Taaaa... po raz kolejny na forum (tym i innych) poruszyć chcę ten temat.
Wiem, że było, wiem o takiej jednej stronie Google, wiem o opcji szukaj - wszystko było w użyciu, ale nie zahelpiło

. Jako usprawiedliwienie powiem, że sam doszedłem jak skonfigurować ActiveSync'a na tym blutku.
Więc jest tak:
Asus MyPal A636N + Windows Mobile 6.
Komp (płyta Asusa zresztą) WinXP SP2 z donglem BT i sterami WidComm5. Komp jest podłączony do sieci poprzez router.
Pisząc "AS działa" myślę: Synchronizuje i daje dostęp do "dysków" PDA. AS ma ustawione "ten komputer jest podłączony do" - Automatycznie, bądź Internet. Efekt taki sam

.
Teraz moje boje i testy:
Najpierw USB:
Jak podłączam na kablu, ale
USB jest ustawiony na
niską szybkość, to AS działa, na Today'u pokazuje się ikonka komputerka z podłączonym pda - synchronizuje i jest internet ale... nie do końca:
Działają:
- MobileGadu.
- Opera i IE (choć chyba tylko 40% stron się otwieranie wyświetlają komunikaty błędów i lipa - też nie wiem czemu, inteligo na "IE" chodzi, na "O" już nie

- to normalne

).
- Nie działa Outlook, choć oczywiście parametry są ustawione dobrze - identycznie jak na kompie. Sprawdzałem już z 20 razy

. Info takie "Nie można pobrać wiadomości do urządzenia przenośnego. Upewnij się, że urządzenie jest podłączone i ustawienia konta e-mail są poprawne. Następnie spróbuj ponownie pobrać wiadomości." Więc sprawdzałem - na wszystkich 6 kontach to samo

.
Jak
USB ustawię na
wysoką szybkość to:
AS działa, ale nie ma tej ikonki na Ekranie Today i internetu ni ma w żadnej mierze

. Po moich grzebaniach, po pewnym czasie pojawia się teraz komunikat "Nie można uzyskać adresu IP przypisanego przez serwer. Spróbuj ponownie później lub wprowadź adres IP w ustawieniach sieciowych". No dobra... czyli konkretnie w której karcie sieciowej

. W komputerze w połączeniach sieciowych, pojawia się ikonka w sektorze LAN. Niewątpliwie jest to podłączenie sioecioe do PDA - tylko jakie numery tam podać? I gdzie jakie numery podać w PDA?
Jak podłączę przez BT to:
AS działa, ikonka na Today'u jest ale internetu nie ma...
Wifi jeszcze nie testowałem bo Laptop z Wifi mi pojechał

.
Ale naprawdę nie wiem co z tym robić

.
W PDA w ustawieniach->połączeniach gdzie wejść, aby ustalać numery IP itd? Bo ogólnie to ja widzę tylko wszędzie ustawienia modemów

.
Doszedłem jeszcze do czegoś takiego: Jak łączę się przez USB wolno, ale w ustawieniach->połączenia->wifi->karty sieciowe wybiorę "karta sieciowa łączy się z"
Internet - to internetu nie ma (prosi o wpisanie loginu hasła jak np uruchamiam GG albo IE. Acha a tytuł tego okienka to Logowanie do sieci - Zasób BT Internet Access) jak ustawiam tam
Praca to chodzi normalnie

.
W końcu się zdenerwowałem i zrobiłem Hard Reset. Zaczął działać Outlook, ale IE stron nie wyświetla tylko pisze, że połączenie zostało przerwane

. Ale ponieważ nie bardzo mi pasuje nazwa urządzenia WM_BARTEK, więc zmieniłem i..... przestało działać... Przywróciłem tą głupią nazwę i początkowo nic to nie dało, ale teraz już działa

. Co jest

. Normalnie idzie się wściec

Pytałem na forum palmtop.pl, ale nikt nie odpowiada