POMOCY! I Ciebie też to może spotkać UWAŻJCIE(Windows + SPV M650 lub każdy inny)

• 4 Odpowiedzi
  • 966 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam serdecznie szanownych czytających

Przypadek z codzienności - prościej mówiąc zmieniałem PIN w programie blokującym dostęp do telefonu dostarczanym w standardzie przez Windows(nie mylić z PIN do karty), na inny 4 cyfrowy i zapomniałem jaka dałem kombinacje - niby prosta sprawa ale jak ktoś potrzebuje na gwałt telefonu to nie bierze i nie rozpisuje 24 kombinacje (mądry Polak po fakcie ) tych że znanych mi cyfr tylko na szybko stara sie odblokować wpisując różne kombinacje . A wiadomo jak to teraz telefon potrzebny i tak raz z rana kombinowałem nie było za wiele czasu potem w drodze , w przerwach i efekt wykorzystanych prób przedstawia się następująco iż po wpisaniu błędnego PIN telefon blokuje możliwość wpisywania do 1 godziny i 8 minut i tak za każdym razem x2 ostatni podany czas. Co w tym tempie da po 10 kolejnych próbach kilkudniowy czas oczekiwania.
W ACTIVESYNC też już przesadziłem z ilościami prób i w okienku hasła o które pyta nie ma tego pola w którym zaznacza się zapamiętanie hasła więc podejrzewam że nawet jak wpisze wszystkie kombinacje to i tak jest zablokowany dostęp do póki nie odblokuje na komórce bez pośrednio  :(

Proszę pomóżcie jeżeli znacie jakieś programy , kody serwisowe , triki lub każde inne pomocne pomysły do obejścia tego to byłbym naprawdę szczerze wdzięczy (nie dawno posiałem SPV M300 i znów wszystkie kontakty zbierać masakra!!!) Albo chociaż ewentualnie  gdy bym tylko kontakty odzyskał i częściowo kilka innych danych czy plików to reszta nich się przysłowiowo "formatuje"

Wiem że na pewno ciężki temat ale proszę piszcie być może ktoś będzie potrafił pomóc w Was ostatnia nadzieja  :'(

Kłaniam się serdecznie miłej nocy życzę - dobranoc (ja już mam nockę z głowy)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Nie znam sposobu na obejscie hasla, watpie by ktos na forum je znal. Nie twierdze ze nie da sie tego zrobic, ale chyba nikt na ten temat tutaj nie pisal. Jakis zdolny haker moglby napisac program odpalany automatycznie na PDA po umieszczeniu karty pamieci w slocie, ktory zmienialby odpowiednie dane w urzadzeniu, kasujac haslo. Watpie jednak, by dalo sie to zrobic przez zwykle przestawienia jakiegos klucza w rejestrze. Moze jednak istnieje klucz ktorym mozna w ten sposob wylaczyc haslo? Jesli tak, to powinno to zadzialac...

Piszesz jednak o ActiveSyncu... rozumiem ze synchronizowales dane z Outlookiem? W takim razie kontakty, kalendarz ... pliki ... to powinno byc juz w Twoim PC, skopiowane przy poprzedniej synchronizacji. Jesli nie... to masz problem.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
lukas_pk:

Nie ma mozliwosc obejscia tego hasla. Zeby dostac sie do PPC pozostal Ci HR. Temat byl wielokrotnie przerabiany przez zapominalskich. Co lepsze, istnieja modele PPC w ktorych nawet Hard Reset nie zdejmuje tego hasla a moze to zrobic jedynie serwis za odpowiednia oplata po tym jak udowodnisz ze PPC jest Twoj.

Reasumujac - jak nie znasz hasla nie dostaniesz sie za nic do PPC. Zrob HR a na przyszlosc nalezy miec backup.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Witam ponownie

Teraz tylko wspominam co przy dobrym wietrze mogę stracić z telefonu - i pluje sobie w brodę !

W razie już tzw  "W"  jak zrobić w tym telefonie"HR" ?

Tak to firmowy telefon tym bardziej zależy mi na danych w nim zawartych mam do niego wszystko prócz PIN  , czyli nawet jak mam dołączonego do zestawu Windows to nie poradzę sobie z przeinstalowaniem (czego w sumie nigdy nie robiłem) bo activesync mnie nie przepuści gdyż nie znam poprawnego hasła?

Ale się wkopałem mogę jeszcze parę prób wykonać ale sam już nie wiem bo zgłupiałem jaką sekwencje wpisać liczb 1,3,7,9 ajajaj trudno jak nikt nie znajdzie rozwiązania np; jakiegoś kodu serwisowego to rwę włosy i modlę się by po HR dało się z komórki skorzystać .

PS z tego co widzę przy blokowaniu się na czas nie ma chyba większej liczby niż 9 dni , czy to aby nie jest to sytuacja gdzie po wytrwałości przywróci się stan zabezpieczeń od nowa czyli kilkukrotne wpisywanie odpali sekwencje wpisania A1B2C3 ma ktoś takie informacje ?

PS raczej nigdy nie przeprowadzałem synchronizacji kontaktów i dysponuje starym Outlookiem 6(owszem wchodziłem na telefon przez exp.  z AS  ale czy wtedy komputer zassał kontakty to nie wiem tak jak pisałem dysponuje tym standardowym na komputerze z XP) który podobno nie z czytuje kontaktów - zresztą jak nawet to chyba usuwałem profil  z Activesync ;/

Pozdrawiam i dziękuje za poświęcony czas - kłaniam się Luk.
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2007, 09:19:55 wysłana przez lukas_pk »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
W razie już tzw  "W"  jak zrobić w tym telefonie"HR" ?

Przeczytac w instrukcji obslugi, przeczytac na forum, poczytac odpowiedni dzial. Nie napisales jaki masz PPC.

Tak to firmowy telefon tym bardziej zależy mi na danych w nim zawartych mam do niego wszystko prócz PIN  , czyli nawet jak mam dołączonego do zestawu Windows to nie poradzę sobie z przeinstalowaniem (czego w sumie nigdy nie robiłem) bo activesync mnie nie przepuści gdyż nie znam poprawnego hasła?
Ale się wkopałem mogę jeszcze parę prób wykonać ale sam już nie wiem bo zgłupiałem jaką sekwencje wpisać liczb 1,3,7,9 ajajaj trudno jak nikt nie znajdzie rozwiązania np; jakiegoś kodu serwisowego to rwę włosy i modlę się by

To jest zabezpieczenie przed kradzieza/zgubieniem, zeby obce osoby nie dostaly sie do danych i nie da sie tego obejsc. Po to to jest, zeby nie dalo sie obejsc.

po HR dało się z komórki skorzystać .

Po HR bedziesz mial go w takim stanie jakbys wyjalal go po raz pierwszy z kartonu.

PS raczej nigdy nie przeprowadzałem synchronizacji kontaktów i dysponuje starym Outlookiem 6(owszem wchodziłem na telefon przez exp.  z AS  ale czy wtedy komputer zassał kontakty to nie wiem tak jak pisałem dysponuje tym standardowym na komputerze z XP) który podobno nie z czytuje kontaktów - zresztą jak nawet to chyba usuwałem profil  z Activesync ;/

Do synchronizacji wymagany jest Microsoft Outlooka, a nie Outlook Express.

Na przyszlosc masz nauczke, ze nalezy synchronizowac, albo zaopatrzyc sie w jakis program do backupu...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.