No widzisz perla? A mówiłem, że wystarczy tylko najnowszą wersję ściągnąć i chwilę czasu poświęcić. Co do katalogu publicznego to masz rację - coś tam jest - kopiowałem to z wersji 2.0 bez zmian, więc będę musiał przejrzeć. Co do tego symulowania ruchu - to jasne, że się da i mogę to zrobić, tylko nie wiem czy da to zamierzony efekt. Zrobię to i przetestujesz

Jeszcze raz podkreślam, że informajce o ilości danych i czasu połączenia z netem dotyczą połączenia przez modem (nie działa przez WiFi). To jest w celach informacyjnych dla użytkowników GPRS - gdzie działa znakomicie.
Program był testowany na emulatorze oraz na palmtopie, gdzie nie ma zainstalowanych różnych śmieciowych programów narzędziowych (typu wisbary i inne spowalniające pracę systemu). Także część z problemów może być wynikiem użycia lub działania tego typu programów. W przypadku problemów z logowaniem polecam zmianę sposobu logowania w menu.
Natomiast dziwne jest to, że program zajmuje tyle pamięci po 6 godzinach... sprawdzałem i cała pamięć - co do bajta jest zwalniana (to samo tyczy się GDI). Ale sprawdzę jeszcze, bo mogłem może coś przeoczyć.
[Dodano: 2004-04-17 11:02:22]
Testowałem przed chwilą wersję PPC2002 i zachowuje się identycznie jak WM2003. Loguje się na serwer i za pierwszym razem ściąga kontakty

Oczywiście rozmowa też jest ok.