PDA jako wyswietlasz telefonu po BT

• 40 Odpowiedzi
  • 6498 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: PDA jako wyswietlasz telefonu po BT
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 15, 2008, 13:29:58 »
Czy da sie jakos zmusic mphona do pracy przez BT??
Czy jest jakis program,który to umozliwia??

*

Offline siupu

• 16
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 17, 2008, 22:56:58 »
Ustawiasz urzadzenie, które masz sparowane po BT w PDA na wolnym porcie COM
(start->settings->conections->bluetooth->COM ports->new outgoing port->i dalej już dojdziesz,
a w tedy w mPhone wybierasz właśnie ten port  :)

« Odpowiedź #32 dnia: Luty 18, 2008, 16:03:53 »
witam,
udało mi się zainstalowac mPhone na asusuie 639 i go skonfigurowac. Niestety nie do końca. Nie mam problemów z inicjowaniem połączenia z pda i wysyłania z niego sms. Natomiast nie działa komunikacja w druga stronę, tzn. widzę informację o przychodzącym sms, ale po próbie sciągniecia go z telefonu nie mam mozliwości odczytania, bo go nie ma. Domyślam sie że problem tkwi w ustawieniu portów. Dla połączeń przychodzących jest to port 8, dla wychodzących 7. W  programie podałem port nr 8 jako nr portu za pośrednictwem którego pda komunikuje sie z telefonem. Nie wiem jak zmusic program do korzystania również z portu 7.
Używam asusa 639 + se k 750i

« Odpowiedź #33 dnia: Luty 21, 2008, 14:25:25 »
Ustawiasz urzadzenie, które masz sparowane po BT w PDA na wolnym porcie COM
(start->settings->conections->bluetooth->COM ports->new outgoing port->i dalej już dojdziesz,
a w tedy w mPhone wybierasz właśnie ten port  :)

No udalo sie ale nie w mPhonie.
SmartGsm polączyl sie i jest ok.
Ale pytanie, przy wysylaniu smsa przez SmartGSM nie zapisuje mi go w skrzynce wyslane w telefonie, no i nie otrzymuje potwierdzen. . Czy to jest mozliwe, czy taka funkcjonalnosc nie istnieje.
Pytanie odnosnie mPhone. Za nic w swiecie nie chce mi sie polaczyc z telefonem. Jakie parametry trzeba zaznaczyc w programie, żeby to zadzialalo. Telefon to Nokia 6230  + Mio p550

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 21, 2008, 15:50:31 »
nie moge teraz dokladnie sprawdzic, ale z tego co pamietam wystarczylo sparowac urzadzenia i wtedy odpalic mPhone nastepnie w ustawieniach wybrac port com do ktorego jest przypisana usluga serial port do parowania pda z telefonem

« Odpowiedź #35 dnia: Luty 22, 2008, 11:31:26 »
nie moge teraz dokladnie sprawdzic, ale z tego co pamietam wystarczylo sparowac urzadzenia i wtedy odpalic mPhone nastepnie w ustawieniach wybrac port com do ktorego jest przypisana usluga serial port do parowania pda z telefonem

No wlasnie tak robie i niestety nie dziala. Jesli bedziesz mógl dokladnie sprawdzic to bylbym bardzo wdzieczny.
Kombinowalem na rozne sposoby, rozne predkosci rozne modele tel itd i niestety nie dziala.

« Odpowiedź #36 dnia: Luty 22, 2008, 12:49:06 »
Bardzo chętnie pomogę, ale musisz poczekac bo przy próbie upgradu romu skaszaniłem sprawę i pozostaje mi serwis. Myslałem że sam go reanimuję, ale nie mam zrzutu romu , a na posta którego napisałem w tej sprawie nikt nie zareagował. Cierpliwości, jak odbiorę to zobaczymy co sie da zrobic
pozdrawiam

*

Offline orinoco

• 20
PDA jako... zestaw głośnomówiący
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 22, 2008, 20:04:54 »
Witam.

Podpinam się do tego wątku, gdyż jest najbliższy tematowi, który mnie interesuje. Szukam jednej konkretnej aplikacji, która zmieni PDA w zestaw głośnomówiący do telefonu. Inaczej mówiąc aplikacja powinna spowodować, że komórka wykryje PDA jak wykrywa zwykłą słuchawkę BT.
Dodam, że przetestowałem już dwie aplikacje (mPhone i smartGSM), ale bez rezultatów - pierwsza niby się łączy z telefonem, ale nie jest w stanie przetransferować nawet listy kontaktów z telefonu, drugą udało mi się wysłać SMS i nic więcej.
Ktoś może trafił na aplikację spełniającą moje potrzeby?
Jeśli to ma znaczenie - iPAQ 2210 + Nokia 6820

« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 17, 2008, 09:10:43 »
Ja również się podpinam. W związku z tym, że muszę być dostępny pod dwoma numerami telefonów, takiego softu chciałbym używać w konfiguracji Kaiser + Nokia 6021. Uważam, że byłoby to znacznie lepsze rozwiązanie niż np. dual sim.
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2008, 10:42:46 wysłana przez maryjanek74 »

*

Offline ergoy

• 16
  • Sprzęt: se p800 ; se p910 ;spv m650; htc sedna 6500 ; hd2
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 26, 2008, 11:18:20 »
Ja równiez poprosze o taki soft na bt aby PDA było słuchawka na jak te do uszu i równoczesni szło wpisywac cos rysikiem do kalendarza i notatek.

*

Offline Bartolomeo

• *
  • 67
  • Sprzęt: ASUS MyPAL A639 i Xperia P
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 01, 2009, 01:32:34 »
No i co z tym programem?
Pozdrawiam wszystkich :)