Pocket Gadu powraca ...

• 377 Odpowiedzi
  • 23477 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Picia

• 26
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 07, 2003, 15:36:43 »
Ja próbowałem v1.7 na iPaq8880 i WP2003, jakoś chodzi choć raz sie powiesił, ma troche małe literki a zmiana ustawień nie pomaga.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 07, 2003, 16:07:21 »
Witam.
Otóż po przeczytaniu wcześniejszych postów dochodże do wniosku, że wszystkim największe problemy sprawia katalog programu. Następnym razem umieszczę łopatologiczną informację o tym co należy ustawić. Niestety część z omówionych tu problemów jest spowodowana ograniczeniami samego systemu i palmtopa. Należy pamiętam, że jest to urządzenie przenośne i wyposażone, jak by nie było, w niewielką ilość pamięci. Zatem jeśli np. ktoś ma nawet 60MB wolnego w pamięci to pewnie nie bardzo by chciał aby baza wiadomości odebranych zajmowała np. 4MB pamięci. Chociaż teraz w sumie rozważam możliwość włączenia takiej funkcji np. z możliwością wybrania karty pamięci jako nośnika. Poprawię też błędy, których sie nie ustrzegłem. Zauważyłem na przykład, że są błedy w odczytywaniu statusów opisowych a tym bardziej jeśli ktos używa np. pionowych opisów. Ale to wszystko da się zrobić :) Już niedługo...

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 07, 2003, 18:48:03 »
Tylko w jednym poście znalazlem uwage na temat wielkosci liter. Dla mnie to jest problem. Dlatego prosze: TROCHE WIEKSZE LITERY!!! Zupelnie wystarcza takie jak w pICQ

[Dodano: 2003-11-07 23:17:52]
Program na AXIMIE X5 dziala bardzo dobrze. Po poprawnej instalacji nie mam znim zadnych problemow. Brakuje mi tylko wiekszych liter w okienku edycji wiadomosci. Po zmianie wielkosci czcionki okienko sie powieksza, natomiast litery pozostaja male.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 12, 2003, 15:55:43 »
U mnie już działa (miałem problem z lokalizacją folderu, ale poczytałem i już jest ok) tyle, że sie nie chce połaczyć - przejść na "dostępny"...

HP 1945, Era GPRS, połaczenie w PIE  działa. Nie znalazłem żadnych opcji konfiguracji połączenia w PG, ale może coś przegapiłem?

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 14, 2003, 23:26:50 »
Ja mam następujący problem: niezależnie od tego ile osób jest w sieci, zawsze pokazuje tylko dwie dostępne. Z czasem pojawiają się kolejne jedna lub dwie. Oprócz tego program stosunkowo często mi się zawiesza. Szczególnie po chwilowym wyłączeniu i włączeniu palma lub włączeniu innego programu. Mam Toshibę e740 z ppc2002.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 16, 2003, 15:56:04 »
Pocket Gadu v.1.7a i PG w ogóle używam od wczoraj. Znalazłem cztery błedy:

1. Po właczeniu PG pokazuje liste kontaktów. Po połaczeniu się z siecią pokazuje aktualne statusy osób z listy. Po rozłaczeniu na liscie pojawiają się zdublowane kontakty osób, którzy przed rozłączeniem byli "dostepni" lub widoczni jako "zaraz wracam". Po wznowieniu połączenia z serwrem GG lista kontaktów wyswietlana jest prawidowo. I tak w kółko.

2. Nie jestem pewny co do prawidłowości działania informacji o połączeniu, tj. o ilości odebranych i wysłanych danych. Raz pokazuje prawidłowo, tzn. po wysłaniu/odebraniu jakiejś ilości danych i podglądaniu co chwilę statusu wszystko jest ok i licznik bije. Innym razem po podejrzeniu ilości przesłanych danych licznik staje na ostatniej podejrzanej wartości, a kolejne wysyłanie/odbieranie danych nie powoduje zmiany wskazań licznika. Rozłączenie się z serwerem GG iponowne połaczenie (nie zrywając połączenia z siecią) powoduje zaktualizowanie danych CHYBA o wysłane uprzednio, ale licznik nadal "wisi". Jedyna mozliwośc sprawdzenia ilości danych to rozłączenie się i poąłczenie w ramach GG (nie wyąłczając programu i nie rozłączając się z sieci).

