Picture Viewer.

• 16 Odpowiedzi
  • 1143 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Picture Viewer.
« dnia: Maj 31, 2004, 02:03:44 »
Witam,

Przeczytałęm wszystko co napisaliście n.t. oprogramowania jakiego używacie, ale nie znalazłem odpowiedzi, na pytanie, które mi się ciśnie.
Jaką możecie polecić przeglądarkę grafiki, która nie służyłaby do niczego innego (albumy zostawiające śmieci, etc) tylko przeglądałaby obrazki (z CF aparatu cyfrowego). Szybka, stabilna (ACDSEE Pocket odpadł) i bez wodotrysków.

Pozdrawiam

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
Picture Viewer.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 31, 2004, 07:07:53 »
platny SPB IMAGEER ---najpepszy
darmowy - DAVA--dardzo dobry

Picture Viewer.
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 31, 2004, 08:23:56 »
Ta DAVA jakoś nie bardzo darmowa...

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
Picture Viewer.
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2004, 08:28:34 »
była...moze poprzednia....

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Picture Viewer.
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2004, 13:55:48 »
W naszym dziale Download jest kilka darmowych programow tego typu. Poczytaj.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Picture Viewer.
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 31, 2004, 17:19:08 »
Mi sie podoba systemowy Picture Viewer. Wyprobowalem chyba wiekszosc programow na rynku (godny polecenia jest darmowy XnView - rewelacja) i w sumie systemowy program nie odstawal wcale od konkurencji przy czym moje potrzeby sa dosc specyficzne poniewaz uzywam Pocketa do ogladania skanow komiksow ktorych mam pare giga.

Jesli aparat robi JPEGi to bardzo minimalistycznym programikiem nie zajmujacym zasobow jest RPhoto :
http://download.com.com/3000-2153-10186996.html  

*

Offline Ditron

• **
  • 143
Picture Viewer.
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 01, 2004, 20:08:44 »
Z mojego punktu widzenia najlepiej nadaje się PDAMill Viewer. Nie znaczy to jednak, że jest lepszy od innych:alien:
Nikt nie jest idealny wiec sam stosuje i PDAMill i AcdSee a do korekty czerwonych oczu: Pocket Artist B)
...no i iPAQ Image Viewer na rezerwie;)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Picture Viewer.
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2004, 22:48:24 »
Ja polecam Spb Imageer. WYPAS!

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Picture Viewer.
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 02, 2004, 06:35:12 »
A mi sie rowniez podoba systemowy Picture Viewer z z nastepujacego powodu: zdjecia z mojego aparatu maja wielkosc 800 k-1Mb-jpg (3mln pikseli). Przegladajac nim zdjecie, wybieram z menu wyslij email. Obrazek jest automatycznie zmniejszany i taki zalacznik ma tylko 25-30 kb i przyzwoita jakosc dla odbiorcy . To wygodne wiec czesto z tego korzystam.

*

Offline Ditron

• **
  • 143
Picture Viewer.
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 04, 2004, 11:49:19 »
wyprobowac chcialem spb imageer i mnie zdenerwowal bo tej wersji trial nie moge zdeinstalowac!

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Picture Viewer.
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 07, 2004, 10:10:45 »
Cytat: ditron
wyprobowac chcialem spb imageer i mnie zdenerwowal bo tej wersji trial nie moge zdeinstalowac!

Ostatnio tez zainnstalowalem i musze przyznac ze jest to najlepszy program jakim sie bawilem. Rewelacja.

*

Offline Yazzon

• **
  • 173
Picture Viewer.
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 09, 2004, 11:29:06 »
A co myslicie o Resco Picture Viewer?

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
Picture Viewer.
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 09, 2004, 12:53:30 »
Cytat: marcel

SPB IMAGEER polecam rewelacja
nawet jak kopiuje fotki z pc do ppc to sam proponuje o zmianie rozdzielczosci takie jakie sa parametr wyswietlacza ppc czyli 240X320 i oczywiscie mniej miejsa zajmuja gozej bedzie z wywołaniem albo wydrukiem tych zdjec ale jesli chodzi o podgad to rewelacja

*

Offline Ditron

• **
  • 143
Picture Viewer.
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 09, 2004, 13:44:23 »
Cytat: wujo_w
Cytat: marcel

jak kopiuje fotki z pc do ppc to sam proponuje o zmianie rozdzielczosci takie jakie sa parametr wyswietlacza ppc czyli 240X320

Okazuje sie ze mozliwe sa tez inne opcje przy kopiowaniu takie jak np wybor rozdzielczosci 640x480 bo w takiej wlasnie przechowuje swoje albumy foto;)
...jednak nadal nie wiem jak to zdeinstalowac, moze jak poczekam do konca terminu trial...

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
Picture Viewer.
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 09, 2004, 14:50:07 »
nie prubowalem zdeindtalowac tego i nie chce tego robic bardzo podoba mi sie ten programik

*

Offline falcon

• **
  • 145
Picture Viewer.
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 09, 2004, 20:43:18 »
Cytat: yazzon
A co myslicie o Resco Picture Viewer?

Bardzo dobry. Polecam - sam używam. Jest szybki, pozwala dla każdego zdjęcia z osobna ustawić gammę, jasność i kontrast. Można definiować klawisze.

Nie pamiętam już czemu SPB u mnie odpadł - ale na początku jak testowałem wszystko - to właśnie wybrałem Resco.

I jeszcze jedno - wbudowany Picture Viewer, co prawda pokazuje obrazki - ale potwornie wolno - przynajmniej te nie skonwertowane po 1MB pliki.

*

Offline Ditron

• **
  • 143
Picture Viewer.
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 25, 2004, 20:40:33 »
Poczekalem, termin wygasl, jednak musialem uzyc niekonwencjonalnych metod aby usunac to z iPAQ'a.
Co mnie zadziwilo i ucieszylo ;) opcja "zmiany rozdzielczosci oraz obrotu zdjecia" podczas przegrywania zdjecia do iPAQ'a pozostala w systemie PC i funkcjonuje.