poczta

• 5 Odpowiedzi
  • 1242 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poczta
« dnia: Czerwiec 27, 2003, 23:48:40 »
Witam, mam problem z odbieraniem poczty. Polaczenie z 6310i dziala dobrze a problem pojawia sie gdy chce odebrac cala wiadomosc. Wyskakuje haslo typu: [Message truncated. Tap Edit -> Mark for Download to get remaining portion] W "edit" nawet nie ma takiej mozliwości do zaznaczenia jest tylko [Mark as Unread; Do not download; move to...; Language; Select All; Copy; Edit My Text Messages...] W ustawieniach jest polecenie aby sciagal cala wiadomosc a nie tylko naglowki. Czasami sciaga calosc, po kilku probach, ale po kilku rozpoczetych sesjach :( .Dzieje sie tak z roznymi kontami, platnym takze. A w przypadku onet.pl nie umie sie nawet zalogowac gdyz caly czas pyta sie o uzytkownika i haslo choc podaje dobre to powraca do tego samego.  Ze stacji dokujacej dzieja sie podobne cuda.
Help please....

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
poczta
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2003, 23:59:48 »
Wystarczy dobrze skonfigurowac program pocztowy. Jesli nie szkoda ci kasy na odbieranie poczty z duzymi zalacznikami przez GPRS to ustaw sobie w konfiguracji konta "Get full message" a nie tylko "Get message headers only" - czyli naglowki. Wtedy zawsze program bedzie od razu pobieral cala wiadomosc.

Jesli jednak chcesz zostac przy dotychczasowych ustawieniach (czyli jak rozumiem tylko naglowki) to po odebraniu takich niepelnych listow nalezy w widoku listy wiadomosci kliknac na wybranej wiadomosci i przytrzymac rysik ... rozwinie sie menu gdzie nalezy wybrac Mark for Download. Wtedy program pobierze caly list przy nastepnej synchronizacji z serwerem.

Co do onetu ... to musiales cos zle ustawic ... moze zly serwer poczty przychodzacej?

Aha ... no i jak laczysz sie z internetem przez komorke to nie klikaj polacz w programie pocztowym ... tylko lacz sie samodzielnie w Menu Settings -> Connections -> Connections -> Connect. Dopiero wtedy idz do programu pocztowego i kliknij pobierz wyslij. Jak robisz to wszystko w programie pocztowym to on za kazdym razem rozlacza sie nie tylko z serwera poczty ale i z internetu. Wiec gdy masz wybrane pobierz tylko naglowki to potem musisz laczyc sie z internetem jeszcze raz by pobrac calosc wybranych listow.

poczta
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2003, 00:31:25 »
Chodzi mi jak napisalem o sciaganie calych wiadomosci, "W ustawieniach jest polecenie aby sciagal cala wiadomosc a nie tylko naglowki". I tak mam ustawione. Poza tym po przytrzymaniu rysika Nie ma takiej opcji "MARK for DOWNLOAD". Wystepuja jedynie takie jak napisalem wczesniej. Jesli chodzi o onet to serwer poczty przychodzacej mam ustawiony pop3.onet.pl a wychodzacej smtp.onet.pl. Cos mi sie wydaje ze jednak blad tkwi raczej gdzie indziej :( tylko teraz gdzie??

*

Offline kanczug

• 19211
poczta
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2003, 00:38:12 »
Opcja Mark for Download jest jesli wiadomosc nie jest pobrana w calosci - wyswietla sie niecala koperta. A ty wyzej opisales menu edit, a ja mowie ze trzeba przytrzymac rysik na wiadomosci w widoku listy.

Co do pobierania calych wiadomosci to trudno jest mi tutaj cos wiecej poradzic poniewaz jesli ustawiles wszystko tak jak twierdzisz to powinno sie bardzo ladnie pobierac. Moze myslisz ze nie ma calosci a jest ... pamietaj ze ten klient poczty nie obsluguje HTML, czyli wiadomosci pobieraja sie tylko w trybie TXT.

Nie mam konta na onecie ale chyba logowanie na tym serwerze jest "standardowe"... moze wypowie sie ktos kto korzysta z tego konta na PDA?

*

Offline kanczug

• 19211
poczta
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 30, 2003, 09:07:05 »
Niestety ja tutaj nie pomoge, poniewaz nie spotkalem sie z podobnym problemem... Musialbys udostepnic mi dane swojego konta tak bym skonfigurowal je u siebie ... i zobaczyl osobiscie co sie dzieje ... chyba ze wpadniesz do Sosnowca ... w koncu to niecala godzina drogi z Gliwic :)

*

Offline Lock@

• 43
    • www.osiolek.com
  • Sprzęt: Nokia N95, Pocket LOOX 600
poczta
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 01, 2003, 09:40:59 »
Na onecie adresy serwerów radzę wpisywać pop3.poczta.onet.pl smtp.poczta.onet.pl (darmowe)