3. Nie wyswietlają mi się emotikony (mam na myśli standardowe: :) ;) :P).

4. Występuja błędy w opisach statusów na liście kontaktów, tzn. albo ich nie ma wcale, albo jakieś "ślimaczki", albo opisy pewnych osób pojawiają się przy innych (sprawdzone jednocześnie na duzym PC, jak i na PPC - są niezgodności).

Innych błędów nie zaobserwowałem. Program działa wyśmienicie. Czekam teraz na okazje wyjazdu za granice i przetestowania PG ramach roamingu GPRS:)

Posiadam iPAQ H3660 z PPC2002 na pokładzie, Łączę się po GPRS/BT za pomocą S55.

Pozdrawiam

*

Offline najda

• 29
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 20, 2003, 23:49:57 »
z kad to zassac? bo zaden zamieszczony tu link nie dziala poprawnie (tzn wogule)...to sa jakies zarty? wszyscy komentuj ze cos jes ok, a cos nie trybi, ale do cholery z kad wy to sciagneliscie...eee?

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 21, 2003, 02:12:26 »

*

Offline najda

• 29
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 21, 2003, 10:41:04 »
pobralem plik, po odpaleniu wyskakuje komunikat: " nie mozna odczytac pliku z ustawieniami. Zostana przywrocone wartosci poczatkowe.
i nie mozna sie zalogowac
o co chodzi?
a wogole to wolalbym wersje 1.6

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 21, 2003, 22:23:22 »
przeczytaj newsa do konca tam jest opisane jak zainstalowac program

*

Offline daman

• 45
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 21, 2003, 22:35:11 »
a kiedy wersja na PPC 2003...??? czekamy z utesknieniem!!!

*

Offline falcon

• **
  • 145
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 22, 2003, 13:46:02 »
właśnie...

zainstalowałem obecną wersję i niby się uruchamiało na PPC2003, ale komunikaty się nie wyświetlały - była tylko ostatnia wiadomość, a poza tym odbierał tylko jedną wiadomość większość przepadało, z wysyłaniem było lepiej.... ale i tak wygląda że obecna wersja jest lekko niekompatybilna z 2003

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 28, 2003, 10:30:14 »
Hmm.. od kulku dni cisza... czy autor Pocket Gadu uszczesliwi nas poprawiona wersja juz beta (np 2.0), na Mikolajki ? ;)

*

Offline qbn

• 29
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 30, 2003, 23:18:10 »
Hmmm....też już nie mogę się doczekać wersji pod WM2003 !!  Dzień  w dzien wchodzę na www.pdaclub.pl z nadzieją że może już jest :)

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #104 dnia: Grudzień 01, 2003, 17:44:47 »
Najwazniejsze aby dzialalo pod PPC2002 :)

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 01, 2003, 18:33:49 »
Ja na Desktopowym gadu z pokazna lista znajomych w 8h wyslalem 11kilo a odebralem 22kilo... za duzo nie gadajac

*

Offline Picia

• 26
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 02, 2003, 17:27:36 »
@RIPPER
ale chyba na win98, bo pozostałe systemy wysyłają za dużo zapytań do netu w stylu automatycze aktualizacje i inne takie bajery!
Więc uważajcie a szczególnie na XP-ka pożeracza

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 04, 2003, 18:31:11 »
Picia
Sprawdzalem to wtyczka do GG (statystyka) a system mam W2K SP4

Pozdrawiam

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 16, 2003, 13:21:45 »
Mi na PPC 2003:

- pokazuje się tylko ostatnia wypowiedź, tak że praktycznie nie da się rozmawiać

- nie mogę dodać kontaktu, choć wyszukiwanie działa OK.

Pozatym działa OK :)

*

Offline amigo

• 16
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #109 dnia: Styczeń 04, 2004, 18:22:00 »
Do wszystkich z utesknieniem czekajacych na wersje 2003, mnie dziala na 3870 a koledze na 5455 wersja 1.6. Wiec jak narazie mozna jakos dotrwac do powstania wersji pod 2003 :) Pozdrawiam wszystkich Gagatkowców.

P.S.
Czy ktos z was znalazl sposob komunikacji z Tlenem ?

