Pocket Gadu powraca ...

• 377 Odpowiedzi
  • 23424 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 13, 2003, 17:55:37 »
Oczywiscie ze bedzie... ale to prawdopodobnie dopiero na przelomie wrzesnia i pazdziernika.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 19, 2003, 12:11:15 »
Czy są chociaż jakieś nikłe szanse zobaczenia kiedyś Pocket Gadu na systemie Pocket PC 2000 ?

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 19, 2003, 21:48:20 »
Tak... bedzie Pocket Gadu dla PPC 2000, ale dopiero gdy wszystkie powazne problemy wystepujace w wersji 2002 zostana rozwiazane.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 28, 2003, 20:33:41 »
Mam problem. Kiedy przegrywam plik Pocket Gadu exe. do folderu Pcket Gadu który umieściłem w głównym folderze My Device po wejściu do folderu zacina mi się pocket i jedyne co moge zrobić to soft reset. Dzieje sie tak w każdym miejscu gdzie wkleje plik Pocket Gadu exe.
Nie wiem co mam robić. Prosze o pomoc.
(Mam Pocket PC 2000)

*

Offline Sebol

• **
  • 158
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 28, 2003, 23:12:50 »
Błędy znalezione w Pocket Gadu 1.7a działającym na WM2003:
1. nie działa wyszukiwanie znajomych
2. podczas rozmowy widać tylko ostatnią wiadomość (nie można nic przewijać i nie widać przebiegu rozmowy)
3. jam Pocket Gadu jest nieaktywne to nie ma powiadomienia o wiadomosciach poprzez notify - jest tylko dzwiek
4. po skonfigurowaniu programu i przeniesieniu go do innej lokalizacji mimo zmiany sciezki w pliku ini i tak krzyczy ze nie ma pliku konfiguracyjnego

Przydalo by sie zeby byla opcja wylaczenia powiadomienia dzwiekowego podczas rozmowy

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 29, 2003, 08:19:41 »
Ja zainstalowalem (PPC2002, ipaq3950).
-Nie mozna zaimportowac kontaktow z serwera.
-Po znalezieniu kontaktu (wyszukiwarka na podstawie nr GG) i dodaniu go do listy, nastepnie po odlaczeniu z serwera, wyswietlane sa 2 czerwone sloneczka.
-Nie zauwazylem tez roznicy w stosowaniu czcionek z cleartype i bez.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 29, 2003, 11:14:29 »
No więc sprawa jest taka. Po pierwsze program nie jest przeznaczony pod PocketPC 2003, ze względu na niewielkie różnice między systemami narazie pod nim nie działa prawidłowo. Ale prace trwają.

kamilpdg: Nie wiem dlaczego ale sam to zauważyłem na swoim PPC2000 i nie wiem dlaczego tak się dzieje. Jeśli masz możliwość to lepiej skopiuj go tam i utwórz skrót pod Windowsem, za pośrednictwem Explorera. Wtedy będzie wsyzstko ok.

Daszek:
Nie ma na razie możliwości importu kontaktów z serwera (i nie wiem czy w ogóle będzie). Podwójny kontakt sprawdzę. Czcionki Cleartype są rozmyte i ta funkcja działa bardzo dobrze. Należy jednak ponownie uruchomić Pocket Gadu, żeby był rezultat (był wcześniej komunikat ostrzegawczy ale teraz o nim zapomniałem).

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 29, 2003, 17:03:52 »
Niestety dzieje sie to samo kiedy kopiuje skrót Pocket gadu exe. do Windowsa. Poprostu kiedy naciskam start a następnie programy to blokuje mi palmtopa. Prosze jeszcze raz o pomoc.

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 29, 2003, 18:18:08 »
Daszek napisał:

Ja zainstalowalem (PPC2002, ipaq3950).
-Nie mozna zaimportowac kontaktow z serwera.

Importowanie mozliwe jest ale tylko z pliku kontaktow wyeksportowanego wczesniej z GG na PC. Trzeba go umiescic w glownym folderze aplikacji i uruchomic import.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 01, 2003, 21:23:14 »
ell: A jak się nazywa ta aplikacja ??

