POTRZEBUJE POMOCY ODNOSNIE MAD III

• 10 Odpowiedzi
  • 685 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 23, 2006, 12:21:57 »
Witam mam pytanko do Was widze ze wy sie znacie a ja jestem jeszcze w tym temacie "zielona" chcilam sobie kupic mad III i chcialam go sprowadzic z usa poniewaz u nas sa jeszcze bardzo drogie i wlasnie tam podobno jest jakis system CDMA a nei Gsm a u nas tego nieobsluguje sie i  nalezy wlutowac slot (sanki) kart SIM ! nie wiem czy to takie proste i czy w tym modelu da sie to zrobic i czy to jest drogie?
a wlasnie gdybym kupila go w niemczech to czy bedzie normlanie dzialam na gsm i bedzie mial slot kart ??????? prosze o pomoc

pzdr Madow

moj emial madow@wp.pl

*

lucass

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2006, 12:41:40 »
same sanki to nie wszystko sorry , całkiem inna technologia, musiałabys wymienic cała płyte główna, takie MDA III z USA, czyli Audiovox sa na allegro w okolicach 500 pln, jak sprowadzisz z Niemiec bedzie miał klawiature qwertz , germański jezyk co dla poczatkujacego uzytkownika jest problemem bo flashowac system z wiedza minimalna nie polecam....chyba ze ci niemiecki nie przeszkadza.... wydaje mi sie ze lepiej kupic  na allegro niz wyrzucic pieniadze w błoto...

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2006, 12:46:25 »
i nie pisz prosze boldem :!:

c.d
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 23, 2006, 13:00:55 »
czyli np jesli kupie w niemczech to bedzie on chodzil normlanie u nas w polsce w sieci orange , a np nie mozna wgrac lub jakiejsc nakladki nalozyc na niemieckie menu  :)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 23, 2006, 13:03:54 »
madow
można wgrać angielski rom i ten spolszczyć - polskie nakładki są jednak płatne i nie warto ich stosować
jeśli będzie miał simlocka - można bez problemu ściągnąć
tak jak doradzili koledzy powyżej - w Stanach nie kupuj - bo GSM działać nie będzie

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 23, 2006, 14:19:14 »
Jak dobrze poszukasz to i w USA znajdziesz MDA III i MDA IV w niskich cenach dzialajace w systemie GSM.Ale czy cenowo to będzie okazja to śmiem wątpić - no chyba że na Ebayu :))
potrzebna zgoda

*

olmeca

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 23, 2006, 15:02:42 »
Co do sprzetu z USA obslugujacego GSM jest cos takiego jak Siemens SX66 - jest w ofercie Cingulara. Roznica od typowego MDAIII jest taka ze nie posiada wbudowanego aparatu fotograficznego. Dziala bez problemu w Polskich sieciach i chyba nawet jest bez simlocka.

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 23, 2006, 16:01:29 »
no wlasnie patrzylam na ebay i wyglada tak samo ten Siemens SX66  jak mad III , czyli kazy model z tego Siemens SX66  kupiony w stanach bedzie dziala u nas bez zadnych przerobek?????  czy bedzie trzeba nie wiem wktowac slot na karty sim albo jeszcze cos innego?

pzdr

*

olmeca

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 24, 2006, 10:19:19 »
Ciezko mi powiedziec czy kazdy, podejrzewam ze tak, z obu model wystawionych na ebay`u jeden na pewno jest dostosowany do systemu gsm, drugi pewnie rowniez ale o to musialbys zapytac sprzedajacego.
Co do cingulara tu masz chba wszystkei informacjena temat tego Siemensa https://www.cingular.com/support/setDevice.do?universe=cingular&make=Siemens&model=SX66

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 24, 2006, 11:13:53 »
madow::

- jak się nie znasz na palmtopach i palmfonach, to sobie daj spokój z kupowaniem w USA,

- jak się nie znasz "na niemieckim" to sobie daj spokój z kupowaniem w Niemczech,

- a w ogóle, to o zakupach za granicą - ze względu np. na koszty przesyłki + ewentualne opłaty typu VAT (jak z e-bay USA) lub ze względu na barierę językową, bo chyba Twój niemiecki jest nie teges... (jak z e-bay Deutschland) - to można się brać jak się ma o tym trochę pojęcia...

Wybacz za szczerość... lepiej posłuchaj rady lucass-a - kup na Allegro lub w jakimś komisie - będzie prościej, a i pewnie taniej...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 24, 2006, 16:58:01 »
I jeszcze jedno: kilka razy powtórzyłeś i powtarzasz MAD3 - a to jest MDA3.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500