Pocket PC bluemedia PDA255

• 3 Odpowiedzi
  • 1844 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 24, 2005, 14:05:22 »
Witam serdecznie wszystkich.
Kupiłem Auto z niemiec gdzie było zainstalowane Navi. firmy bluemedia PDA255.
Mam problem z znaleźeniem do tego softu. Ale wiekszy problem to kupienie do tego urządzenia kabla dzieki którymu będe mógł podłączyć go do komputera.  Czy może ktoś napisze mi coś więcej na temat tego PDA. Może są jakieś odpowiedniki innych firm. Gdzieś na forum czytałem że PDA255 firmy Bluemedia to odpowiednik MIO168?? Czy to znaczy że wszystko z MIO 168 będzie pasowało do bluemedia (łącznie z kablem). Może ktoś wie gdzie można kupić taki kabel??
Proszę o Pomoc!!
Dziekuje.
A jeszcze jedno, te urządzenie ma zainstalowany MW2003 w ver. jezykowej Niemieckiej. Czy może wie ktoś jak przerobić to w ver. jezykowa Polską. Wiem że zaraz ktoś napiszę że jest to na forum lecz nie jest to w jasny sposób opisane.
Jeszcze raz dziekuje za ewętualna pomoc

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2005, 22:06:00 »
Tak, to jest odpowiednik Mitac Mio 168 / Optimus OPTIpad 300 GPS / Yakumo Delta 300 GPS. Kabel od tych PDA bedzie pasowal do Twojego urzadzenia. Teoretycznie mozna sprobowac zmienic system na angielski (nie ma wersji polskiej) i potem ostatecznie wgrac polska nakladke (ona dziala dobrze tylko na angielskim systemie), ale to nie jest proste (ta zmiana systemu) i wiaze sie z mozliowscia uszkodzenia PDA.

Na tym PDA nawet z niemiecka wersja jezykowa bedzie dzialac poprawnie np. Automapa z polskimi komunikatami dzwiekowymi itd.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2005, 06:56:40 »
Dziękuje za Pomoc. Jeśli chodzi o zminę języka z niemieckiego na Polski (chodzi mi o system ) to czytając forum wywnioskowałem że jest takowa możliwość.. Tylko czy to działa w 100%?? :)
Jeszcze raz dziekuje za odpowiedź.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2005, 12:51:18 »
Tak jak juz napisalem nie istnieje polska wersja systemu WM 2003 for Pocket PC. Sa tylko nakladki spolszczajace ktore dzialaja z angielska wersja okienek. Ale one pracuja niestabilnie.