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 04, 2004, 19:14:10 »
U mnie tez lepiej dziala 1.6 ale jak mam pusta liste kontaktow ...
jak zaimportowalem liste lub wpisalem pare nr z "palca" to po polaczeniu gadu sie wylacza zostawiajac po sobie tylko ekran ktory znika po zmianie aplikacji... ktos ma jakies doswiadczenia??

P.S. mam h4150

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #111 dnia: Styczeń 04, 2004, 20:34:05 »
u mnie dziala jak na razie bez zarzutu, oby tak dalej

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 04, 2004, 22:27:42 »
a jak twoja lista ile ma osob i jak pozyskana import czy wpisana ?

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #113 dnia: Styczeń 08, 2004, 13:00:41 »
mam 5450 i liste okolo 12 kontaktow wpisanych z palca no i oczywiscie WM2003. (pocket gg 1.7a)
generalnie dziala przez pewien czas bez problemu, ale oczywiscie nie nadazam w zadnym razie czytac wiadomosci, bo widac tylko ostatnia.
jednak po jakis 10-15 minutach rozmowy wiesza mi calego ipaqa, musze robic resecik. po podniesieniu zaczyna wieszac coraz szybciej (czesciej), po 5 zwisie odpuszczam sobie gadanie. moze tez to byc zwiazane z natezeniem rozmow, ale nie jestem pewny
pozdr

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #114 dnia: Styczeń 24, 2004, 11:55:01 »
PROSBA I APEL

szanowny Tworco GG na pocketa....

Czy beda poprawki gg ???

jak widac z postow w WM2003 program sie wiesza a jak wiadomo coraz wiecej userow ma wlasnie 2003....

wlasnie wrocilem z nart, kontakt utrzymywalem glownie przez GG....
wieszal sie co 5-15 min a ja dzilnie resetowalem i rozpoczynalem rozmowe od nowa....

ale cos mnie tknelo, zadzwonilem do idei i policzylem....
taryfikuja oddzienie wyslane i odebrame dane ....w mojej taryfie (taniej) co 500 kb - 50 gr.....  x2  bo zawsze jest cos wyslane i obebrane = 1 zl......  czyli kazde wejscie w siec gprs= 1 zl minimum
Jesli ponawialem gadke 10 razy = 10 zł

Gdyby gg dialolo non stop bylo by  STRASZNIE TANIO np= 1 zl za 3 g gadki, JEST NATOMIAST STRASZNIE DROGO... bo gg wiasza IPAQA i trzeba wznawiac sesje.....

ZROB COS Z TYM DROGI AUTORZE ,PLEASE   ....

PS program wiesza sie i w wersji 1.6 i 1.7

pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #115 dnia: Styczeń 24, 2004, 12:36:26 »
Wydaje mi sie ze przed polowa lutego nie ma na co liczyc, bo sesja sie zbliza. Ale wiem ze trwaja prace nad wersja 2.0. Zostala napisana calkowicie od podstaw by uniknac starych bledow. Mialem stycznosc z jej edycja beta, ale niestety posiadala jeszcze sporo bugow i wieszala sie tak samo czesto jak poprzednie wersje. Dlatego nie wystawialem jej na WWW - zreszta wlasnie o to prosil Adam.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #116 dnia: Styczeń 28, 2004, 22:44:42 »
Witam!

Tak więc jak już zostało powiedziane Pocket Gadu jest w fazie tworzenia i będzie gdzieś na początku lutego (jednak!). Faktycznie niektórych błedów nie udało mi sie ustrzec od początku. Ale oto informacje z ostatniej chwili :) Udało mi sie usunąć większość przykrych spraw związanych z wieszaniem komputerków i tym razem da się stabilnie rozmawiać. Jeszcze poprawię kilka rzeczy i trochę dodam i za kilka dni powinna być dostępna wersja 2.0.

Adam

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #117 dnia: Styczeń 28, 2004, 22:52:48 »
łołołołołołołołołołołoło

*

Czyżewski

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #118 dnia: Styczeń 28, 2004, 23:18:26 »
Prawdziwy bajer to SMS-y, ale to chyba nieprędko... No i oczywiście transfer danych - to by było naprawdę wygodne.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #119 dnia: Styczeń 28, 2004, 23:40:59 »
Darkman niech ci bog w dzieciach wynagrodzi to co dla nas robisz ...