Pocket Gadu powraca ...

• 377 Odpowiedzi
  • 23410 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #300 dnia: Listopad 23, 2004, 04:29:10 »
Witaj jakubie ja nadal nie wgrałem poceta gadu gdyż nie mam tam żadnego pliku exe tylko numeryczne przegrywałem pokolei każdy i próbowałem odpalić z poceta ale lipa nic siię nie dzieje

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #301 dnia: Listopad 23, 2004, 12:10:29 »
Przeczytaj Dzial dla Poczatkujacych, drugi artykul, ostatni akapit - sekcja na temat instalowania aplikacji z plikow CAB.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #302 dnia: Listopad 24, 2004, 23:54:19 »
Stary czy ty nie umiesz mi odpowiedzieć czy Ci się nie chce czytałełem to i nie mam tam żadnego exe

*

Offline Maap

• 737
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #303 dnia: Listopad 25, 2004, 00:27:08 »
Cytat z Dzialu dla Poczatkujacych, drugiego artykulu, ostatniego akapitu :

"pliki z archiwami .CAB, które po rozpakowaniu na komputerze stacjonarnym ukazują kilka plików o nazwach składających się czasem z dziwnych znaczków i rozszerzeniach w stylu 000, lub 001, lub 002, itd

Ów plik .CAB należy również "ręcznie" przegrać do pamięci PDA i tam uruchomić - dokładnie jakby był zwykłą aplikację w pliku EXE. System palmtopa automatycznie zainstaluje tą aplikację w odpowiednim folderze i zazwyczaj utworzy potrzebne skróty w Menu Start. Niestety w tym przypadku nie ma możliwości ingerencji nawet w napęd docelowy (zawsze jest to Main Memory), nie mówiąc już o katalogu. "

Koniec cytatu!

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #304 dnia: Listopad 25, 2004, 01:24:58 »
Czy trzeba Ci to naprawde narysowac? Bo juz innych slow uzyc sie nie da...

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #305 dnia: Listopad 25, 2004, 17:27:59 »
Cytat: pepe80
Sprawdzałem w różnych miejscach w krakowie o różnych porach , niestety cały czas to samo , po paru minutach gg wskazuje że jestem online , a tak naprawde to jestem offline  :(
pleaska pomóżcie

czy moze dostales odpowiedz jak temu zaradzic?
ja mam podobny problem na Qtek 2020; PG przestaje dzialac po x min gdy pocket jest uspiony
x= czestotliwosc sygnalow aktywnosci

gdy nie spi wszystko jest ok

moze kto inny wie jak temu zaradzic?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #306 dnia: Listopad 25, 2004, 20:27:42 »
Dzialanie, podtrzymanie Gprs to jedno a uspienie pocketa, czyli aplikacji PG to drugie. Jesli aplikacja nie dziala to i polaczenia z serwerem brak. To wydaje sie oczywiste. Obrazowo mowiac chcesz osiagnac podobny efekt jak na uspionym notebooku podlaczonym do internetu, by Gadu-gadu nadal dzialalo.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #307 dnia: Listopad 26, 2004, 11:01:41 »
no prawie, chce osiagnac efekt ze pomimo uspienia pocketa, PG wysylac bedzie sygnal aktywnosci; podobnie jak w przypadku aplikacji radu gadu power, http://republika.pl/szulat/rgpower/
tyle ze ta jest na palma a ja szukam jakiegos rozwiazania na pocket pc

w kazdym razie dzieki za odpowiedz

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #308 dnia: Grudzień 27, 2004, 02:12:59 »
A czy jest szansa automatycznego umieszczenia w opisie koordynatów z GPSa?

Np. co 30sekund albo minutę.
Mogłoby to byc początkiem do lokalizacji albo ciekawym gadzetem

Jesli bylo omawiane to przepraszam za zamieszanie. Forum jest tak ogromne, ze przeszukanie (nawet opcją Szukaj) trwa godzinami.... niestety tyle godzin nie mam, ale staram sie sledzic Wasze wpisy

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #309 dnia: Grudzień 27, 2004, 10:35:15 »
Szansa jest, ale to autor musialby dodac taka funkcje...

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #310 dnia: Styczeń 03, 2005, 12:19:09 »
czy jak gg zainstaluje z CAB-a to ten CAB gdzie sie podzial ?? automatycznie go wymazalo ?? B ogg chyba poszlo do program files domyslnie.

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #311 dnia: Styczeń 03, 2005, 18:49:59 »
CAB jest automatycznie usuwany.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #312 dnia: Luty 05, 2005, 11:30:42 »
Mam "maly" problemik z PocketGadu,  prowadze z kimś rozmowe i ktoś mi coś napisał ale bardzo często nie wyświatla się to w okienku rozmowy dopiero musze coś napiać jedną lub 2 wiadomości wtedy wszystko się pojawia. Tak samo ja coś pisze to mi się to nie wyświatla dopiero jak napisze 2-3 wiadomość wszystko się pojawia. Wiecie co to może być ?? Mam MDA i PocketGadu 3.2b , może ktoś podesłać starszą wersje na maila??

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #313 dnia: Luty 05, 2005, 11:32:16 »
To sciagnij sobie Mobile Gadu.

*

Offline spooky

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC TP
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #314 dnia: Luty 08, 2005, 01:41:13 »
Mam takie pytanko, jeśli było to sorki. Mam PG w wersji 3.2b i niby wszystko OK. Tzn. przez ActiveSync'a się ładnie łaczy i śmiga extra. Ale przez WiFi za cholerę nie mogę się połączyć... O co biega ?? :/

*

Offline gemsi

• 39
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #315 dnia: Luty 17, 2005, 17:59:32 »
potrzebuje pocket gadu wersje na arma na pocket hanheld pc 2000. w dziale download jest wersja 1.7 na MIPSa i SH3, a na ARM nie ma linka, czy ten plik jest gdzies jeszcze do pociagniecia ?

