Slownik ortograficzny i mywords.dct z polskimi wyrazami

• 3 Odpowiedzi
  • 839 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kAMOT

• 45
  • Sprzęt: Wizard + miniSD 1GB + GPS BT Navibe + Automapa 4.1, Loox 720 + SD 1 GB
« dnia: Maj 29, 2005, 12:34:49 »
Szukalem na forum, ale nigdzie nie znalazlem takiego tematu: czy ma ktos z Was jakis slownik ortograficzny, coby w razie watpliwosci sprawdzic jak sie cos pisze w naszym pieknym jezyku. Musze sie przyznac, ze ostatnio pisalem list i walnalem potezne dwa byki - wstyd byl jak cholera, bo to do dziewczyny bylo..... ;(

I druga czesc tematu: czy istnieje slownik mywords.dct z polskimi wyrazami - chcialbym, aby moj loox proponowal mi polskie wyrazy w trakcie pisania, a nie angielskie i wtedy moznaby latwiej uzywac transcibera, bo nawet jak go ustawie pod siebie to czesto mi sie wyrazy angielskie pojawiaja.

Dzieki z gory z wypowiedzi

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2005, 13:07:19 »
Jak zainstalujesz polska lokalizacje to teoretycznie powinny dzialac slowniki podpowiedzi zawierajace polskie wyrazy. Chodzi o aplikacje mWriter lub nowy Language Extender.

*

Offline kAMOT

• 45
  • Sprzęt: Wizard + miniSD 1GB + GPS BT Navibe + Automapa 4.1, Loox 720 + SD 1 GB
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2005, 17:22:47 »
A czy istnieje mozliwosc podmienienia samych plikow slownikow podpowiedzi bez instalowania polskiej nakladki systemowej? Jest duzo roznych negatywnych komentarzy odnosnie instalowania tych nakladek, a i tak wole miec system po angielsku, wiec moze ktos moze podeslac mi tylko te pliki? Bylbym wdzieczny.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2005, 21:53:27 »
Nie slyszalem by ktos podmienil tylko te pliki... wiec nikt nie podesle takich plikow, ponadto byloby to nielegalne.