Nowe upgrade z Microsoftu

• 3 Odpowiedzi
  • 1116 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« dnia: Październik 09, 2002, 15:24:12 »
Tu i ówdzie łącznie ze strona ww.pocketpc.com można przeczytać że niebawem ma być nowe update do PocketPC2002, które Microsoft rozesłał do producentów sprzetu. Czy ktoś coś wie na ten temat tzn. czego może dotyczyć update?

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2002, 16:57:36 »
Możesz powiedzieć dokładniej, gdzie to widziałeś? Może chodzić po prostu o następcę PocketPC 2002, ale nie wiem. Być może jakiś większy update kolejny. Jeśli ten drugi, to przynajmniej ja nic takiego nie widziałem.
Natomiast jeśli chodzi o następcę, to wiadomo że:
będzie zawierał przeglądarki dokumentów Office, łącznie z PowerPoint, odpowiednik internet explorera co najmniej wersji 5.5, ma być szybszy, ale mają to być optymalizacje ogólne, nie pod kątem XScale (choć te są niewykluczone, vide ostatnie prace nad m.in. Media Playerem, o których Microsoft mówił), głównie szybszy ma być w sieci, przeglądaniu stron i transferach plików. Inną nowością może być znacznie poprawiony PocketWord, zachowujący formatowanie z dokumentów "dużego" Worda i generalnie posiadający więcej funkcji, jak tabelki, formatowanie bardziej skomplikowane itd. Przewidywana premiera jest na wiosnę przyszłego roku, zgodnie z 18-miesięcznym cyklem "produkcyjnym" kolejnych wersji PocketPC. Ale to tylko plotka. :)

*

Offline bastiann

• 919
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2002, 00:35:31 »
np.:
http://www.firstloox.org/vb/showthread.php?s=d3d9d536e4b76b690855bb54016b7b05&threadid=567
albo w ramach maila z PocketWatch, napewno też dostaliście. To było w mailu z poniedziałku?

*

Offline bastiann

• 919
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 11, 2002, 11:42:29 »
Oto oryginalny text zawart w pocketwatch-u jaki dostałem kilka dni temu:

OTHER MOBILE NEWS

SERVICE PACK FOR POCKET PC RELEASED

Microsoft continually works to improve its Pocket PC software. As part of this effort, we develop updates and fixes to recognized issues and release them for our customers.  Because of the differences in hardware designs in Pocket PCs, we release our updates only to our partners who then, in turn, release a device specific update to their users.  The latest update has been released by Microsoft and will be available shortly from device manufacturers.  Please be sure to contact your vendor for specific timing.