PDA z wyjsciem wideo

• 6 Odpowiedzi
  • 652 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline LoL

• 2
PDA z wyjsciem wideo
« dnia: Kwiecień 14, 2005, 21:59:09 »
Witam. Chcialem zapytac Was czy jest palmtop z wyjsciem wideo? Chce go polaczyc do monitorka w samochodzie, tak zeby pokazywal mape na monitorze, a dodatkowo ogladac z niego filmy.

Najlepiej zeby mial wbudowane wyjscie wideo, to slot na karty bede mial na pamiec z filmami. Ewentalnie zeby mial sporo pamieci okolo 1GB i wiecej oraz za pomoca jakiegos adaptera wyjscie wideo.

Dodatkowo by mial modul GPS,moze byc doczepiany, ale moze miec wbudowany.

Mozecie mi cos polecic, bo jestem zielony w tymtemacie.

Dziekuje z gory.
GG 2011138 info@vipcollectionshop.pl

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
PDA z wyjsciem wideo
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2005, 22:41:10 »
W takim razie najlepszy bedzie Dell Axim x50v, ktorzy przy pomocy specjalnego adaptera podlaczanego do portu synchronizacyjnego moze dawac sygnal video-out. Takie adaptery sa tez dla palmtopow Toshiba e8xx, ale Axim ma ten port akcelerowany. Nie ma PDA z wbudowanym GPS i wbudowanym wyjsciem video - wtedy tylko na karcie CF lub SDIO.

*

Offline spooky

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC TP
PDA z wyjsciem wideo
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 14, 2005, 22:42:57 »
Ale są przecież chyba adaptery na CF z wyjściem video. Mam rację ? :>

*

Offline kanczug

• 19211
PDA z wyjsciem wideo
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2005, 22:43:09 »
Tyle ze obraz bedziesz moze i mial na tym telewizorku/monitorku, ale pamietaj ze palmtopa obsluguje sie glownie dotykajac jego ekran. By uzyskac najlepsza wydajnosc przesylania obrazu taki ekran trzeba wylaczyc. W przeciwnym razie moze troche klatkowac obraz. Wtedy trudno bedzie na slepo dotykac programowych przyciskow wyznaczajac np. trase. Lepiej kup sobie PDA z duzym ekranem i po klopocie. Np HP iPAQ hx4700 ma 4" panel LCD.

[Dodano: 2005-04-14 22:44:38]
Cytat: spooky
Ale są przecież chyba adaptery na CF z wyjście video. Mam rację ? :>

No chyba to napisalem, prawda? :) ... ze tylko na CF lub SDIO. Ale one nie zapewniaja takiej wydajnosci jak port synchronizacyjny w Aximie.

*

Offline LoL

• 2
PDA z wyjsciem wideo
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 14, 2005, 23:20:29 »
Mozna bedzie podlaczyc w tym samym czasie modul GPS i video out?
No i ta pamiec 64MB. Ciut malo, ledwo mapa wejdzie. W takim wypadku to na prawde lepiej kupic jakis tanszy model, bo ten kosztuje 1999zl, a zamiast uzywac go jako stacji audio kupic tanszy odtwarzacz DVD i do monitora w samochodzie go podlaczyc.

Moze jednak da sie zrobic tak by nawigacja byla na monitorze zamiast na palmie? No i czy tyle rozgalezien da sie zrobic na tym jednym CF :)

*

Offline spooky

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC TP
PDA z wyjsciem wideo
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2005, 13:36:35 »
Sorki :/ Lekko się zamotałem :)

*

Offline kanczug

• 19211
PDA z wyjsciem wideo
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 15, 2005, 14:32:05 »
Na jednym CF podlaczysz tylko jedno urzadzenie lub tylko jedna karte pamieci. Pomysl ze to jest beznadziejne rozwiazane, przenosic sam obraz na monitor. Nie bedzie mogl obslugiwac mapy bez siegania i tak po palmtopa. Uwierz mi ze 4" a nawet 3.5" ekran jest w sam raz. Jesli jednak chcesz cos z duzym ekranem to juz lepiej kup laptopa / tableta i zamontuj go na stale w samochodzie. Tam tez mozesz zainstalowac Automape.