Pocket Gadu v.1.7a i PG w ogóle używam od wczoraj. Znalazłem cztery błedy:
1. Po właczeniu PG pokazuje liste kontaktów. Po połaczeniu się z siecią pokazuje aktualne statusy osób z listy. Po rozłaczeniu na liscie pojawiają się zdublowane kontakty osób, którzy przed rozłączeniem byli "dostepni" lub widoczni jako "zaraz wracam". Po wznowieniu połączenia z serwrem GG lista kontaktów wyswietlana jest prawidowo. I tak w kółko.
2. Nie jestem pewny co do prawidłowości działania informacji o połączeniu, tj. o ilości odebranych i wysłanych danych. Raz pokazuje prawidłowo, tzn. po wysłaniu/odebraniu jakiejś ilości danych i podglądaniu co chwilę statusu wszystko jest ok i licznik bije. Innym razem po podejrzeniu ilości przesłanych danych licznik staje na ostatniej podejrzanej wartości, a kolejne wysyłanie/odbieranie danych nie powoduje zmiany wskazań licznika. Rozłączenie się z serwerem GG iponowne połaczenie (nie zrywając połączenia z siecią) powoduje zaktualizowanie danych CHYBA o wysłane uprzednio, ale licznik nadal "wisi". Jedyna mozliwośc sprawdzenia ilości danych to rozłączenie się i poąłczenie w ramach GG (nie wyąłczając programu i nie rozłączając się z sieci).
3. Nie wyswietlają mi się emotikony (mam na myśli standardowe:

).
4. Występuja błędy w opisach statusów na liście kontaktów, tzn. albo ich nie ma wcale, albo jakieś "ślimaczki", albo opisy pewnych osób pojawiają się przy innych (sprawdzone jednocześnie na duzym PC, jak i na PPC - są niezgodności).
Innych błędów nie zaobserwowałem. Program działa wyśmienicie. Czekam teraz na okazje wyjazdu za granice i przetestowania PG ramach roamingu GPRS:)
Posiadam iPAQ H3660 z PPC2002 na pokładzie, Łączę się po GPRS/BT za pomocą S55.
Pozdrawiam