PocketInformant a VGA

• 20 Odpowiedzi
  • 1672 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
PocketInformant a VGA
« dnia: Grudzień 15, 2006, 13:07:18 »
Zainstalowalem pocket Informanta 2007. W trybie VGA na ekranie wszystko jest bardzo male. Czy  to sie da gdzies przestawic tak jak dla PocketBreez. Czcionki juz wiem gdzie. Ale ikony sterujące nadal sa male. Okno wpisywania nowego terminu, kontaktu zajmuje tylko 1/4 gorna ekranu.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2006, 13:27:31 »
używam informanta na VGA i nigdy nie było problemów - zajmuje całe okno, nic nie trzeba ustawiać
może przeinstaluj? lub zobacz w ustawieniach programu

*

Offline cassiopeia

• 293
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2006, 14:36:22 »
Sam Informant tez zajmuje caly ekran. Ale jak chce dodac nowy termin to juz tylko 1/4 ekranu. A jakiej rozdzielczosci uzywasz w pda320x240 czy 640x480. Ja tej drugiej generowanej przez se_VGA

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2006, 15:40:43 »
w VGA
zarówno sam PI jak i okienko nowego terminu jest "na całości"

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2006, 17:51:33 »
cassiopeia używa RealVGA (i bardzo dobrze :)) ), więc niestety starsze programy tak się tam zachowują. Gdyby były okna to by wyglądało normalnie.

PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2006, 17:56:33 »
Sam używam PI od ponad roku i na Looxie 720 wszystko działa OK.

PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2006, 18:16:08 »
U mnie też wsio w pariadkie.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2006, 18:46:17 »
I u mnie też......

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 15, 2006, 19:14:49 »
To może niech wypowiedzą się wszyscy użytkownicy pocketów, którzy używają tego programu, że u nich jest OK ;) Taki mały pomysł :)

Pewnie 3 ostatnie posty nie używają RealVGA i to wszystko wyjaśnia.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 16, 2006, 01:21:25 »
Cytat: "BatSk8"

Jasne, że nie używają, a przynajmniej ja nie używam, bo i po co?
Żeby tracić wzrok? Nawet ci, co jeszcze na wzrok nie narzekają, to po paru latach - będą..... Nie wspomnę już o tym, że spora ilość programów wygląda na RealVGA bardzo nędznie. Przykład w tym wątku.

*

Offline cassiopeia

• 293
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 16, 2006, 13:24:44 »
Nedznie czy nie to kwestia gustu. Wszystko sie miesci i optycznie jest wiecej miejsca na pulpcie. Ale nie o tym mowa. Wydawalo mi sie ze ten pocket informant jest przystosowany do realVGA.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 16, 2006, 15:49:31 »
Cytat: "KrzysiekM"

Żeby tracić wzrok? Nawet ci, co jeszcze na wzrok nie narzekają, to po paru latach - będą..... Nie wspomnę już o tym, że spora ilość programów wygląda na RealVGA bardzo nędznie. Przykład w tym wątku.

A co to ma do tego? Skoro autor chce korzystać z tego trybu to niech korzysta - napisane było jasno, że ma RealVGA i sam powiedziałem, że to jest powodem, a Twój post wyglądał tak, jakbyś na RealVGA miał PI na cały ekran.
Co do nędznie czy nie to były już takie tematy i raczej nie ma ich co powtarzać. Co do wzroku to do ustawień czcionek chyba niechętnie zaglądasz?

PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 16, 2006, 22:14:32 »
Czy ktoś wie  skąd można ściągnąć pocket Informanta 2007 po polsku ?
Zakupiłem wersję 2007 na Handango  ale jest tylko po angielsku.
Poprzednią wersję tj. 2005 miałem po polsku, a na stronie producenta link nie działa

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 18, 2006, 00:13:17 »
A co to ma do tego? Skoro autor chce korzystać z tego trybu to niech korzysta - napisane było jasno, że ma RealVGA i sam powiedziałem, że to jest powodem, a Twój post wyglądał tak, jakbyś na RealVGA miał PI na cały ekran.
Co do nędznie czy nie to były już takie tematy i raczej nie ma ich co powtarzać. Co do wzroku to do ustawień czcionek chyba niechętnie zaglądasz?

