Podłączenie pda powoduje odłączenie laptopa z AP

• 3 Odpowiedzi
  • 798 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Podłączenie pda powoduje odłączenie laptopa z AP
« dnia: Styczeń 13, 2009, 01:38:07 »
Nie wiem co jest grane ale jak podłącze przez AS obojętnie jakiego pda z wm5/6 (chodzi o tryb pracy sieciowej) do laptopa to natychmiastowo traci on połączenie z AP. Wygląda to tak jakby dhcp z pda było silniejsze niż to z AP. Co chwile widać tylko że próbuje po połączeniu pobrać ip (ikonka monitora z goniącą żółtą kropeczką) ale w ułamku sekundy po połączeniu znowu jest zrywane. Odłączenie pda nic potem nie daje i muszę resetować laptopa. Mam tak od czasu przeinstalowania xp i pobraniu wszystkich poprawek z windows update. Co ciekawe drugi laptop też wtedy często zostaje odłączony. Ma ktoś pomysł co jest nie tak?
Are you shpongled?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Podłączenie pda powoduje odłączenie laptopa z AP
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2009, 03:08:33 »
kiedyś były na forum takie przypadki i przyczyną była wtedy karta wifi Intela w laptopie. Pomagało ściągnięcie najnowszych sterowników do karty

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2009, 07:22:39 »
Nie wiem co jest grane ale jak podłącze przez AS obojętnie jakiego pda z wm5/6 (chodzi o tryb pracy sieciowej) do laptopa to natychmiastowo traci on połączenie z AP. Wygląda to tak jakby dhcp z pda było silniejsze niż to z AP.

Zapewne następuje konflikt adresów IP.
W momencie podłączana PDA do windowsa tworzone jest "Połączenie lokalne" w Start/Ustawienia/Połączenia sieciowe i dla PDA błędnie zostaje przydzielone IP karty sieciowej lub AP.

Odpal wiersz poleceń, wpisz ipconfig /all i sprawdź jakie IP mają urządzenia.

*

Offline rechot

• *
  • 56
  • Sprzęt: XDA Trion
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2009, 00:20:44 »
Miałem podobny problem z kartą sat. rozpoznawaną przez kompa jako sieciówkę.
Sprawdź jaki adres dhcp przypisuje do PDA i ustaw go na stałe (ip, bramę itd) we właściwościach połączenia, albo ustaw na stałe właściwości połączenia z AP - choć nie jestem pewien czy nie jest to adres dynamiczny czyli za każdym razem inne ip??? (nie miałem styczności z wifi więc nie wiem).
U mnie zadziałało więc może u ciebie będzie podobnie. :ok:
BYŁO - POLOK 3.0, TNT 19199, QUEROMB1 Essentials WM6.5, FCWs home HD, 3.Abusalza, M2D 2G/3G i inne
JEST - DarkVisions WM6.5 ROM by utak3r
BYŁO - 1.56.70.11, 1.35.00.10, 1.16.00.00, 1.27.00.00, 1.47.00.10 i inne
JEST - 1.47.00.10