podpowiedzi z polskimi slowami

• 7 Odpowiedzi
  • 587 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 10, 2005, 17:42:01 »
czy jest mozliwosc pokazywania slow polskich a nie angielskich gdy sie cos pisze na ppc tzn rozchodzi mi sie o "podpowiedzi" udzielane przez ppc podczas pisania(gdy napisze 2 litery ppc pokazuje cale slowo).
sorki za niejasnosci:D:D nie wiedzialem jak mam to ubrac w slowa.

pozdrawiam

edit: jeszcze pytanko czy rozwalilem baterie przez to iz przy pierwszym ladowaniu nie ladowalem jej przez 8h?? tylko do 100% naladowania??

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2005, 20:12:48 »
Nie da sie... ale ten słownik uczy sie wprowadzanych wyrazów więc po jakimś czasie bedzie podpowiadał polskie słówka ale to i tak częściej będą te angielskie.

Pierwsze ładowanie powinno trwać 12h... krótkie ładowanie może źle uformować baterie przez co bedzie troche mniej pojemna.
Are you shpongled?

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2005, 20:40:36 »
Jest program który rozwiązuje problem podpowiedzi.Tworzysz własną bazę wyrazów a program zajmuje się resztą http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=15467

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2005, 20:41:48 »
Cytat: ziele
Pierwsze ładowanie powinno trwać 12h... krótkie ładowanie może źle uformować baterie przez co bedzie troche mniej pojemna.

Z tego co widze to kolega ma dell x50v wiec i bateria jest z tych nowych.
Nowych baterii sie juz nie formatuje bo nie posiadaja one efektu pamieciowego
tak jak te niklowo-jonowe

ja przy 1 ladowaniu pozostawilbym  urzadzenie do momentu az wskaze ono brak procesu ladowania ( czy tez przez miganie diody czy tez inny symbol graficzny na wyswietlaczu)

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2005, 13:41:05 »
dziekuje bardzo za odpowiedzi.
bateria w x50v jest godna pozalowania, minimum 2 x dziennie ja laduje a nie kozystam all time z ppc.

pozdrawiam

edit: rozumiem iz w tej aplikacji mozna zaimportowac jakis slownik polski i wtedy juz nie usialo by sie uczyc jej naszych wyrazow??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2005, 23:39:25 »
Ten programik nie dziala zbyt dobrze... poczytaj sobie na jego temat na forum. Jesli dobrze pamietam to ktos juz o nim pisal, a temat slownika podpowiedzi przewijal sie kilka razy.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 12, 2005, 01:00:18 »
Cytat: hegemon13
bateria w x50v jest godna pozalowania, minimum 2 x dziennie ja laduje a nie kozystam all time z ppc.
A ile Ci wytrzymyje? Ja mam dwie i na jednej od 2h do 8h wyciągam czyli w sumie od 4h do 16h.  Przeciętnie dwie straczają na jakieś 7-8h pracy
Are you shpongled?

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 12, 2005, 10:52:16 »
Cytat: ziele
Cytat: hegemon13
A ile Ci wytrzymyje? Ja mam dwie i na jednej od 2h do 8h wyciągam czyli w sumie od 4h do 16h.  Przeciętnie dwie straczają na jakieś 7-8h pracy

napisze obrazowo:
-podpiety do ladowarki w nocy i dziala od 12(jak sie budze) do ok 16 pozniej trzeba podpiac, laduje sie(nie wiem dokladnie ile jeszcze nie sprawdzalem) odpinam, cos robie i znow podpinam ok 1 w nocy.
-zaznaczam iz nie jest uruchomiony caly czas pomiedzy ladowaniami.
-wiesz moze czy da sie w polsce kupic ta wieksza 2200mAh baterie jakos taniej niz 300 zł??

pozdrawiam