*

Offline WIrek

• *
  • 88
    • http://wirek.republika.pl/files/index.htm#pocket
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 02, 2003, 10:53:28 »
W iPAQach można to zrobić wduszając "Action" (czyli naciskając na środek joypada) a następnie klikając i przytrzymując rysik na zegarze. Po puszczeniu "Action" pojawi się menu gdzie można wybrać ustawienia zegara albo "Run". Jeśli masz inny sprzęt to może być inaczej.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 02, 2003, 17:06:57 »
Wprawdzie nie mam iPAQa lecz Cassiopeie E-125, ale znalazłem tą funkcję. Kiedy znalazł program wszedłem do gadu i wszystko działało poprawnie, lecz po zresetowaniu, tą samą drogą już nie moge tam wejść. Kiedy znajduje plik Pocke gadu.exe albo zawiesza się właśnie w tym momencie albo dopiero wtedy kiedy na niego klikam. Nie wiem co robić :(

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 06, 2003, 13:59:24 »
to może będzie zajmowac troche miejsca na pocketpc ale może przydałaby sie funkcja zapisywania rozmów toczonych - mam jeszcze jedem problem - mam stałe - neostrada - co jakiś czas gg sie zawiesza - mniej więcej w momencie gdy ekran jest zajęty cały tekstem rozmowy - wtedy to już tylko wyłączenie i włączenie pomaga - ver. gg 1.7a ppc ver 3.0.11171(build 11178) rom 06/10/02

*

Offline Rycho

• *
  • 83
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 06, 2003, 15:12:54 »
A mi  gg 1.7  się zawiesza w moim IPaqu 3835

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 06, 2003, 20:15:23 »
Mi takze sie zawiesza... najczesciej wlasnie jak juz zapelni sie cale okienko tekstem, wpisuje cos sobie na klawiaturce a tu nagle kicha - i zostaje tylko reset. ver. 1,6. Nowszej jeszcze nie probowalem.

*

Offline amigo

• 16
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 06, 2003, 22:22:22 »
Rycho napisał:

A mi  gg 1.7  się zawiesza w moim IPaqu 3835

A skąd wytrzasnąłes gg 1.7 ?? Bo szukam i szukam ale znalazlem tyko 1.6 :)

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #76 dnia: Październik 06, 2003, 22:50:36 »

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #77 dnia: Październik 11, 2003, 13:31:01 »
Mam taki problem:
ipaq3950 ppc2002
po zalozeniu w glownym katalogu, katalogu "pocket gadu" i skopiowaniu tam pliku programu i dzwiekowego, a nastepnie uruchomieniu, tworzy sie plik *ini. Do tego momentu jest ok.
Teraz przenosze katalog "pocket gadu" do katalogu "program files", w pliku *ini, zgodnie z instrukcja, zmnieniam na dole sciezke dostepu na:
program filespocket gadu
nastepnie odpalam GG i guzik, wyskakuje komunikat, ze nie mozna odczytac pliku konfiguracyjnego no i program uruchmia sie z ustawieniami domyslnymi, czyli jak na poczatku.
Probowalem zmieniac wpis na inny, np:
=program filespocket gadu
program filespocket gadu
itp, itd no chyba wszystkie kombinacje
Ktos mial taki problem?
Czy jest wlasciwa sciezka? A moze jest taki blad i juz?

Poza tym program sobie dziala jak jest w glownym katalogu, laczy sie z serwerem itp (jest co bylo wczesniej pisalem o podwojnych ikonach po odlaczeniu z serwera)

zdroofko

*

Offline kanczug

• 19211
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 12, 2003, 11:35:52 »
Juz od jakiego czasu wiadomo ze zmiana nazwy folderu nie dziala (patrz komentarze do newsa). Bedzie to poprawione w kolejnej edycji.

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #79 dnia: Październik 13, 2003, 09:14:44 »
Mam podobny problem jak kamilpdg. Po próbie wejścia do katalogu z plikiem PocketGadu system się wiesza. Pozostaje tylko softreset. Miałem już kiedyś taki problem z jakimś innym plikiem. IMHO problemem może być ikonka zaszyta w PG. Może autor stworzyłby wersję bez ikonki i podesłałby celem testów (fallstart@o2.pl). Nie chcę sam próbować jej usuwać, bo można przy okazji spaprać coś innego, a chciałbym przetestować czy pójdzie na DOT 320 (WinCE .NET)

Pozdrawiam
Fallstart

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #80 dnia: Październik 16, 2003, 00:25:31 »
tez mam problem z otwarciem katalogu z PGv17 2000   (mam Aero 2130 z MIPS R4111 i wince 3 (build9351))

aha czy mozna rozdzielic tematy PG 2000 i 2002?

