W nowej wersji jest wiele ulepszeń i poza oczywistym zawieszaniem się w trakcie rozmowy nie było i nie powinno być innych zwiechów. Testowałem program na emulatorze i na palmtopie Pocket LOOX 600 z WM2003 i wszystko inne było ok. Nie było ani jednego zawieszenia przy łączeniu - no chyba, że nie mógł znaleźć serwera, ale to zawsze można przerwać lub wznowić i zależy to od serwera GG a nie od mojego programu. Łączy się wolniej, ponieważ tak jak w oryginalnym kliencie Pocket Gadu łaczy się z głównym serwerem w celu uzyskania IP do połączenia - musi tak być - i zwykły GG też się długo przez to łączy.
Natomiast pisanie rzeczy s tylu nowa wersja źle odświeża status kontaktów jest poniekąd denerwujące, ponieważ jest zupełnie nieuzasadnione. Stara wersja źle odświeżała! W nowej został lepiej napisany ten algorytm i jest nie dosyc, że szybciej to jeszcze bez zaweiszania (wtedy się zdarzało) i bez błednych statusów.
Co do licznika danych to FAKTYCZNIE jest błąd - zgadzam się - zapomniałem to poprawić, ale chyba nie trzeba o tym pisać w 10 postach
Chciałbym też podziękować osobom, które jednak zdecydowały się wpłacić coś na poczet dalszych prac. Napewno będę kontynuował to i tym razem skupię się na usunięciu najważniejszej usterki - zawieszania w czasie rozmowy. Jednak jest to tylko dodatkowy projekt jaki robię, a mam niestety mało czasu, więc nie powiem kiedy pojawi się poprawka... bo po prostu sam nie wiem