Połączenie z netem...

• 9 Odpowiedzi
  • 895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Połączenie z netem...
« dnia: Październik 07, 2004, 20:43:57 »
Czy ktoś próbował połączyć pocketa z netem przez Motorole A835??? (bluetooth) wywala mi że modem nie może połączyć.. W obydwu urządzeniach wszystko jest na bank dobrze ustawione.

*

Offline mody313

• **
  • 236
Połączenie z netem...
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 08, 2004, 00:01:22 »
jedno male pytanie - czy oba sprzety sa ze soba dobrze sparowane?? laczylem sie kiedys z siecia przez BT i motorole kolegi i byl podobny problem... po poprawieniu parowania wszystko chodzilo dobrze :)

Połączenie z netem...
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 08, 2004, 19:21:24 »
taaaak sa sparowane.. .wszystko zrobiłem jak z innymi telefonami robiłem... niby próbuje połączyć ale po chwili wywala błąd..

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
Połączenie z netem...
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2004, 19:34:22 »
Ja mam ASUSA A716 i Motorole A835. Po sparowaniu laczy  bez problemow. I nie zrywa i jest fajnie.
Moze wywal sparowania z obu urzaden i zrob to wszystko od poczatku ?
A moze (gorszy wariant) cos masz skopanego w wyniku sciagania SimLocka z Motoroli ?

Połączenie z netem...
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 15, 2004, 23:31:28 »
Mam prośbę!! Jeśli jest ktoś kto używa tej Motoroli (A835) do połączenia z netem przez "Blutacza" to proszę o kontakt na gg najlepiej.
THX

Połączenie z netem...
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 17, 2004, 00:39:52 »
Mam pytanko? co zrobić jeśli przy wprowadzaniu kodu uwieżytelniającego między palmem a nokią 6310i telefon pokazuje że kod jest nieprawidłowy i w palmie jest to samo (Compaq 3870)

*

Offline mody313

• **
  • 236
Połączenie z netem...
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 17, 2004, 08:09:23 »
Sprawdz czy na pewno wpisales ten sam kod w telefonie co w PDA. Niektore urzadzenia maja kod domyslny "0000". Pamietam, iz podczas parowania mojego ipaq z nokia 6310 wpisywalem swoj kod w obu sprzetach.
Napisz czy chcesz podlaczyc sie przy pomocy 3870 do telefonu czy moze inicjujesz parowanie w druga strone.

pozdrawiam
mody313

Połączenie z netem...
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 17, 2004, 13:50:28 »
No a mi już nikt nie odpisze ?? :( :)  Nikt więcej nie używa tego fona oprócz t_e_d-a? i oczywiście mnie?? :)

Połączenie z netem...
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 17, 2004, 22:32:29 »
Dzięki za wskazówki ale próbowałem chyba wszystkiego i nadal jest to samo. Łącze palma z komórką i na palmie jest taka informacja w ramce na niebieskim polu Bluetooth Security Manager, a pod spodem:
wykrzyknik i Unable to exchange passkeys a w komórce nieprawidłowe hasło co jest grane bo nie mam pojęcia czy ktoś wie ?

Połączenie z netem...
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 18, 2004, 20:05:02 »
Może dodam jeszcze kilka słów o moim problemie:
przesyłam np. mp3 z Pocketa do fona- działa
przesyłam mp3 z fona do pocketa- też działa
oczywiście łączę przez BT.
a teraz :
łączę pocketa z netem przez irdę- działa
łączę pocketa z netem przez BT - NIE DZIAŁA
Jak próbuję połączyć to na początku łączy( wyskakuje Connection Established) a po chwili wywala, że modem odpowiadający został odłączony!!
PLEASE HELP