POCKET PC MIO168 i połączenie z internetem...

• 4 Odpowiedzi
  • 728 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fzzg

• 13
« dnia: Sierpień 07, 2005, 16:50:36 »
Witam
mam pytanie czy istnieje jakieś urządzenie które umożliwi mi połączenie z internetem poprzez GPRS działające na złączu SDIO w sklepach spotkałem się z czymś podobnym ale niestety na złączu CF a takiego MIO168 nie posiada. :/ ew czy jest jakiś inny sposób oprócz łączenie telefonu i pocketa łączem ir czy da sie jakiś kabelek zrobić?? Podczerwień jest bardzo uciążliwa ... wszyscy chyba dobrze wiedzą czemu

z góry bardzo dziekuje za pomoc

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2005, 17:40:33 »
Nie ma modemow GPRS w postaci kart SDIO. Mozesz jedynie kupic modul Bluetooth na SDIO i laczyc sie z telefonem komorkowym przez BT (zawsze to wygodniejsze od podczerwieni).

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2005, 17:42:42 »
mozesz kupic karte BT na zlaczu SD i w ten sposob laczyc sie z komorka (jesli ma BT)

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 12, 2005, 20:41:29 »
Mam optipada 300gps ,czy to jest taka karta -  http://1klik.pl/sklep/TOSHIBA_SD_Card_Bluetooth_PA3271U_1BMT/p302701/ ,którą potrzebuje do połączenia sie telefonem przez bluetooth ?czy to ma być BT na sd czy na sdio , jakto z tym jest dokładnie  ? Czy występują jakieś tańsze karty bo nie widać za bardzo tego typu urządzeń na necie.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 12, 2005, 20:45:37 »
SDIO to oznaczenie standardu w PDA gdzie IO oznacz input output (wejscie wyjscie) - po prostu pierwsze PDA posiadaly tylko gniazdo SD, ktore obslugiwalo tylko i wylacznie karty pamieci

tak - to taka karta ale zapytaj przy kupnie czy sa sterowniki pod system Pocket PC bo niektore karty dzialaly tylko z Palm OS