Yakumo DELTA na smietnik?

• 9 Odpowiedzi
  • 925 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Yakumo DELTA na smietnik?
« dnia: Sierpień 02, 2007, 09:31:37 »
Witam. Mam klopot odnosnie tego urzadzenia. Kierujac sie tym tematem - "Jak spolszczyc niemieckojezycznego Poket PC?" dotarlem do konca procesu po czym mialem zrobic reset urzadzenia. Tu pojawia sie problem a mianowicie po ponownym odpaleniu maszyny pokazuje sie ekran z 3 papugami ;) i informacja zebym zaczekal 30sec jednak ekran po okolo 10sec gasnie i na tym konczy sie dzialanie PDA. Nie moge teraz wgrac innego romu poniewaz w upgradetoolu mam zawsze komunikat o bledzie jedynie przyjmuje rom ktory juz wgralem.

Jest szansa na jakakolwiek naprawe tego sprzetu? Zastanawiam sie nad uzyciem opcji instalacji z karty sd jednak nie wiem czy to cokolwiek zmieni?
Prosze o pomoc ;) Pozdrawiam

Tutaj opis instalacji ktorym sie kierowalem..

W Yakumo potrzebny tylko ROM od ViewSonica V35 oraz trzeba przed rozpoczęciem instalacji "zabić" ActiveSync (ustawienia połaczenia i odznaczyć od góry wszystkie 3 "ptaszki").
Wyjąć kartę, podłaczyć Pocketa i jak go znajdzie to wskazać domyślny katalog instalatora (C:\V35Rom) jako miejsce gdzie są drivery do urządzenia (wceusbsh.inf). Na pulpicie klikamy ikonkę "V35 ROM UPGRADE" instalator prowadzi za rączkę, pozostaje mam tylko czekać aż załaduje wszystko i Pocket po restarcie poprosi o kalibrację ekranu.

*

lucass

Odp: Yakumo DELTA na smietnik?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2007, 09:45:46 »
heh, to nie wiedzialem ze Yakumo ma parrot mode jak Compaqi.... pogooglaj i poszukaj na forum parrot mode :P

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2007, 12:22:48 »
jak chcesz dać na śmietnik to chociaż rozdziel plastik od metalu , aluminium - tak będzie ekologicznie  B)
.

*

olmeca

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2007, 12:25:44 »
z przyjemnoscia moge stac sie na chwile tym smietnikiem jak bedziesz chcial wyrzucic tego pocketa :grin:

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2007, 21:28:00 »
heh ja też  :E
skoro parrot jest to myślę że jeszcze go uratujesz

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2007, 22:58:30 »
noto jak się dzialicie ? olmeca plastik a kitor aluminium ? :)
.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2007, 23:02:22 »
Nie, Olmeca lakier z obudowy a ja resztę  :grin:

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2007, 00:42:50 »
heh, to nie wiedzialem ze Yakumo ma parrot mode jak Compaqi.... pogooglaj i poszukaj na forum parrot mode :P

To jest ekran startowy z viewsonica a nie tryb bootloadera :P
Are you shpongled?

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2007, 09:37:56 »
malo pomocne te wasze wypowiedzi ;) jak go mam uratowac jesli nie wiem od czego zaczac nawet..
swoja droga temat juz nieaktualny pda nie jest juz w moich rekach wiec powedruje pewnie do serwisu i ktos sie bedzie tam martwil o niego
chcialem uzyskac odpowiedz na pytanie czy zmiana roma przez karte moze bardziej poskutkowac niz usb no ale coz juz nie wazne :E

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 03, 2007, 12:42:07 »
A udało ci się odpalić os image loadera? Kombinacja  wciśnięty (i przytrzymany) action key + wyłączenie na chwile suwakiem bateii . Bo jak to nie wchodziło to nie da sie nic z tym zrobić.
Are you shpongled?