Na wstępie chciałbym zaapelować aby nie łączyć mnie z autorem "tamtego" programu. To tak jakby chcieć połączyć GG i Tlena - oryginał i naśladowcę. Nikt się na to nie zgodzi

Po prostu pracuję sam i tak jest lepiej

Wiem, że dla uzytkownika liczy się efekt końcowy ale czasem aplikacja przechodzi gruntowną zmianę a z zewnatrz tego nie widać. Jeżeli nawet są jakieś drobiazgi to nie mogą one stanowić zaraz o jakości całego programu.
Poza tym musisz koniecznie pisać, o której wersji mówisz - dokładny numerek, bo część z tego co mówiłeś uległa już zmianie jak sądzę. Ważny jest też rodzaj połączenia jakim dysponujesz i na jakim to wystąpiło - to bardzo ważne - o czym już pisałem.
1. Co do listy kontaktów to powinna się zastępować i tak też do tej pory działało i mi tak działa. Nie importuję ostatnio z pliku tylko z serwera więc mogłem to przeoczyć. Import z serwera działa u mnie za każdym razem (opisz dokładniej co miałeś).
2. Co do tej pamięci to zawsze zawalniam wszystko co zajmuję i nie wiem skąd ten rozrost ale dobre spostrzeżenie i postaram się tym zająć - po prostu nigdy nie odpalałem programu na tak długo

Wszystko to postaram się sprawdzić i poprawić.
[Dodano: 2004-04-15 14:05:31]
Przed chwilą poświęciłem się dla dobra sprawy i sprawdziłem Pocket Gadu 3.05a na takim ustawieniu:
Ericsson T68i połaczony przez Bluetooth z Pocket LOOXem 600 z GPRSem w PlusGSM na ustawieniach standardowych (bez żadnych initstringów).
Program loguje się dość powoli (dlatego, że najpierw sprawdza serwer - praktyka z GG), dlatego trzeba moment poczekać. Następnie import kontaktów z serwera również bez problemów i bardzo szybko (ok. 40 pozycji).
Opisane przez większość użytkowników kłopoty z łączeniem lub listą kontaktów wynikają jedynie z niecierpliwości (a przecież GPRS jest powolne) lub nieprawidłowego ustawienia połączenia z Internetem. Jedyne kłopoty jakie miałem to z połączeniem przez ActiveSync'a ale też pewnie dlatego, że coś mam źle ustawione
Adam