Poczta

• 4 Odpowiedzi
  • 390 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poczta
« dnia: Listopad 16, 2004, 14:22:26 »
Mam gorącą prośbę, chociaż pewnie dla wielu z was pytanie wyda się trywialne.

Chodzi mi o to, że do niedawna nie miałem zbyt licznej korespondencji mailowej i łączyłem się z internetem przez moduł GSM w moim Qteku 2020. Jednak było to zbyt kosztowne nawet w przypadku ściągania samych nagłówków. Generalnie ustawienia w moim PDA funkcjonowały b.dobrze. Ostatnio stwierdziłem, że w ramach oszczędności będę ściągał pocztę korzystając z połączenia internetowego na moim PC. Podłączyłem PDA do PC za pomocą ActiveSync i wybrałem na PDA opcję send/recieve mail.

Jednak na PDA wyskoczył komunikat :

Messages cannot be downloaded to your mobile device. Make sure you are connected and that your e-mail account settings are correct. Than, try to download messages again.

gdzi mogą być błędne ustawienia, skoro łącząc się poprzez gprs ściąga pocztę bez najmniejszych problemów???

*

Offline Maap

• 737
Poczta
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2004, 14:29:47 »
A czy dziala Ci Pocket Internet Explorer? Bo moze nie masz udostepnionego polaczenia z internetem przez PC w AcitveSync.
A moze na PDA w Setting>Connections nie masz ustawionego "My network card connects to: THE INTERNET"

Moze Ci to pomoze. Jesli nie to napisz wiecej co i jak masz ustawione.

Poczta
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2004, 14:40:20 »
Właśnie chodzi o to, że internet explorer chodzi bezn najmniejszych problemów. Podłączam do PC za pomocą ActiveSync i mogę korzystać ze stałego łącza.

o co może chodzić?

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
Poczta
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2004, 17:10:17 »
A z tego PC możesz obsłużyć to konto pocztowe (np. Outlookiem)?

Poczta
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 17, 2004, 18:30:46 »
Wydaje mi sie, ze najlepiej by bylo skonfigurowac Outlooka w komputerze PC do odbierania poczty, a w ActiveSyncu ustawic, ze ma sie synchronizowac z Outlookiem, ewentualnie wybrac, ktore foldery maja byc synchronizowane.