PDA>PC

• 8 Odpowiedzi
  • 823 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Drako

• 12
PDA>PC
« dnia: Luty 25, 2006, 19:40:35 »
jak przeglądać pliki na kompie przez PDA np:Moje Obrazy

*

Offline Tadzik

• **
  • 119
  • ...jeszcze tylko zbudować dom...
    • Mój blog z moim synem w roli głównej. :)
  • Sprzęt: MyPal A636 -> Cruser Sigma B43
PDA>PC
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2006, 23:57:06 »
Udostępniasz katalog na PC w sieci, włączasz przeglądanie sieci na PDA (np. w Resco Explorer) i przeglądasz...
Oczywiście musisz jakąś sieć na PDA włączyć. Najlepiej WIFI ale przez BT też się da. Nie zapomnij odpowiednio skonfigurować firewalla.
640K of memory should be enough for anybody.
[Bill Gates,1981]

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
Odp: PDA>PC
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2007, 14:19:45 »
Temat co prawda stary, ale nie moge sobie z tym problemem poradzić. Chodzi mianowicie o przeglądanie plikow znajdujących sie na PC z poziomu PDA. Czy poprzez połaczenie kablowe (USB) jest to w ogole mozliwe?

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 11, 2007, 16:14:25 »
Po kablu można jak najbardziej. Metoda jest ta sama co podana wcześniej, lub po prostu po połączeniu z ActiveSync wpisać w PIE: \\nazwa_komputera\udostępniony_folder i też powinnno działać.

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2007, 23:17:02 »
Dzieki za info. Siedziałem nad tym poł dnia i dalej nic. W ogole sie PDA z PC nie widzą w jednej sieci...

nie mam do tego cierpliwości ;)

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2007, 23:50:22 »
Może masz firewalla (w xp, lub jakiegoś innego), katalog nie jest udostępniony, wpisujesz zły adres sieciowy, jakieś niezgodności w ustawieniach sieci?

Przeczytaj ten temat. Ja robiłem wszystko na jego podstawie i działa (pod warunkiem, że wszystko to co wyżej jest dobrze zrobione).

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 12, 2007, 02:17:51 »
u mnie też to nie działa przy połączeniu przez usb, natomiast po wifi bez problemu
i w sumie się dziwię że u Ciebie działało, bo przecież to jest dla połączeń sieciowych, a pda podpięty kabelkiem do kompa to nie sieć :]

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 12, 2007, 10:17:22 »
Pewien na 100% nie jestem i nie mam jak teraz sprawdzić, czy mam rację. Wydaje mi się jednak, że po połączeniu z ActiveSynciem nadawany jest adres sieciowy pocketa, bo jak byłby udostępniany dla niego internet?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 12, 2007, 12:01:18 »
u mnie też to nie działa przy połączeniu przez usb, natomiast po wifi bez problemu
i w sumie się dziwię że u Ciebie działało, bo przecież to jest dla połączeń sieciowych, a pda podpięty kabelkiem do kompa to nie sieć :]
pda podpiety do kompa to jak najbardziej siec i nie ma problemu z kabla, wi-fi czy bt kiedys robilem opisik jak odpalic lan po kabelku. a nie lepiej kupic karte wi-fi za 40zeta
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2007, 12:07:47 wysłana przez romulus »
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.