-dzieki --wg,

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 17, 2003, 13:55:59 »
nie wiem co sie dzieje, mam siemensa sx45 (MIPS) z pocketpc2000 i w momencie kiedy tylko najade na katalog w ktorym jest Pocket Gadu to wiesza mi sie system, podobnie jest gdy proboje odbalic pocketgg...:( czy jest jakis sposob zeby odpalic gadu?? udalo mi sie raz uruchomic, otworzylem pocket gadu.exe w eMbedded Visual C++ i wyslalem do pocketa ale on umieszcza go w /windows/programy/ i nie ma mozliwosci konfiguracji...

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #82 dnia: Październik 25, 2003, 14:32:22 »
nie mozna zapisac ustawien programu, nie mozna zapisac ustawien programu, nie mozna zapisac ustawien programu.
i tak ciagle, co bym nie chcial ustawic. a jak chce dodac kontakt to: nie mozna zapisac kontaktow.sprawdz ilosc wolnej pamieci. czy chcesz wyjsc bez zapisywania?
i tak niezaleznie czy to /, czy storage card, czy ipaq file store. a wszedzie mam ponad 10M.
wersja gg 1.7a, ipaq 5450, WM2003

*

Offline andrul

• **
  • 189
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #83 dnia: Październik 25, 2003, 15:20:26 »
::slacke:: Masz takie problemy, gdyż wersja 1.7a nie była jeszcze testowana z Windows Mobile 2003 !

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #84 dnia: Październik 25, 2003, 15:20:47 »
no dobra, juz wiem o co chodzi, ale czy jest jakas instrukcja instalacji gdzies?
w kazdym razie juz OK:)

*

Offline kozi

• **
  • 220
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #85 dnia: Październik 25, 2003, 20:30:47 »
ja mam to samo [nie mozna zapisac ustawien ...   chociaz niby costam pamieta]    H3970  PPC2002

[a slacke nie podzielil sie informacja co bylo nie tak :(   , to w końcu chyba po to jest forum?]

ja podam ;)

http://www.pdaclub.pl/view.php?str=Pocket%20Gadu&news_id=6964

Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #86 dnia: Październik 25, 2003, 23:13:44 »
napisalem, ale zablokowala mnie ochrona aantyspoofingowa czy cos takiego ;)
chodzi o to, ze trzeba utworzyc w / katalog o nazwie pocket gadu. i tyle, widocznie jakies sciezki ma na stale zapisane.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #87 dnia: Październik 27, 2003, 00:17:56 »
zgadza sie: POcket gadu musi byc w glownym katalogu tam gdzie reszta czyli Windows, Program Files etc..:)
Tez mialem ten sam problem co wszyscy ale po tym myku wszystko smiga :)

A teraz kilka moich uwag do samego programu:

1. Brak archiwizowania przychodzacych wiadomosci ( kazda nowa wiadomosc ktora dostajemy od kogos automatycznie jest kasowana z okna i zastepowana przez kolejna wiadomosc ) Reasumujac brakuej mozliwosci wgladu w to co kto pisal wczesniej bo nieraz sie nei zdazy odczytac to wszystko znika :)
2. Opisy statusow ( tego tez brakuje )
3. Wybor PROFILU !!! Uzywam 2 numery GG i za kazdym razem musze wpisywac nowe dane w usawieniach...:)

w sumie to wszystko co mialem na mysli ( takie moje male sugestie - nowego forumowicza )

Pozdrawiam
BoNt3k

*

Offline Obecny

• *
  • 91
  • Sprzęt: Aktualnie Samsung I9000 Galaxy S
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #88 dnia: Październik 27, 2003, 22:20:13 »
Pomocy skad moge pobrac najnowsza wersje pg dla ppc2002 ??? prosze o pomoc zainstalowalem pg17a na moim ipaqu i nie wyswietla mi w ogole tekstu rozmowy :( dlaczego

*

Offline andrul

• **
  • 189
Pocket Gadu powraca ...
« Odpowiedź #89 dnia: Październik 28, 2003, 20:07:57 »
Witam, skąd mogę pobrać wersję 1.6 ?