pocket mechanic

• 6 Odpowiedzi
  • 719 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czester

• **
  • 152
    • Bielizna Damska i Męska
  • Sprzęt: FS Loox n560
    HTC G1
    RA1.7
    Chromatic3.9
pocket mechanic
« dnia: Październik 15, 2007, 20:36:12 »
przymierzam sie do zakupienia owego programu ale mam 2 nurtujace mnie problemy po pierwsze widze ze ma on sporo opcji nie do konca zrozumialych przezemnie (nie wladam biegle po angielsku) i czy nie spotkal sie ktos moze z jakims choc czastkowym polskim opisem co i jak. Pytam bo szukalem tu i owdzie ale ja na nic takiego nie natrafilem, a natomiast natrafilem na pare komentarzy w stylu uwazaj bo pocket mechanic moze Ci narobic sporo bigosu. Tak wiec moje drugie pytanie jest na co ewentualnie uwazac ?

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Odp: pocket mechanic
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2007, 20:43:01 »
przymierzam sie do zakupienia owego programu ale mam 2 nurtujace mnie problemy po pierwsze widze ze ma on sporo opcji nie do konca zrozumialych przezemnie (nie wladam biegle po angielsku) i czy nie spotkal sie ktos moze z jakims choc czastkowym polskim opisem co i jak. Pytam bo szukalem tu i owdzie ale ja na nic takiego nie natrafilem,

Niestety, żadnego opisu po polsku, ale moim zdaniem Pocket Mechanic jest dość prosty w obsłudze. Podstawowa znajomość angielskiego powinna Ci wystarczyć.

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2007, 20:44:48 »
przymierzam sie do zakupienia owego programu ale mam 2 nurtujace mnie problemy po pierwsze widze ze ma on sporo opcji nie do konca zrozumialych przezemnie (nie wladam biegle po angielsku) i czy nie spotkal sie ktos moze z jakims choc czastkowym polskim opisem co i jak. Pytam bo szukalem tu i owdzie ale ja na nic takiego nie natrafilem, a natomiast natrafilem na pare komentarzy w stylu uwazaj bo pocket mechanic moze Ci narobic sporo bigosu. Tak wiec moje drugie pytanie jest na co ewentualnie uwazac ?

Na pliki temp Internet explorera podczas czyszczenia przez PM. Czasem znajduje coś więcej niż temp.
Niestety doświadczyłem tego kiedyś.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2007, 21:13:09 »
Faktycznie czester i leezus mają rację sam program jest dobry ale często ludzie mimo prostoty popełniają w nim błędy....nie każdy potrafi zrozumieć język techniczny....najlepsze było by jakieś proste tłumaczenie funkcji  PM ..pisze się ktoś na to?

*

Offline czester

• **
  • 152
    • Bielizna Damska i Męska
  • Sprzęt: FS Loox n560
    HTC G1
    RA1.7
    Chromatic3.9
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2007, 03:26:18 »
Ano wlasnie tak jak mowie z grubsza to wiem o co chodzi ale nie chcial bym znajsc sie w sytuacji a ktorej "cos" nacisne i bede musial przywracac system od nowa.

Ewentualnie jak ktos dobrze zna ten program to aby napisal gdzie najczesciej sie mozna pomylic.
Pozdrawiam
Piotr

*

Offline Kolumbus

• 28
  • Sprzęt: ASUS 696 & WM 6.0
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2007, 15:01:15 »
Używałem Pocket Mechanica i po pierwszej miłości do niego szybko zrezygnowałem, gdyż w czasie czyszczenia systemu usunął mi z menu START pozycję >>Ustawienia<<, którą potraktował jako coś zbędnego. Co ciekawe nie udało mi się jej przywrócić opisywanymi na tym forum sposobami, więc zakończyło się HR. Zapewne to była moja wina, ponieważ kliknąłem w opcjach czyszczenia coś, czego nie trzeba było ruszać, ale nie wyobrażam sobie nawet w takiej sytuacji możliwości usuwania pozycji >>Ustawienia<< z systemu.

HR w moim przypadku i tak był potrzebny, bo wgrywałem łatkę systemową, ale sam program jest moim zdaniem lekko niebezpieczny. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=81712.msg533382#msg533382

Osobiście poleciłbym Ci bardziej SK Tools, który takich problemów jak na razie nie sprawił, ale jeszcze go testuję. Wadą tego softu jest to, że jest nieco bardziej ubogi niż Pocket Mechanic.
---------------------------------------
Pozdrawiam,
Kolumbus

*

Offline ejek

• **
  • 199
  • Sprzęt: Asus 636, Fujitsu-Siemens LOOX T830
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2007, 18:23:35 »