Witam,
Niestety uparcie wracam jeszcze raz do tematu, bo sobie nie poradziłem. Chodzi o odbieranie poczty w html-u. Jest to dla mnie istotna sprawa a niestety wypróbowałem następujące programy:
1. WebIS Mail - wszystko OK, pocztę w html-u ściąga i czyta wspaniale, ale mam problem który spowodował, że korzystanie z niego nie jest możliwe. Po trzech góra czterech uruchomieniach programu znikają mi wszystkie services czyli jak kto woli wszystkie konta !!! Zostaje tylko ActiveSync. Resetowałem palmtopa, instalowałem go na gołym systemie, cały czas to samo. Wiem, że błąd związany jest z tym, że program foldery zapisuje na karcie pamięci, po tych trzech - czterech uruchomieniach wypisuje mi, że nie może odczytać lokalnych folderów, wtedy też nie mogę uruchomić żadnego programu z karty. Po soft resecie karta jest dostępna ale kont już nie ma

Sam WebIS instalowany jest w pamięci głównej palmtopa.
2. Program nPOP (nie nPOPW) ściąga mi html zamieniony na txt a jeżeli włączam aby uruchomił mi default editor do odczytania listu to uruchamia się Word a nie PIE i dalej nie mogę czytać html-a,
3. Program nPOPW zainstalowałem podmnieniając tylko plik .exe na zainstlowanym nPOP (chciałem aby przejął ustawienia i to chyba był duży błąd). Zaczęły się cuda. Porobił mi jakieś katalogi ukryte, systemowe, karta całkowicie niedostępna, po prostu horror.
Dodam, że czysty nPOP chodzi wspaniale, problemów żadnych tylko niestety ten html. Może ktoś wie jak ustawia się default editor aby otwierał PIE - chyba że html-e w nPOP czyta się jeszcze inaczej, a wtedy proszę o poradę jak to się robi , bo je nie potrafię, natomiast na forum były wypowiedzi użytkowników że to możliwe