PDA jako mp3 player

• 9 Odpowiedzi
  • 1376 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PDA jako mp3 player
« dnia: Grudzień 27, 2003, 22:19:53 »
Jak kupowałem PDA nie spodziewałem się czegoś takiego....mój palmtop (asus a620) jako mp3 player sprawuje sie znakomicie....niby sprzęt nie wymyślony do tego celu ale moc ma straszną , porównywałem go z odtwarzaczem znajomego (Iriver) i rozkłada go na łopatki ..."mocny wzmacniacz" podbicie bassow i trebli ...ehh...dobrze ze nei kupilem playera mp3 zamiast pda:D..

A jakie sa wasze wrazenia z uzywania  PDA jako mp3 playera?:)

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
PDA jako mp3 player
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2003, 23:08:27 »
Podobne, ale by w pelni to wykorzystac przydaja sie wieksze ilosci CF na to by trzymac wiele utworow. No i nagrywac mp3 > 128 kb , wtedy jest przyjemnosc ze sluchania. Wazne w tym wszystkim jest to ze w jednym urzadzeniu tak wiele przydatnych bajerkow. Bo i odtwarzacz mp3 i edytor, i excel i przegladarka plikow graficznych, ksiazka adresowa, notes i poczta i www itd.....

*

Czyżewski

PDA jako mp3 player
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 27, 2003, 23:57:55 »
Perła zgadza się: bajerków. Jak skończę liceum przerzucę się na Tablet PC. :D

P.S
http://www.tabletsite.com/boards/showthread.php?s=0c1ed0d4dd2628d57a1bde7a96b3da22&threadid=3382&perpage=15&pagenumber=1  luźne porównanie Pocketów i Tabletów. Polecam :)

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
PDA jako mp3 player
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2003, 00:58:01 »
Ja używałem LOOXa jako mp3 player, po kilku miesiącach męki postanowiłem zrezygnować i kupić jakiś mniejszy pda i porządny odtwarzacz. Główne powody rezygnacji to zbyt słaba bateria w dodatku jeszcze nie wymienialna i zbyt częste się wieszanie urządzenia średnio 10 razy dziennie, można było zwariować. Jak teraz testuje sobie ipaqa 4150 to o dziwo ani razu mi się nie zawiesił nawet po kilku godzinach słuchania na odtwarzaczu GSPlayer, jak odpalę Pocket Music (pełna wersja), wtedy różnie bywa.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
PDA jako mp3 player
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 28, 2003, 10:05:44 »
Dla mnie możliwość słuchania mp3 była jednym z argumentów za zakupem PPC a nie Palma. Na iPAQ3660 to rzeczyewiście była mozliwość odtwarzania mp3 ze względu na brak wbudowanych czytników pamięci i bardzo mizerną baterię.
Jak sie przesiadłem na Looxa odrazu było duuużo lepiej. Nie raz słuchałem po 2-3 godziny mp3 z karty CF. Zresztą od chwili zakupu Looxa wogóle zabrałem się za robienie sobie mp3 ;) z własnych oryginalnych płyt. Mój Loox nie wieszał sie tak często jak kolegi LASSa wiec byłem z niego zadowolony. Zresztą odnosze wrażenie, że jakość dzwięku produkowana przez Looxa była lepsza niż obecnie posiadanego przeze mnie iPAQa 2215 a mam te same mp3 i te same słuchawki no i ten sam program do ich odtwarzania czyli darmowy WinAmPAQ. W 2215 jakby brakuje górnych sopranów a i basy są jakby trochę obcięte. Tak wiem, że jest regulacja ale ona podbija to co jest i nie jest w stanie odblokowac brakujących basów i wysokich ALE TO JEST TYLKO MOJE SUBIEKTYWNE SPOSTRZEŻENIE!!!  Może uszy mi sie zepsuły, albo co? ;)

PDA jako mp3 player
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 28, 2003, 11:48:07 »
Mnie natomiast bardzo pozytywnie zaskoczył Dell Axim X5. Używam programu PocketMusic i ten duet spisuje się znakomicie. O żadnym zawieszaniu się nie ma mowy. Jakość dżwięku jest więcej niz dobra, do tego bardzo długi czas pracy od ładowania do ładowania. Axim ma rewelacyjną baterię. Ten przecież nie specjalistyczny sprzęt zdecydowanie wygrywa porównanie z takim na przykład Hip Zipem i kilkoma innymi, które miałem okazję sprawdzić.
Przy okazji chciałbym zapytać jak oceniacie jakość muzyki z plików ogg w porównaniu z mp3 przy bitrate np. 128?

PDA jako mp3 player
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 29, 2003, 01:14:15 »
hmmm wieszanie przy odtwarzaniu muzyki? dziwne.... mialem ipaq 3630 nigdy sie nie zawiesil nawet po 4 godzinnym sluchaniu muzyki! to samo w ipaq 5555 ani razu jeszcze sie nie zwiesil podczas odczytu mp3

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
PDA jako mp3 player
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 29, 2003, 02:00:57 »
Widocznie coś miałem zwalone w LOOXie że tylko u mnie się tak wieszał i to na różnych programach i różnych kartach pamięci :mysli:, oczywiście bywało tak że się powiesi tylko 3 razy na dzień ale to się zdarzało dość rzadko, a na co dzień to po prostu był koszmar i tyle.
Nawet teraz jak go podłączę do wzmacniacza żeby sobie muzyczka leciała w domu to po jakiś 30 min. pierwszy zwis :swirus:, a ipaq 4150 twardo się trzyma nawet po 5 godzinach odtwarzania. :)
Aha dodam jeszcze że 4150 ma lepszą jakość dzwięku niż LOOX, nie jest to różnica wielka ale jest.

PDA jako mp3 player
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 29, 2003, 13:27:54 »
bastiann mam 2 pytanka co do winampaq:
1-czy mozna jakos ustawic aby wyswietlal czas pozostaly do konca utworu a nie zcas trwania?
2-czy wiesz jak zrobic aby player wyswietlal nazwy poprawnie...mi wywala jakies krzaki...zupelnie jakbym nie mial czcionki jakiejs(mam wersje ENG)

[Dodano: 2003-12-29 13:41:20]
z tymi czcionkami to podobno jest wiekszy problem ogolnie pod ppc2003 :(

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
PDA jako mp3 player
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 29, 2003, 13:47:08 »
To jest koreański program i niestety od dłuższego czasu nie ma nowszej wersji.
Obawiam się, że nie jest to wersja ostateczna no i pewnie dlatego ma różne mankamenty ale ... gra całkiem ładnie, jak na moje ucho ;)