Pocket PC a Power Point

• 4 Odpowiedzi
  • 424 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kleo6

• 14
Pocket PC a Power Point
« dnia: Grudzień 29, 2006, 12:24:42 »
Witam!
Dopiero niedawno zakupiłem palmtopa (MIO P350- nie pytajcie dlaczego :) zdecydowała cena i opinie o mniejszych problemach z tym modelem niż z P550). Dlatego P350 (zreszta sprawuje się całkim dobrze - narazie) - pierwotnie potrzeba tylko nawigacji i tu nie mam żadnych problemów - wszystko chodzi miodzio jednak jak to mówia apetyt rosnie w miare jedzenia i dlatego temat posta POWER POINT (mówiąc szczerze nie wiedziałem że pakiet Office jest w takich palmach.

Ze wzgedu na to że czesto posługuje się prezentacjami zastanawiam się nad zastosowaniem własnie pocket Pc jako nosnik prezentacji zamiast laptopa. i teraz oczywiście problemy:
1. Jak cos takiego podłączyć do projektora - odpada Blu...i WI_FI gdyż oczywiście mój pocket PC nie ma tych modułów. Czy sa jakiś "kable do czegoś takiego?? Albo czy można np. przez podczerwień.
2. No i teraz jesli chodzi juz o samego POWER POINTA to czy ktoś może wie:
- jakie zdjęcia Power pocket-owy "widzi" (foprmaty itd) bo po wgraniu mojej prezentacji niektórych zdjęć nie widac podczas preznetacji
3.  mam tez w prezentacji odnośniki do animacji we flash-u które otwierają się w przegladarce internetowej.... - tez pocketowy PC ich nie widzi...Czy potrzebuje jakiegoś dodatkowego oprogramowania??

Jesli umiesciłem post nie w tym miejscu to przepraszam i prosze o przeniesienie.

Z góry dziękuje też za pomoc.

Pozdrawiam
kleo :)

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
Pocket PC a Power Point
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2006, 12:36:19 »
temat byl juz niejednokrotnie walkowany.
przede wszytkim do podlaczenia sie pod beamer musisz miec pocketa z wyjsciem video (np dell x51v)

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
Pocket PC a Power Point
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2006, 14:14:53 »
A co ten temat ma wspolnego z dzialem Pocket PC GPS - ogólnie ?
Przenosze
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
Pocket PC a Power Point
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2006, 15:14:26 »
Istnieją karty CF z wyjściem VGA/video. Zazwyczaj jest do nich dołączony soft do odczytu prezentacji Power Pointa i przesłania slajdu do wyjścia wizyjnego. Niedawno było coś takiego na Allegro w cenach mocno promocyjnych (ok 50 PLN), sam kupiłem i męcze się nad odblokowaniem softu - producent kazał się zarejestrować na nieistniejącej od dwu lat stronie www...
Produkowany jest (i rozprowadzany, niestety w cenie ok 500 PLN ;( ) zestaw Voyager CF Presenter, też odczytujący format Power Pointa.
Natomiast co do zlekceważonych w Twoim poście wyjść BT i WLAN... nie lekceważyłbym ich! Tańszy od Voyagera jest moduł BT w formie karty CF lub SDIO. Uzupełniony dostępnyą na Allegro przeglądarką Nokii (SU-2) lub Hamy (Crabat) tworzy świetny zestaw prezentacyjny. Tworzysz slajdy w formacie *.jpg, numerujesz, gromadzisz w jakimś folderze z nazwą Twojej prezentacji i przesyłasz via BT do przeglądarki podłączonej do rzutnika lub telewizora. Sam tego uzywam od kilku lat, najpierw z Jornadą 720, teraz z Pocket Loox'em.
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

*

Offline jardins

• 290
    • http://www.webexpert.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Kaiser, HTC Wizard
Pocket PC a Power Point
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2006, 15:20:54 »
nie lepiej już w takim razie kupić notebooka, np Toshiba  460CDT (64 ram, ~200MHz intel) za grosze (w standarcie ma 2,1GB dysk) zainstalować mu win 98 i office'a?
Nokia 3210 -> Nokia 3310  -> Nokia 3330 -> Nokia 3510 -> Nokia 6310 -> Nokia 6310i -> Nokia 6230i -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> Galaxy S