Pharos Travler GPS 525

• 2 Odpowiedzi
  • 336 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pharos Travler GPS 525
« dnia: Październik 06, 2006, 17:40:54 »
Witam,

Mam powazny problem i pewnie zadko spotykany, przynajmniej tak mi powiedziano kiedy zadzwoniłem do producenta tego GPS/PDA

Mój problem jest mianowicie taki, za każdym razem jak podłączam gps po przez USB do komputera i w momencie kiedy proces synchronizacji sie zaczyna komputer się restartuje.

Na początku myślałem że to może coś nie tak z WINXP więc postanowiłem przeinstalowac ale to nic niepomogło.

Probowałęm podłączyc ten gps na kilku innych PCtach ale na każdym miałem takie same objawy. Wysłałem GPS do producenta i powiedzieli mi że unich wszytsko się ładnie synchronizuje.

Aktualnie synchronizuje GPS poprzez BT. :-/

Proszę o pomoc może ktoś ma podobny problem ?
albo może ktoś zna rozwiązanie na moj ?

Dziękuje !

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Pharos Travler GPS 525
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2006, 18:33:08 »
Podobne objawy bywają wtedy gdy wydajność prądowa zasilacza kompa USB nie wystarcza ( a w momencie uruchomienia AS nastepuje zwiększony pobór prądu).
Nie wim czy ten sprzęt ma stację dokującą z niezależnym zasilaczem - jesli tak to stosuj ją, spróbuj również z urządzeniem w pełni naladowanym , sprawdź też czy masz możliwość wyłączenia ladowania przez USB na czas synchronizacji.
potrzebna zgoda

:?
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2006, 19:13:23 »
Dziekuje za odpowiedz!

Niestety niemam stacji dokującej tylko USB.

Jak podłączam GPS do komputera to pokazuje że ładowanie się zaczyana.

A jeżeli chodzi co do zasilacza w komputerze to może i masz racje bo miałem problemy wcześniej z zasilaczem.

Ale żeby na 3 innych komputerach takie same objawy były :-/