Piszczący pocket

• 6 Odpowiedzi
  • 611 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
Piszczący pocket
« dnia: Styczeń 09, 2007, 18:54:08 »
Witam!!!

Dziś zauważyłem (a raczej zausłyszałem), że głośniczek mojego pocketa piszczy bardzo cicho i bardzo wysokim tonem. Pisk ten wydobywa się z niego niezależnie czy przycisze lub wyłącze dźwięk w pockecie. Co więcej po podłączeniu słuchawek dźwięk ten nadal wydobywa się z głośniczka (ze słuchawek już nie). Ogólnie niewiele osób słyszy ten dźwięk (z racji jego dużej częstotliwości) ale ja niestety (a może stety) mam dość dobry słuch i słyszę go dość wyraźnie. Czy to normalny objaw?? A może wasze Pockety też tak piszczą??

*

Offline PeDeA

• **
  • 239
  • Sprzęt: LOOX 720 + GNS 5843
Re: Piszczący pocket
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2007, 19:03:19 »
Cytat: "kuba88"
Witam!!!

Dziś zauważyłem (a raczej zausłyszałem), że głośniczek mojego pocketa piszczy bardzo cicho i bardzo wysokim tonem. Pisk ten wydobywa się z niego niezależnie czy przycisze lub wyłącze dźwięk w pockecie. Co więcej po podłączeniu słuchawek dźwięk ten nadal wydobywa się z głośniczka (ze słuchawek już nie). Ogólnie niewiele osób słyszy ten dźwięk (z racji jego dużej częstotliwości) ale ja niestety (a może stety) mam dość dobry słuch i słyszę go dość wyraźnie. Czy to normalny objaw?? A może wasze Pockety też tak piszczą??

To raczej nie glosnik piszczy a wyswietlacz, ktorego oswietlenie dziala na bardzo wysokiej czestotliwosci. Jest to usterka przyrzadu.
Pozdrawiam PeDeA

*

Offline kuba88

• 426
Piszczący pocket
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 10, 2007, 07:59:24 »
Kurcze możliwe że to wyświetlacz, ale nie myślałem że LCD może piszczeć da się to naprawić czy konieczna jest wymiana LCD??

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Piszczący pocket
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 10, 2007, 08:56:56 »
LCD jak najbardziej może piszczeć, Tungsteny piszczą nagminnie ;)
czy sprawdzałeś czy to piszczenie nie ma związku z podkręcaniem procka?
bo w Tungstenach podobno daje się to wyeliminować programem do overclockingu

*

Offline kuba88

• 426
Piszczący pocket
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 10, 2007, 10:32:58 »
Jak podkręce procka do 333MHz to przestaje piszczeć. Prawdopodobnie częstotliwość tego pisku zwiększa się tak że nie słysze go już. Czyli nie powinienem się tym martwić.

*

nothin

Piszczący pocket
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 11, 2007, 13:30:52 »
hmmm może po prostu overclockerem  zmień mnożnik LCD, phm ma taką możliwość...no bo chyba nie chcesz go mieć pernamentnie podkręconego?

*

Offline kuba88

• 426
Piszczący pocket
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 12, 2007, 08:54:41 »
To piszczenie nie jest zabardzo uciążliwe, właściwie słychać go tylko gdy przyłoże pocketa do ucha, a do tego nie został on stworzony :P . Po prostu zaniepokoiłem czy nie jest to jakaś awaria. Podkręcanie na stałe niestety niesie ze sobą większe zużycie energii i krótszy czas pracy :(