Pomocy!

• 8 Odpowiedzi
  • 605 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomocy!
« dnia: Marzec 04, 2006, 01:12:01 »
Ludzie pomozcie! Wlasnie nabylem swiezutkiego i-mate PDA-N i mam problem! Zainstalowalem ActicSync i kiedy znajduje palma i prubuje zsynchronizowac dane to mieli bez konca bez zadnych efektow! Caly czas kreci sie to zielone (coraz bardziej denerwujace) koleczko, a efektow nie ma! Mam jeszcze Optipada 300 i jesli chodzi o synchronizacje to wykonuje sie natychmiast, a w przypadku i-mate'a moge czekac wieki i do nic to nie prowadzi. Moze wiecie o co chodzi? Pomocy!

*

Offline lipciopda

• 6801
Pomocy!
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2006, 05:41:25 »
ktora wersje AS masz zainstalowana? 4.1? PDA-N z innym nie bedzie dzialal

Pomocy!
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2006, 14:46:48 »
Tak, 4,1. W sumie problem juz rozwiazalem i na dobra sprawe nawet do konca nie wiem w jaki sposob... Poprostu za ktoryms razem jak tak jego podlaczalem i odlaczalem sie polaczyl.

Teraz za to mam kolejny klopot... Zainstalowalem do niego AutoMape wersja 3.9.3,0. Niby wszystko OK ale jakos nie moze odnalesc urzadzenia GPS. Dokladniej mowiac w menu "Ustawienia GPS" przy ptaszku "Rozpoznaj GPS" jest "(brak)"...  
Tak na marginesie dodam, ze palmik ma wyjscie na antene GPS ale wszedzie w specyfikacji sprzetu jest podkreslone, ze posiada on wbudowana antene GPS. Czy moze mi ktos wytlumaczyc co moze byc powodem niewykrywania jego?

Pomocy!
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2006, 12:13:56 »
No i sprawa wyjasniona! W sumie wszystko bylo skutkim tego, ze nie przeczytalem od razu na poczatku pozadnie "Quick Start Guide".
Chodzi generalnie o to, ze trzeba recznie podlaczyc do portu COM4, a liczbe bitow na sekunde na 9600bps i juz GPS smiga!

Pomocy!
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2006, 12:43:50 »
Kurcze, znowu mam problem taki jaki poruszylem na samym poczatku. Czyli krotko mowiac nie moge zsynchronizowac PDA z PC... Caly czas sie kreci to zielone koleczko na PC, a na PDA pokreci sie chwile i koniec... Nie mam pojecia o co w tym wszystkim chodzi. Nie wyskakuje mi zaden komunikat. Nic nie przestawialem, a jeszcze wczoraj normalnie sie laczyl...

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Pomocy!
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2006, 13:09:17 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2007, 00:10:10 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

Pomocy!
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 07, 2006, 00:24:50 »
Niestety nie firewall... Caly czas mam ten sam problem... :(

Pomocy!
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 07, 2006, 00:38:56 »
Po dluzszym czasie wyskakuje mi jednak komunikat w palmie:
"Unable to obtain a server - assigned IP address. Try again later or enter an IP address in Network settings."

Najdziwniejsze jest to, ze od wczoraj (wczoraj mi sie synchronizowal) nie zmienialem zupelnie zadnych ustawien sieciowych ani w PC ani w PDA...

Pomocy!
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 11, 2006, 17:25:26 »
Cytat: "Lordzet"
Kurcze, znowu mam problem taki jaki poruszylem na samym poczatku. Czyli krotko mowiac nie moge zsynchronizowac PDA z PC... Caly czas sie kreci to zielone koleczko na PC, a na PDA pokreci sie chwile i koniec... Nie mam pojecia o co w tym wszystkim chodzi. Nie wyskakuje mi zaden komunikat. Nic nie przestawialem, a jeszcze wczoraj normalnie sie laczyl...

Witam.

Mam dokładnie taki sam kłopot. :( Nie mam pojęcia co to może być - czy używasz może antywirusa Kaspersky'ego (chodzą ploty, że ActiveSync się z nim nie lubi)?

pozdrawiam,
Krzysiek.

ps.
Dzięki za poradę o COM4/9600bps - producent nieźle ją ukrył. ;)