BatSk8, a to ma do tego, że jak sam zauważyłeś, autor wątku korzysta z tego trybu, ale korzysta z konkretnym programem (PI), z którym ma problem. Gdybyś tego nie zauważył, to przewiń stronę na początek :)) Spójrz również na mój post, gdzie wyraźnie napisałem, że spora ilość programów w RealVGA wygląda nędznie, a więc chciałem dać do zrozumienia, że nie są napisane pod ten tryb, skąd więc Twoje złośliwe (zresztą, jak cały Twój post do mnie) stwierdzenie, że mam PI w RealVGA na cały ekran? Gdzie to napisałem??? Wręcz przeciwnie - napisałem, że nie używam tego trybu - czytaj więc uważnie, zanim napiszesz swoją opinię.... To, że PI bezproblemowo wyglada na urzadzeniach VGA, napisało jeszcze trzech Kolegów, więc bądź uprzejmy i........ :wkurzony:
Co do nędznie czy nie to były już takie tematy i raczej nie ma ich co powtarzać.

Bo co? Bo Ty tak chcesz.....???

Co do wzroku to do ustawień czcionek chyba niechętnie zaglądasz?

I kolejna Twoja złośliwość :wkurzony: Nadal nie dostrzegasz, że napisałem wyraźnie:

Więc po co miałbym zaglądać do ustawień czcionek? :surprised:

Odnoszę wrażenie po złośliwej formie Twojego postu skierowanego do mnie, i m.in. po zwrotach: "napisane było jasno...",(oczywiście przez Ciebie) i "sam powiedziałem...", że próbujesz się dowartościować, bo nic konkretnego nie wniosłeś....

PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 18, 2006, 00:32:59 »
Dodam tylko, że cassiopeia napiał, że ma ten problem w trybie VGA!

Zainstalowalem pocket Informanta 2007. W trybie VGA na ekranie wszystko jest bardzo male.

więc to nie my czytamy mało uważnie.

Co do pytania o wersję PL. Było o tym na forum, że jescze jej nie ma. W 2005 była a teraz nie.

Pzdr.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 18, 2006, 01:17:32 »
Cytat: "MirChud"
Dodam tylko, że cassiopeia napiał, że ma ten problem w trybie VGA!

Zainstalowalem pocket Informanta 2007. W trybie VGA na ekranie wszystko jest bardzo male.

więc to nie my czytamy mało uważnie.

Ciekawe, kto tu czyta mało uważnie i nie przegląda całego wątku :))
Jakbyś dalej poczytał, to byś się dowiedział (opieram się na wiedzy BatSk8), że cassiopeia używa RealVGA.

Cytat: "MirChud"
Co do pytania o wersję PL. Było o tym na forum, że jescze jej nie ma. W 2005 była a teraz nie.

G.... prawda! Nie dezinformuj zainteresowanych!!! Wersję PL Informanta 2007 ściągnąłem miesiąc temu z oficjalnej strony producenta.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 18, 2006, 17:07:48 »
BatSk8, a to ma do tego, że jak sam zauważyłeś, autor wątku korzysta z tego trybu, ale korzysta z konkretnym programem (PI), z którym ma problem. Gdybyś tego nie zauważył, to przewiń stronę na początek  Spójrz również na mój post, gdzie wyraźnie napisałem, że spora ilość programów w RealVGA wygląda nędznie, a więc chciałem dać do zrozumienia, że nie są napisane pod ten tryb, skąd więc Twoje złośliwe (zresztą, jak cały Twój post do mnie) stwierdzenie, że mam PI w RealVGA na cały ekran? Gdzie to napisałem??? Wręcz przeciwnie - napisałem, że nie używam tego trybu - czytaj więc uważnie, zanim napiszesz swoją opinię.... To, że PI bezproblemowo wyglada na urzadzeniach VGA, napisało jeszcze trzech Kolegów, więc bądź uprzejmy i........

I kto tu nie czyta ze zrozumieniem ;)
Ja napisałem, że powodem jest RealVGA i osoby powyżej mają na pełny ekran, bo korzystają ze ZWYKŁEGO VGA.
Żadnej złośliwości kolego :)

Więc po co miałbym zaglądać do ustawień czcionek?

Moje zdanie dotyczyło owego niszczenia wzroku z powodu małych czcionek ;) Więc ustawienia czcionek odnoszą się do RealVGA, żeby nie było, że ten tryb jest be bo jest jaki jest.

Odnoszę wrażenie po złośliwej formie Twojego postu skierowanego do mnie, i m.in. po zwrotach: "napisane było jasno...",(oczywiście przez Ciebie) i "sam powiedziałem...", że próbujesz się dowartościować, bo nic konkretnego nie wniosłeś....

To odnoś dalej te nietrafne wrażenie :ok:

Jakbyś dalej poczytał, to byś się dowiedział (opieram się na wiedzy BatSk8), że cassiopeia używa RealVGA.

