Pocket Excel

• 6 Odpowiedzi
  • 890 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pocket Excel
« dnia: Kwiecień 05, 2006, 12:05:13 »
Mam prośbę, mam Acera N311 z WM 5.0, pliki Excela zawsze po włączeniu mają zoom na 100%, nawet jak nastawie na 75% i wyjdę to potem Excel nie pamieta tych ustawień. W h1940 z WM2003 Excel pamiętał na jaki zoom był ustawiony plik.
Czy jest jakaś możliwość wpisu w rejestrze aby nowe i stare pliki otwierały mi się np. na 75% zoomie.

*

Offline ciman

• *
  • 61
  • Sprzęt: Apple iPod Touch, Nokia E50, Navibe 735
Pocket Excel
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2006, 09:51:26 »
Nie  :(  U mnie jest tak samo...

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Pocket Excel
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 14, 2006, 10:26:50 »
jacek102: niestety nie znam (jeszcze) rozwiązania Twojego problemu.... u mnie wszystko jest dobrze..

MAM JEDNAK INNE PYTANIE:

Funkcjonalność Pocket Excela jest dla mnie zerowa (przynajmniej w tej chwili) ponieważ brakuje mi lub nie umiem znaleźć jednej PODSTAWOWEJ I ZAWSZE UZYWANEJ przeze mnie funkcjinalności. Mianowicie: w jaki sposób mogę rozciągnąć formułę na inne komórki? W standardowym Excelu a PC po prostu łapałem prawy dolny róg komórki i przeciągałem na inne komórki w których chciałem uzyskać auto-uzupełnienie. W tym Pocket Excelu nie mogę czego takiego zrobić... POMOCY! Większość rzeczy które zawsze robię w Excelu to seryjan obróbka większej ilości danych... a tu taka przeszkoda  :cry:  :cry:

Może jest jakiś inny zamiennik Pocet Excela który posiada taką funkcjonalność? A może po prostu ja nie umiem tego zrobić w Pocket Excelu?

:(
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

Pocket Excel
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2006, 10:31:22 »
ale masz z tym zoomem w porządku też na Acerze N311 i WM5.0?
Co do kopiowania formuły, to jest to proste, ale nie robisz tego tak jak w Excelu na PC, poprostu zaznaczasz rysikiem komórkę z formułą, kopiuj, potem zaznaczasz komórki które mają mieć tą formułę, może być ich więcej niż jedna i wklej.

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Pocket Excel
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 14, 2006, 10:37:13 »
menu edycja > wypelnij
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline arczi

• 921
Pocket Excel
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 14, 2006, 11:21:21 »
Dzięki! Ratujecie moją wiarę w Pocket Excela. Z formułami działa SUPER.

Ale będę drążył temat... kolejne pytnie:

A co np z czymś takim:
W jednej komórce (np. A1) miałem wartość np "1"
W drugiej komórce (np. A2) miałem wartość np. "3"

Po zaznaczeniu tych dwóch komórek i  przy wykonaniu identycznej operacji jak przy formułach (oczywiście na Excelu w PC) otrzymywałem cały wiersz/kolumnę z odp. wypełnionymi danymi czyli zgodnie z powyższym przykładem mogło być np. ta: A1=1 A2=3 A3=5 A4=7 A5=9.... itd.

Jak zatem zobić coś takiegona PDA? Wypełnianie/wklejanie w tym wypadku nie dziła na PDA - gdyż otrzymuję coś takiego: A1=1 A2=3 A3=1 A4=3 A5=1...itd.

A może jest jakiś poradnik do tego Pocket Excela?... bo widzę nawet takich podstawowych różnic jest dużo.

I jeszcze jedno pytanie: czy jakiś inny program w style Excela (bo wiem ze są zamienniki o większej funkcjonalności) umożliwia przeciąganie formuł w stylu Excela z PCta?

Pozdr.
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

*

Offline arczi

• 921
Pocket Excel
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 14, 2006, 11:27:42 »
ale masz z tym zoomem w porządku też na Acerze N311 i WM5.0?

nie... ja mam WM2003 i HP Ipaq h4150.... ale po zmianie zoom i wyjściu - gdy wracam ponownie do dokumentu ost. ustawiony zoom pozostaje - więc jest chyba ok.