanie kontaktow w ppc a telefonowanie (wklepywanie nr za kazdymn razem do komorki) z komorki nie jest niepraktyczne. Do tej chwili uzywalem N9300 ale pod choinke dostalem zestaw do nawigacji do ktorego wystarczylo dokupic palmtopa :lol: . Czy lepiej kupic mniej poreczne urzadzonko typu mda i miec wszystko w jednym czy lepiej moze fajnego palmtopa + fajna komorke (wtedy mialbym do sprzedania n9300 po dobrej cenie  :wink: )

Pozdrawiam,
Rafal

*

Offline Jasse

• **
  • 180
PPC jako telefon
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2006, 20:23:11 »
Witaj!

Oczywiście , zalerzy do czego chcesz miec mobilne urządzenie :) ale polecam MDA :) miałem MDA 2 i obecnie mam MDA compact. Jestem bardzo zadowolony z tego cuda :)

PPC jako telefon
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2006, 20:54:28 »
Ja używam PDA jako telefonu głównie w czasie podróży i pracy przy biurku. PDA połączone jest przez BT z komórką. W trakcie jazdy AutoMapa prowadzi mnie głosem, a ja mogę wykonywać połączenia zarówno wybierając numery ręcznie, jak i z Kontaktów, które mam zsynchronizowane z outlook'iem i komórka. Osoba rozmawiająca ze mną nie słyszy poleceń Jadźki z AutoMapy - co wielokrotnie sprawdziłem.

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
PPC jako telefon
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2006, 21:09:50 »
Cytat: "dwurazowy"
Ja używam PDA jako telefonu głównie w czasie podróży i pracy przy biurku. PDA połączone jest przez BT z komórką.

Jakie masz oprogramowanie na PDA skoro możesz wykonywać połączenia telefoniczne z PDA? Z tego co wiem, to do tej pory połączenie przez BT nie było możliwe (nie działa w dwie strony), być może istnieją jakieś modele PDA/komórka, które w ten sposób ze sobą współpracują prawidłowo, ale przeglądając archiwum Forum można jedynie spotkać informacje, że nie udało się nikomu dokonać takiego połączenia.

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
PPC jako telefon
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2006, 21:21:28 »
witam.
zawsze posiadalem "tylko" komorke:) byly to nawiasem mowiac nokie,  doszedlem tak do 6260  i wtedy (3 miesiace temu) stwierdzilem ze ppc to fajna sprawa:) jako ze poprostu nie uwazalem za poreczne noszenie dwoch klamotow, i kombinowanie z polaczeniem BT itp to najlepszym rozwiazaniem dla mnie bylo 2w1 co tez uczynilem i kupilem sobie Xda IIi. nie jest to moze szczyt marzen, ale dla mnie bajka! mam wszystko pod reka i nosze jeden sprzecik i jest git:) a ze duuuzy?- jakies kompromisy trzeba przyjac. ale oczywiscie jest to kazdego indywidualna sprawa co wybierze. ja w kazdym badz razie napewno juz nie kupie sobie "zwyklej" komorki:) pozdrowionka
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

*

Offline rakur

• 16
PPC jako telefon
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2006, 21:28:20 »
Cytat: "Lutek"

...Jakie masz oprogramowanie na PDA skoro możesz wykonywać połączenia telefoniczne z PDA?...

Na aximsite w dziale bluetooth pisza o takiej mozliwosci i podaja kilka programow do tego.

Rafal

PPC jako telefon
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2006, 22:04:45 »
Do Lutek:

Ja mam dosyć nowy produkt firmy Mitac - Mio A201 (oryginalnie z systemem WM5.0, anteną GPS i BT) i tam w systemie jest HF Phone. Z tego korzystam. Jako system nawigacyjny mam AutoMapę 3.9.3.2.

*

Offline P10TR3K

• 404
  • Sprzęt: Lumia 800 / GT-S5360 / A810
PPC jako telefon
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 20, 2006, 08:54:47 »
Ja kupiłem niedawno używanego MDA I i jestem zachwycony!Wcześniej używałem tylko zwykłych komórek (i nie mogłem znaleźć telefonu który by mi odpowiadał) a teraz już wiem,że nigdy już do nich nie wrócę:-)Już planuję kupić HTC Wizard,lub inny nowy sprzęt;-)A co do wielkośći to można się przyzwyczaić...

*

Offline 5hinka

• **
  • 100
    • http://www.klimatech.biz.pl
PPC jako telefon
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 20, 2006, 09:29:26 »
Cytat: "rakur"

...Jakie masz oprogramowanie na PDA skoro możesz wykonywać połączenia telefoniczne z PDA?...

Na aximsite w dziale bluetooth pisza o takiej mozliwosci i podaja kilka programow do tego.

Rafal

moglbys podac linka bo nie umiem tego tam znalezc
pozdrawiam

*

Offline rakur

• 16
PPC jako telefon
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2006, 16:14:16 »
Cytat: "5hinka"
Cytat: "rakur"

Rafal

moglbys podac linka bo nie umiem tego tam znalezc
pozdrawiam

Oto i on:

http://www.aximsite.com/bluetooth/bt_guide6.htm#section14

Pozdrawiam
Rafal

*

Offline 5hinka

• **
  • 100
PPC jako telefon
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 20, 2006, 17:33:18 »
aaaaah
to to wiem
chodzi o same wybieranie numerow
myslalem ze rozmawiasz przez PDA

wybieranie numerow uzywam aczkolwiek nie wiem czemu nie ma takiej opcji w Pocket Informant czego mi brakuje niekiedy

pozdrawiam

PPC jako telefon
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 20, 2006, 17:55:20 »
Cytat: "5hinka"
nie wiem czemu nie ma takiej opcji w Pocket Informant

Ależ jest. Tapiesz na kontakt, przytrzymujesz, z menu kontekstowego wybierasz Extra>Dial via Bluetooth i gotowe. Możesz sobie nawet Skype-nąć za pomocą tego samego menu ;).

*

Offline 5hinka

• **
  • 100
PPC jako telefon
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 20, 2006, 18:04:44 »
Dziwne
Jak klikne na extra to nic mi sie nie pojawia
Myslalem ze tam nie ma zadnych opcji

hmmmm

PPC jako telefon
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 20, 2006, 18:50:27 »
Mam wersję 6.0.0.0265. W menu Extra mam trzy pozycje:
– Dial via Bluetooth ("wykręca" numer za pomocą sparowanego telefonu),
– Send via Bluetooth (wysyła wizytówkę na sparowane urządzenie),
– Call with Skype (to dość oczywiste ;)).