Autor ma Looxa 720 (ekran VGA), opisuje problem w "trybie VGA", gdzie wszystko jest "bardzo małe", nie przedstawia o jaki sprzęt chodzi (czyli można się domyślać, że Looxa), więc chyba w miarę jasno przedstawiona sytuacja :))

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 18, 2006, 18:58:08 »
I kto tu nie czyta ze zrozumieniem ;)
Ja napisałem, że powodem jest RealVGA i osoby powyżej mają na pełny ekran, bo korzystają ze ZWYKŁEGO VGA.
Żadnej złośliwości kolego :)

Do tych "osób powyżej" ja również się zaliczałem i nic więcej nie napisałem jak to, że korzystam ze ZWYKŁEGO VGA. Nie rozumiem więc,
czemu akurat przyczepiłeś się do mojego postu ze swoimi "filozoficznymi" wywodami, że m.in. używam RealVGA? I co tu ma czytanie ze zrozumieniem, no chyba, że Twoje?

Cytat: "BatSka8"
Cytat:

Autor ma Looxa 720 (ekran VGA), opisuje problem w "trybie VGA", gdzie wszystko jest "bardzo małe", nie przedstawia o jaki sprzęt chodzi (czyli można się domyślać, że Looxa), więc chyba w miarę jasno przedstawiona sytuacja

Ten cytat Kolego wyjąłeś z innego postu i nie widzę w nim żadnej nieścisłości, abyś musiał się do niego odnosić  :?:  :?: Wyluzuj :))

Wiesz co Kolego BatSka8, dalsza wymiana zdań będzie już jednym wielkim "biciem piany", choć chyba jest już i teraz......
Pozdrawiam.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 18, 2006, 19:28:14 »
Do tych "osób powyżej" ja również się zaliczałem i nic więcej nie napisałem jak to, że korzystam ze ZWYKŁEGO VGA. Nie rozumiem więc,
czemu akurat przyczepiłeś się do mojego postu ze swoimi "filozoficznymi" wywodami, że m.in. używam RealVGA? I co tu ma czytanie ze zrozumieniem, no chyba, że Twoje?

A które moje zdanie mówi, że używaz RealVGA? :mysli:

Napisałem wpierw:

Podkreślam "nie używają" ;)

Napisałem później:
a Twój post wyglądał tak, jakbyś na RealVGA miał PI na cały ekran.

Co jasno oznacza, że to przypuszczenie, bo nie używasz RealVGA, a autor pyta się o problem związany w tym trybem i ludzie odpowiadają, że u nich jest OK. Gdzie tu logika? ;)

Ten cytat Kolego wyjąłeś z innego postu i nie widzę w nim żadnej nieścisłości, abyś musiał się do niego odnosić

Cytat z innego postu, ale cytat odnosi się do wcześniejszego postu. Odpowiadam "globalnie" ;)

Wyluzuj

Heheh, kto tu jest spięty? :)) Chyba jesteś jakiś przewrażliiwony ;)

Wiesz co Kolego BatSka8, dalsza wymiana zdań będzie już jednym wielkim "biciem piany", choć chyba jest już i teraz.....

Zgadza się. W gwoli ścisłości nie jestem BatSka8 :))

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 18, 2006, 21:03:04 »
a Twój post wyglądał tak, jakbyś na RealVGA miał PI na cały ekran.

Co jasno oznacza, że to przypuszczenie, bo nie używasz RealVGA, a autor pyta się o problem związany w tym trybem i ludzie odpowiadają, że u nich jest OK. Gdzie tu logika? ;)

Rany Boskie!!! Co za bełkot :terrified:  :terrified:  :terrified:

...a autor pyta się o problem związany w tym trybem...

Autor się pyta o tryb VGA, a że to jest RealVGA, to tylko Twoje domniemanie, do którego właśnie się odnosiłem....

...ludzie odpowiadają, że u nich jest OK...

Oczywiście! Ludzie (wśród nich - ja też) odpowiadają, że w trybie VGA (NIE RealVGA), wszystko jest OK! No właśnie, i gdzie tu Twoja logika ?

W gwoli ścisłości nie jestem BatSka8

No tak!!!  I wszystko jasne......  Eech :!:  :!:  :!:

PS. Dajmy sobie już spokój Kolego BatSk8, dobrze ?
Pozdrawiam Cię przedświątecznie :santa:  :party:  :santa:

*

Offline cassiopeia

• 293
PocketInformant a VGA
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 19, 2006, 12:36:32 »
Moze nie sprecyzowalem.
Chodzi mi o tryb realVGA.
Pocket breez posiada funkcje prawidloego wyswietlania inf. w realVGA. Myslalem ze PI tez musi miec taka funkcje. Przeciez to jedna z dwuch najwiekszych aplikacji PIM. Niestety jak widac z Waszych postow nie bedzie sie ladnie wyswietlal w tym trybie.