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #316 dnia: Luty 17, 2005, 18:38:17 »
Nie istnieje Pocket Gadu dla Handheld PC. Gdzie ty to znalazles ze jest tam wersja dla MIPS i SH3 dla HPC? To sa wersje dla Pocket PC 2000. One nie beda dzialac na HPC.

*

Offline gemsi

• 39
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #317 dnia: Luty 17, 2005, 20:26:11 »
nie mniej jednak link (jak zreszta wiele linkow na www.pdaclub) do wersji 1.7 PG na ARMa nie dziala, pomijajac czy bedzie dzialal na HPC czy nie ponawiam pytanie czy jest gdzies ta wrsja do pociagniecia czy nie ma ?

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #318 dnia: Luty 17, 2005, 21:07:57 »
Co to znaczy wiele linkow? Podaj przyklady. Jesli chodzi o linki z FAQ to jest to znany problem. Ale jakies inne?

*

Offline gemsi

• 39
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #319 dnia: Luty 18, 2005, 08:12:11 »
wiele linkow z FAQ,

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #320 dnia: Luty 18, 2005, 14:02:05 »
FAQ powstal chyba z 3 lata temu... i od tego czasu nie byl aktualizowany. Wiele stron do ktorych prowadza linki juz padlo albo zmienilo adresy itd.

*

Offline poiesis

• **
  • 125
  • Sprzęt: hp 4150 & Zire 71
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #321 dnia: Luty 27, 2005, 22:07:09 »
pocket gadu i mobil gadu maja zdaje mi sie ten sam problem.

otoz
lacze sie 4150 przez wifi, odpalam gg i widze kontakty. a jednak nie widze tych ktorzy sa na laczu TP, czyli na modemie, nie dostaje od nich wiadomosci. z latwoscia komunikuje sie z tymi kt maja stale lacze.

probowalem na obydwu komunikatorach-bez zmian

*

Offline PiKNew

• 437
  • Sprzęt: iPaq h5550, Loox n560
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #322 dnia: Luty 27, 2005, 22:37:20 »
Mysle, ze jest to raczej prolem twojego łącza lub łącza tych, z którymi się komunikujesz - protokół GG transmituje dane za pośrednictwem serwera, wiec nie ma znaczenia, czy osoba z którą rozmawiasz ma stałe łącze, czy nie...

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #323 dnia: Marzec 16, 2005, 18:26:18 »
Witam,

mam problem - kiedy próbuję zejść z PG do "tray'a" PG się wyłącza.
Do tej pory działało OK i nagle padło.
Spotkał się już ktoś z czymś takim ??
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #324 dnia: Marzec 16, 2005, 19:44:55 »
Pewnie zainstalowales jakis menadzer zadan, ktory zamyka aplikacje.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #325 dnia: Marzec 16, 2005, 20:32:50 »
hej. mam hp ipaq hx2410, lacze sie przez wlan, i jesli utrace polaczenie to gg pocket pc mnie nie powiadamia o rozlaczeniu, tylko nadal uznaje ze jestem polaczony. wiec nie wiem kiedy mnie rozlacza a kiedy nie.Pisze cos do znajomego, jakas dluga tresc a okazuje sie ze nie jestem polaczony choc status jest- polaczony. czy nie mogloby sie automatycznie logowac po kazdej utracie  sygnalu sieci?

*

Offline kursk

• *
  • 74
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #326 dnia: Marzec 16, 2005, 21:26:33 »
Witam a ja mam h6340. Zarówno Pocket gadu jak i mobile gadu działają bez robienia zwisów komputerka. Jednakże w mobile gadu nie działa mi opcja wysyłamnia sms. A pocket gadu rozłącza gprs gdy ktos dzwoni :). Mobile gadu nie ma takiego feleru. Jak jestem połączony via gprs ktoś zadzwoni to po skończonej rozmowie mogę dalej prowadzić rozmowę przez gg. A pocket gadu zrywa połaczenie gprs całkowicie. I odnowa łączyć trzeba sie z gprs. Pozdrawiam

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #327 dnia: Marzec 21, 2005, 15:42:14 »
Witam,
Może ktoś zna problem.... Otóż uruchamiam Wifi , odpalam "pogaduszki" i nic . W którejś z zakładek jest informacja że brak jest połączenia modemowego . Dodam że w tym czasie córa korzysta z GG ( ale zalogowana "na siebie") . Internet hula bez zarzutu . Co znowu spaprałem ??? :(
Pozdr.

*

Offline poiesis

• **
  • 125
  • Sprzęt: hp 4150 & Zire 71
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #328 dnia: Marzec 21, 2005, 20:45:51 »
Cytat: jestemnowy
... lacze sie przez wlan, i jesli utrace polaczenie to gg pocket pc mnie nie powiadamia o rozlaczeniu, tylko nadal uznaje ze jestem polaczony. wiec nie wiem kiedy mnie rozlacza a kiedy nie....czy nie mogloby sie automatycznie logowac po kazdej utracie  sygnalu sieci?

to normalka. pocket gadu nie powiadamia ze straciles polaczenie. poznasz to wtedy gdy nie bedziesz mogl wyslac wiadomosci.
skoro wiesz ze straciles polaczenie to rozlacz sie i ponownie zaloguj na gg

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #329 dnia: Marzec 21, 2005, 20:47:45 »
kiedy bedzie dostepna nowa wersja?